reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Ja też na początek planuje kupić Pampers bo się opłaca z tego co koleżanki podpowiadały no i skóra niemowlaka wrażliwa.
Potem będę próbować i testować inne pewnie :tak:

A butelka 150 ml starczy ?
Mam zamiar karmić piersią ale trzeba chyba 1 kupić?

reklama
Fiolka 150 na początek na pewno wystarczy.. Spokojnie:-)
I tak jak mówisz, lepeij, żeby była... W razie w zawsze możesz mleczko odciągnąć, schować do lodówki, ty wychodzisz po zakupy, M zostaje i jak Maluszek zgłodnieje to nakarmi :-p
Myśmy kupowali na ostatnią chwile... więc nie polecam... A., biegał po nocnych aptekach, zeby butelke jakąś dostać, bo ja po zastrzyku musiałam jedno karmienie oduścić... Więc lepiej mieć niż później latać całe miasto w poszukiwaniu apteki dyżurującej, która ma na stanie butelke :-p

Buteleczkę też mam, 150 właśnie dostałam w szkole rodzenia. Szkoda, że pieluch nie dawali, wiedziałabym coś więcej :-D

Kupiłam też w rosmanie szczotkę do włosów+grzebyk i zestaw do paznokietków - nożyczki, pilniczek i obcinaczkę. Powoli mi się szufladki zapełniają ;-)

Ja jak ogarnę się po przeprowadzce, to dopiero zobaczę co już mam z ciuszków i akcesoriów i dopiero wtedy zacznę wszystko kompletować, więc w sumie spore wydatki jeszcze przede mną...

Jakościowo bardzo podobne bo teraz ich używam na noc ... ale np newborn ma w paczce chyba 15-20szt cena chyba 15zł a pampers premium care ma w paczce ponad 50szt cena 40zł-45zł wiec jak dla mnie bardziej sie opłaca kupic pampersy tym bardziej ze nie wiadomo jak tak male dziecko zareaguje na dada:eek:

Ja jednak będę wierna Dadzie :happy: Tutaj macie jakby Was to interesowało artykuł porównawczy Dady i Pampersów : Dzieciowo mi! | Nowe pieluszki Dada dla noworodków

Co do butelek mnie na początku 150ml a nawet 120ml wystarczała w zupełności.

Sarka ja też zrobiłam podliczenie i jestem w szoku. Ja w sumie wszystko mam więc muszę kupić kosmetyki etc.ale ogólnie takie pierdółki i wyszło mi ponad 300zł :szok: Myślałam że będzie o połowę mniej...

Pampersy bardzo uczulają... Młody był po godzinie w pampku tak odparzony, jakby miał go dobę bez zmieniania... Dla nas najlepsze były Bella lub Huggies - są bawełniane... Kiedyś rozerwałam takiego obsikanego pamka i wydaję mi się, że oni używają czegoś podobnego do tego pochłaniacza wilgoci co wkładają w saszetkach do sprzętu elektronicznego:baffled:

Ciril co do pampersow to tyle ile mam,tyle roznych zdan :-D
ja na pampersa narzekac nie moge,dla mnie rewelacja i zero uczulenia ,dada uzywalam dla synka jak juz byl troche starszy i tez super :tak:
huggies uzywalam przez krotka chwile a bella dla mnie najgorsza,bo sie moje dzieci przesikiwaly :angry:
Fiolka 150ml wystarczy ;-)

To ja sie pochwale czescia moich wczorajszych zakupow i prezenty od tesciowej. I narazie z ciuszkow nic wiecej nie kupuje, bo wydaje mi sie ze mam wystarczajaco na 3 pierwsze miesiace.

1.jpg2.jpg3.jpg

reklama
Vivienne gratuluje :-) Tanio się trafił ;-) A pompka... No cóż... Na stacje chwila moment i już :-p A folia? Tak naprawde kupisz za kwote nie większą niż 20zł uniwersalną...
Cinamona śliczne :-)

Do góry