reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

reklama
Jeszcze jedno pytanie. Czy ty brałaś ten fotelik z kolekcji Pierre Cardin??
Jeszcze wtedy jak kupowałam nie było pierre cardin, także mam coneco niebiesko pomarańczowy.
Wziełam od tego sprzedawcy, jeździk inny troszkę, bo kupowłam fotelik jak mała miała 2 m-ce, ale żaden szajc, jeździ na nim jak do nas przychodzi 3 latek synek szwagierki i się nie rozwala. A szaleje na nim nieźle...
Od tego samego sprzedawcy kupiłam krzesełko do karmienia.

Ostatnia edycja:
no własnie bo mam wątpliwości co do tej serri. Wydaje mi się to jakąś podrubą. No ale są inni sprzedawcy z normalnymi fotelikami Coneco i chyba taki zamówię. Ja słyszałam że czerwony ma lepszą tapicerkę no i ten na większości jest już wyprzedany. Znalazłam 4 sprzedawców którzy mogą je mieć no ale dopiero do nich zapytania napisałam:tak: A jak Twój fotelik się sprawuje?

Dziewczyny czy już kupowałyście foteliki samochodowe od 9kg. Moja niunia waży juz ok 9 i nóżki jej wystają z tego co teraz mamy. Zastanawiam się jakiej firmy byłby najlepszy, no i w miarę tani.:tak:
trafiłam:-). u nas jest podobnie. nóżki wystają i do tego ciasno.
ja kupiłam coś takiego fotelik Maxi Cosi Priori XP 9-18kg (471632657) - Aukcje internetowe Allegro
czekamy teraz na granuszek na kloceuszek fisher price. jakos długo go nie ma:baffled:
a słyszałyście, że fisher price wycofuje część zabawek. na szczęście tego co ma moja córka nie ma na liście

Kinna a ten fotelik to chyba szerszy od Coneco jest co?? Przynajmniej sprawia takie wrażenie. A z jakiego powodu są wycofywane te zabawki??

A jak Twój fotelik się sprawuje?
Dopiero pierwszy raz będziemy go używać, bo kupiłam wcześniej, po chrzcie, bałam się że roztryndam pieniądze na coś innego i do tej pory leżał w kartonie.
Ale coneco wydaje mi się dosyć spory i chyba to złudzenie optyczne, ze te drugie są większe, no nie wiem tak mi się wydaje.

Ja chciałabym wozić Młodego nadal tyłem do kierunku jazdy.

Mam ciągle w głowie tą "stłuczkę" ostatnią. Skoro mną tak rzuciło to co mówić dzieckiem.
Już wcześniej czytałam o tym, ze dzieci JAK NAJDŁUŻEJ powinny jeździć tyłem do kierunku jazdy ( np. Dzieci do czwartego roku życia powinny jeździć tyłem do kierunku jazdy czy bezpieczne dziecko).

Dotychczas nie wyjeżdżaliśmy z Miku na dalekie trasy. Ale nawet w mieście, niby w niewielkich prędkościach, ktoś ci może nieźle przywalić.
Jedyny problem to taki, ze takie foteliki dużo kosztują
RECARO POLARIC Isofix 9-18 kg BLUE CITY SKLEP wawa (478918604) - Aukcje internetowe Allegro
fotelik samochodowy 0-18 kg BeSafe iZi Comfort X1 (kolor 72), Sklep internetowy smerfland.pl: artykuły dziecięce

ten jest " mieszany" tzn. mogłabym go wozić do 13 kg
Fotelik BRITAX First Class Si: Sklep Internetowy Baby Fant

na bezpieczeństwie dziecka się nie oszczędza, ale , ale , ale....
Jednak jakbym miała kupić maxi cosi priori ( Maxi Cosi Priori XP Phantom +Maxi Pilot od G-7 !! (478686236) - Aukcje internetowe Allegro) to wolałabym dołożyć i kupić jak wyżej.

Dopisuję, bo mi się po zatwierdzeniu przypomniało, ze poszłam do sklepu, wyczaić te wszystkie zabawki na żywo. Na pierwszy ogień poszedł ślimak z fisher price, który strasznie wkurzył mojego meżula (twierdzi, ze po kilku sekundach już rozbolała go głowa od dzwieków/wyliczanek ślimakowych).Zobaczyłam szczeniaczka ... i byłam zdziwiona, ze jest taki generalnie niewielki. Mam na myśli to, ze na foto, prezentuje się duzo bardziej okazale
5119_small.jpg
. Ma pewnie gdzies z 30 cm, a jak siedzi to mniej ( to samo wrażenie mam przy zyrafie z klockami z FP). Ale w zasadzie nie o tym chciałam. Ponaciskałam na próbę ( znowu P. już zirytowany), moze być, choć chyba głosu milszego sie spodziewałam. Uszłam juz kilka kroków w kierunku wyjścia jak ten powiedział " przytul mnie", tak sie przestraszyłam, ze o mały włos nie wpadłam na piramidę z samochodzików ( taka piramida co aż sie prosi o rozwalenie). Byłam dosłownie przerażona. Przypomniała mi sie laleczka Chucky. Sory za porównanie, ale tak sobie wyobraziłam jak wchodze do ciemnego pokoju a on pod wpływem wibracji podłogi tym wysokim głosikiem mówi " przytul mnie", " brzuszek". Zeszłabym na serce. W sklepie zabawka kosztowała prawie 140 :szok:

Ja sie zdecydowałam na TINY LOVE Interaktywna książeczka 3-D - 50% (484450847) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Ide na łatwizne na prezent kupuje pomysl szopek ;-)
A fotelik Ha-NN-aH tylko musze go zobaczyc w sklepie
a jaki jest materiał ? w tym co mamy Dariusz sie troche poci i chyba tak jest poczęści we wszystkich ech :sorry2:

Do góry