reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

U mnie cichutko w lecie i mam klimatyzacje w domu, ale wyjdcie na dwor to faltycznie problem jak sa upaly chociaz nie ma ich duzo tak jak w PL. Za to ciuszki luzne i latwoej dostac w lecie nawet jakies kiecki do pracy, bo na zime bede musiala cala garderobe wymienic pewnie [emoji23] ale no to sa plusy i minusy wiadomo

Ale termin mnie nie cieszy bo szkoda jak dzidzie urodzi sie 31.12 albo 1.01 albo jeszcze wczesniej w Swieta.
Ale to oczywiscie drobiazg bo najwazniejsze zeby byla zdrowa

Jutro mamy skan 13 tydz i dtrasznie sie denerwuje czy wszystko w porzadku! tez ciekawe czy termin sie zmieni bo podobno w tym skanie jeszcze moze sie termin zmienic

To twoja 1sza ciaza? Kiedy brzuszek zaczal sie pokazywac? :)
Dzidzia pierwsza ale niestety wcześniej miała te dwa poronienia , dlatego po 20 tygodniu mi odbiło , jak nie miałam ruchów jeszcze to wogole nie myślałam o tym że jestem w ciąży , założyłam że najwyżej się stanie to co się stanie. Dopiero koło 20 tygodnia jak mocniejsze ruchy czułam wpadłam w nerwicę. Dobrego do 16 tygodnia cały czas miałam krwawienia :( brzuszek tak po 14 pomału się zaczął pokazywać , do 4 miesiąca cały czas jeszcze spałam na brzuchu , bo tak zasypiam momentalnie. Tego spania na brzuchu najbardziej mi brakuje w ciąży : p klimatyzację też w domu mam , ale w nocy ona mnie denerwuje , przez dzień leci , więc tyle dobrze, najgorzej że teraz ocieplają szkole koło mnie i od 7 rano zaczynają walić , a ja o 3 w nocy zazwyczaj zasypiam dopiero i śpię do 10 : p ja miałam według miesiączki termin na 12 września ale w karcie ciąży mam wpisane na 01 września bo dziecko jest większe :) ale termin mi się nie zmienił. To za niedługo będziesz mieć prenatalne :) idziesz ?

reklama
Hejka,

Dziewczyny a jak u Was nastawienie do porodu? Ja się tak strasznie boję, że dostanę ataku paniki gdy się zacznie poród, że nie będę potrafiła się uspokoić, że serce mi będzie kołatać i w ogóle. Paraliżuje mnie ta myśl. Jak u Was przebiegał poród z nerwicą? Są tu mamuski, które mogą podnieść na duchu te nerwicówki które są przed porodem sn?

Dzidzia pierwsza ale niestety wcześniej miała te dwa poronienia , dlatego po 20 tygodniu mi odbiło , jak nie miałam ruchów jeszcze to wogole nie myślałam o tym że jestem w ciąży , założyłam że najwyżej się stanie to co się stanie. Dopiero koło 20 tygodnia jak mocniejsze ruchy czułam wpadłam w nerwicę. Dobrego do 16 tygodnia cały czas miałam krwawienia :( brzuszek tak po 14 pomału się zaczął pokazywać , do 4 miesiąca cały czas jeszcze spałam na brzuchu , bo tak zasypiam momentalnie. Tego spania na brzuchu najbardziej mi brakuje w ciąży : p klimatyzację też w domu mam , ale w nocy ona mnie denerwuje , przez dzień leci , więc tyle dobrze, najgorzej że teraz ocieplają szkole koło mnie i od 7 rano zaczynają walić , a ja o 3 w nocy zazwyczaj zasypiam dopiero i śpię do 10 : p ja miałam według miesiączki termin na 12 września ale w karcie ciąży mam wpisane na 01 września bo dziecko jest większe :) ale termin mi się nie zmienił. To za niedługo będziesz mieć prenatalne :) idziesz ?

Okej kochana rozumiem teraz. Ale dobrze sobie radzisz i jezeli ta nerwica tylko ciazowa to nie martw sie minie po ciazy i bedzie wszystko dobrze.

Juz niedlugo bedzie wrzesien i dzidzia bedzie z Toba! Ja ledwo co odkrylam ciaze a ti patrze juz 13 tydz. i czerwiec sie konczy - czas leci nieublaganie!

Wlasnie jutro mam skan na zespol downa, pataua etc to chyba takie prenatalne badanie masz na mysli? Do tego pobiora mi krew.

Denerwuje sie jak cholera - im blizej tym bardziej - martwie sie czy w ogole serduszko bije i czy dzidzia rosla jak powinna (ostatbi skan w 6 tyg)

Wiec jutro 12:45 czasu PL trzymaj kciuki!! [emoji2][emoji2][emoji2]

Okej kochana rozumiem teraz. Ale dobrze sobie radzisz i jezeli ta nerwica tylko ciazowa to nie martw sie minie po ciazy i bedzie wszystko dobrze.

Juz niedlugo bedzie wrzesien i dzidzia bedzie z Toba! Ja ledwo co odkrylam ciaze a ti patrze juz 13 tydz. i czerwiec sie konczy - czas leci nieublaganie!

Wlasnie jutro mam skan na zespol downa, pataua etc to chyba takie prenatalne badanie masz na mysli? Do tego pobiora mi krew.

Denerwuje sie jak cholera - im blizej tym bardziej - martwie sie czy w ogole serduszko bije i czy dzidzia rosla jak powinna (ostatbi skan w 6 tyg)

Wiec jutro 12:45 czasu PL trzymaj kciuki!! [emoji2][emoji2][emoji2]
A mdłości masz dalej ? Jak tak to znaczy że na 100 procent rośnie, tak mi mój ginekolog powiedział, ale spokojnie bo ja nie miałam jak dużo osób i też jest ok. Mi do 5 miesiąca super szybko minęło, nawet nie wiem kiedy , dopiero teraz mi się tak dłuży strasznie. 3 mam bardzo mocno kciuki , i daj znać jak będziesz po :) ja przed pierwszymi prenatalnym i to dzień przed już myślałam czy wszystko jest dobrze :) i też się denerwowalam , to normalne :)

A mdłości masz dalej ? Jak tak to znaczy że na 100 procent rośnie, tak mi mój ginekolog powiedział, ale spokojnie bo ja nie miałam jak dużo osób i też jest ok. Mi do 5 miesiąca super szybko minęło, nawet nie wiem kiedy , dopiero teraz mi się tak dłuży strasznie. 3 mam bardzo mocno kciuki , i daj znać jak będziesz po :) ja przed pierwszymi prenatalnym i to dzień przed już myślałam czy wszystko jest dobrze :) i też się denerwowalam , to normalne :)

Mam mdlosci wciaz, praktycznie codziennie, wczoraj wymiotowalam. Ale lepiej sie juz czuje, bo wczesniej mialam takie tygodnie ze ledwo z lozka wychodzilam.
Teraz doszly bole glowy straszne.

Dzieki kochana, odezwe sie :))))

Edzik36 a jak u lekarza, nie miałaś mieć dzisiaj wizyty? Daj znać co kardiolog powiedział :*
Hej mialam mieć ale lekarz przełożył na za tydzień bo coś mu wypadło.Wścieklam się bo za tydz.mam w tym samym dniu wizytę u gina,ale przed kardiologiem (a miało być odwrotnie),no i moja terapeutka będzie na urlopie:szok:a chciałam mieć ją w razie co.Jakoś mi też ostatnio forma spada,mąż dopiero za 2 tyg.wraca,synek ma wakacje i go roznosi.. a mnie razem z nim.Jakieś mnie chore lęki biorą,że urodzę wcześniej, a nie mam jeszcze całej wyprawki i jak ja dotrę do szpitala:oo2:jutro na szczęście zawożę mojego synka na 2 dni do teściowej więc jest szansa,że odpocznę....chociaż mam jakiś syndrom wicia gniazda,a przy tym obsesję sprzątania:laugh2:

Hejka,

Dziewczyny a jak u Was nastawienie do porodu? Ja się tak strasznie boję, że dostanę ataku paniki gdy się zacznie poród, że nie będę potrafiła się uspokoić, że serce mi będzie kołatać i w ogóle. Paraliżuje mnie ta myśl. Jak u Was przebiegał poród z nerwicą? Są tu mamuski, które mogą podnieść na duchu te nerwicówki które są przed porodem sn?
Ja mam to samo, przezywam starsznie zblizajacy sie porod... tez panicznie sie boje ze serducho zacznie wariowac, cianienie, a wtedy wpadne w jeszcze wieksza panike:(

reklama
Do góry