reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Witaj Aldi mi na początku ciąży zapisała to ginekolog gdyż od początku moja ciąża była zagrożona i dała ale najlepiej by nic nie brać ...
Nie opisałam moich wszystkich dolegliwości bo dużo by pisać możesz jeszcze opisać co Ci jest i jak sobie z tym radzisz ?ja sobie wmawiam ze to tylko mój wymysł bo to niestety tak jest mam nadzieję ze jak urodze to jakoś to minie...

reklama
Dziewczyny posłuchajcie Divovica na you tube. Ja przez miesiąc słuchalam prawie non stop. A niektóre nawet po kilka razy i wiele mi to dało.
Dziś taka cudowna pogoda, jak możecie to wyjdzcie na spacer :)

Dzisiaj mam o 17:30 wizytę u ginekolga na pierwsze baadania prenatalne od wczoraj już bardzo się denerwuje ale nie tym czy dziecku coś będzie bo jestem pewna ze będzie dobrze tylko tym że znowu na ekranie zobacze dziecko i wszystkoto bbędzie realne że to dziecko jest we mnie że to się dzieje na prawde i znowu po wizycie dopadna mnie leki jak to będzie po porodzie i jaki porod będzie tak sie tego boję że znowu zaczyna być mi niedobrze z nerwów i nie jestem w stanie nic robić tylko siedzę i myślę :(

To nie siedź i nie myśl, tylko czymś się zajmij. Co Ci to da że będziesz tak myśleć? Czy to coś zmieni? Pewnie wszystko będzie dobrze :) Każda z nas obawia się porodu i jak to będzie z dzieckiem, ale tak po prawdzie tyle miliony kobiet dały radę to i my damy :)
Rozumiem Twój stres bo sama tak mam ale musisz nauczyć się odwracać uwagę od takich myśli, najlepiej coś porobić. I tak do skutku. Innej drogi nie ma. Trzeba żyć. Czasem jak się zastanawiam nad moimi lękami na przestrzeni lat to chyba nic się z nich nie spełniło, ze wszystkim dałam radę, wszystko jakoś się porozwiązywała. A ile cennego czasu straciłam? Nie warto było.

W książce którą teraz czytam jest takie jedno zdanie:
"Dla mądrego człowieka każdy nowy dzień stanowi nowe życie". Do przemyślenia...

A to pierwsze badanie w 12-13 tyg jest jednym z najcudowniejszych. Też była roztrzęsiona ale jak zobaczyłam dzidzie na ekranie w całej okazałości, małego człowieka to była to najpiękniejsza chwila w moim życiu. Żałuję, że akurat maż nie mógł. Wyszłam naładowana tak pozytywną energią, że mogłabym latać :) Trzymam za Ciebie kciuki.

Murasaki dzięki za wsparcie właśnie wrocilam ze sklepu i jem pyszne truskawki nie mogłam się oprzeć. Zarwz wskakuje do wanny i przygotowuje się na wizytę a później szybko obiad więc dużo tych zajęć przede mną i mam nadzieje że nie będę ciągle myśleć. Chociaż mam taki dziwny niepokój w sobie. Tak bym chciała żeby to już mi przeszło w przyszłym tygodniu ide do psychiatry i poproszę go o skierowane na terapię mam nadzieje że terapia mi pomoże no i wy bo zawsze cos fajnego potraficie mi doradzić

Witaj Aldi mi na początku ciąży zapisała to ginekolog gdyż od początku moja ciąża była zagrożona i dała ale najlepiej by nic nie brać ...
Nie opisałam moich wszystkich dolegliwości bo dużo by pisać możesz jeszcze opisać co Ci jest i jak sobie z tym radzisz ?ja sobie wmawiam ze to tylko mój wymysł bo to niestety tak jest mam nadzieję ze jak urodze to jakoś to minie...
A jak kazala brac? W jakich dawkach?
Niestety na sile zajmuje swoja glowe czym sie da. Chodze na spacery, staram sie rozmawiac z ludzmi, ogladac filmy lub interesujace mnie programy, sprzatam, piore, prasuje itp itd. Wszystko to na co aktualnie mam sile.
Moim najlepszym i najskuteczniejszym lekarstwem na wszystko jest sport. Oczywiscie obecnie jest poza zasiegiem, ale gdy nie bylam w ciazy to cale swoje zycie tym sie ratowalam. Polecam Wam wszystkim!!! To naprawde dziala. Trzeba znalezc tylko odpowiednia dla siebie forme ruchu i malymi krokami wdrazac sport w zycie. Regulujemy prace serca, wydzielaja sie endorfiny, jednoczymy sie z cialem, dzieki czemu czujemy wieksza moc w sobie i odciazamy glowe :)

Dzisiaj mam o 17:30 wizytę u ginekolga na pierwsze baadania prenatalne od wczoraj już bardzo się denerwuje ale nie tym czy dziecku coś będzie bo jestem pewna ze będzie dobrze tylko tym że znowu na ekranie zobacze dziecko i wszystkoto bbędzie realne że to dziecko jest we mnie że to się dzieje na prawde i znowu po wizycie dopadna mnie leki jak to będzie po porodzie i jaki porod będzie tak sie tego boję że znowu zaczyna być mi niedobrze z nerwów i nie jestem w stanie nic robić tylko siedzę i myślę :(
Iwi mam ochote przelozyc Cie przez kolano i dac klapa w tylek!!! BEDZIE GIT KOBIETO!!! :)

reklama
Do góry