reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Nie martw sie na zapas to ciezkie ale musisz jakos dac rade :( ja to znowu mam jakies schizy... w nocy sie obudzilam i widzialam na scianie ogromnego pajaka takie grubasa ... i zaczelam piszczec ... pobudizlam wszystkich... najgle twn pajak zaczal znikac... nie wiem czy to cos z oczami czy z glowa :o tez swiruje bardzo boje sie porodu w nocy hudze sie cala roztrzesiona takie roztrzesienie wewnetrzne... macie tak czasem? Ja dopiero 3 razy to przezylam... straszne...
Może coś Ci się śniło. Ja na szczęście noce mam super. Śpię jak dziecko.

Mojemu tez wyszedl brzuszek mniejszyJ na tym usg. usg.Jaka masz roznice tygodni miedzy brzuszkiem a reszta? Moj lekarz nic nie mowil moze jest poprostu szczuplejsze dzieciatko.
Byłam u gina. Dała mi skierowanie do szpitala, pakuje się właśnie :(:sad:
Brzuszek jest o prawie 3tygodnie mniejszy od reszty. Powiedziała, że taki urok dziecka może być, ale trzeba to skontrolować i porobić badania :hmm:
Nie dość, że martwie się o małą, to jestem przerażona pobytem w szpitalu...to jakiś horror!

Brzuszek jest o prawie 3tygodnie mniejszy od reszty. Powiedziała, że taki urok dziecka może być, ale trzeba to skontrolować i porobić badania :hmm:
Nie dość, że martwie się o małą, to jestem przerażona pobytem w szpitalu...to jakiś horror!
O kurde..... Współczuję. Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Dawaj znać na bieżąco. Trzymaj się :*

Bidulka. A na dlugo tam idziesz? Pomysl ze to dla Waszego bezpieczenstwa! Zeby wszystko zrobic tak zeby bylo dobrze. Wyobrazam sobie jak sie czujesz :( trzymaj sie!

Spokojnie kochana. Musi być dobrze Będziemy pisać do Ciebie i wspierać !

Daj znac po badaniach czy z dzidziusiem ok, moze taki jego urok wlasnie, jutro pewnie bedziesz wszystko juz wiedziala. Powodzenia

A wczesniej na prenatalnych drugich bylo w normie? Dopiero to usg cos nie tak?
Ja mam roznice 1 tygodnia i 4 dni nic lekarz nie mowil poprzednie tez byly jakies roznice.

Na blogu mamyginekolog pisalo ze na siatki centylowe powinno sie okreslac wiek bo wlasnie czlowiek sie stresuje ze to za male tamto za duze jak lekarze daja w tyg a wazne zeby dziecko miescilo sie w normach pewnie okaze sie ze wszystko jest dobrze nie martw sie!

reklama
Hej dziewczyny. Szpital to masakra, prl jakiś. Takie ruchy na IP miały baby, że 2h to trwało aż trafiłam na oddział. Potem czekałam 2h na lekarza. Między czasie kolacja o 16.30, a jak wyglądała załączam...Idealna dieta dla kobiet w ciąży! :wściekła/y:
Na szczęście przepływy w mózgu małem, w pępowinie itd są w porządku. Więc nie ma zagrożenia dla ciąży i życia dziecka. Pozlecali badania krwi, moczu, a szczegółowe badanie małej, jej pomiary najwcześniej w poniedziałek (fuck!)! Co za pech, że na weekend tu trafiłam...w weekend nie robią takich badań :mad: a jutro wypadają moje 30 urodziny...idealne miejsce do świętowania ehh.
Kamień z serca, że te przepływy ok i do małej tlen i pokarm docierają. Inaczej by musieli wcześniej ciąże zakończyć:(
Na poprzednim usg w 20tc brzuszek był mniejszy ale o jakiś tydzień. A teraz prawie 3 tygodnie :hmm: a tak do 2tygodni różnicy nie trzeba się martwić podobno.
Czytałam ten artykuł na mamaginekolog. I też uważam, że to straszenie takie jest. I dmuchanie na zimne, bo lekarze się boją odpowiedzialności...w razie czego!

Kazali mi przez godzinę ruchy liczyć małej. I nie wiem czy każdy kopniak to oddzielny ruch? Czy każdy po dłuższej przerwie?
received_502041133642757.jpeg

Załączniki

• received_502041133642757.jpeg
    received_502041133642757.jpeg
    100,1 KB · Wyświetleń: 490
Do góry