reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

reklama
Ja w ten weekend na podstawie listy, ktora zamiescila Ciril i innych, ktore znalazlam w necie sporzadzilam taka moja wstepna wyprawkowa liste.
Jako ze to moje pierwsze dziecko i mieszkam z dala od rodziny i przyjaciol wiec praktycznie wszystko bede musiala kupic.
Matko swieta ile tego jest i ile to bedzie kosztowac:szok: Jestem przerazona. Chyba trzeba bedzie niektore rzeczy zaczac niedlugo kupowac, zeby jakos sie te koszty rozlozyly na kilka miesiecy.
Pewnie zaczne od najprzyjemniejszego - ubranek :-)

cinamona jest sposób zeby dużo na ubranka nie wydawać...można przeciesz na allegro kupić taka pake dla niemowlaka :p wiadomo bodziaki i takie rzeczy blisko ciałka trzeba na początek kupic nowe ale reszte spokojnie moze byc uzywane...ja tak zrobiłam przy pierwszym dziecku i zaoszczędziłam przy tym duzo kasy :) bo nawet 50-60szt ubran mozna kupic za 200-300zł

Ja też będę musiała kupić dla maluszka wszystko. W sierpniu wybieram się do Wrocławia na targi Mother&Baby, liczę że może podpatrzę tam co dokładnie kupić. Pierwsze zakupy planuję dopiero pod koniec sierpnia.
Lilith rzeczywiście niezły pomysł z tą paczką dla noworodka, muszę się tym zainteresować.

Lilith pomysl z paczka z allegro bardzo dobry.
Chce pozamawiac z allegro niektore potrzebne rzeczy, bo tansze sa niz u nas, ale jest jedno ale. Pozniej musze to sobie wyslac tutaj do ES i dochodzi do tego koszt przesylki i nie wychodzi juz tak tanio.
Jak ja tesnkie za allegro i wogole za polskimi sklepami internetowymi. Jak mieszkalam w PL to bardzo czesto kupowlam przez internet a teraz to lipa. Tutaj w ES ebay prawie pusty, nic w nim prawie nie ma, a sklepow internetowych tak naprawde jest duzo mniej niz z PL. I czesto wcale nie jest w nich taniej. Ci hiszpanie nie sa za bardzo przyzwyczajeni do kupowania w sieci, chyba ze bilety lotnicze.
Na szczescie znalazlam kilka sklepow z fajnymi ciuchami czy potrzebnymi artykulami. No i do tego internetowy sklep NEXTa. Uwielbiam ich ciuchy dla dzieci. Pewnie tam sporo kasy zostawie...

Allegro to super sprawa, też jak mieszkałlam w pl to duzo kupowałam i teraz tez mam upatrzony wózek i łóżeczko (cały komplet). W pażdzierniku będę w pl więc sobie wcześniej wszystko zamówię abym mogła przywieść do uk. Ebay też mam tutaj i ciuszki będę zamawiała bo jest dużo i tanio.

Cinamona mozesz zamawiac na ebayu ;) ja tez tam bede kupowala :tak:
Lili ja bodziaki tez mialam uzywane,bo one nic nie zniszczone..wypralam po swojemu,wygotowalam,wyprasowalam i bylo OK ;-),dokupilam kilka nowych ale uzywane tez mialam,a potem po corce syn nosil ;-)
u mnie bedzie super,jak bede miala dziewczynke..do niedawna mialam dwie kumpele ,ktore juz zapowiedzialy,ze mi ciuszki odkladaja,a dzisiaj jeszcze trzecia sie zapowiedziala,ale to wszystko po dziewczynce..
ale znajac moje szczescie bede miala syna :-D

reklama
a ja dzisiaj sie dowiedziałam od koleżanki ...ze jezeli na 100% bede miała dziewczynke to ma dla mnie 3 kartony ciuchów odłożone :) Ciekawe gdzie ja je zmieszcze :confused2:

Do góry