reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

no to juz troche u mnie się zaczelo 10 miesięcy temu w poprzedniej ciąży i mam tylko natręctwa, ale tak samo mieszają :)

Niestety już trochę to trwa, ale z mojej winy bo były momenty że odpuszczałam. Jednak było w tym okresie mnóstwo też dobrych momentów a teraz systematycznie jest co raz lepiej :) Jestem dobrej myśli :) Więc dziewczyny, musicie wierzyć, że daje się z tego wyjść :)

reklama
Czytam Was już kolejny tydzień,ale w porównaniu z tym co piszecie to moje lęki jakoś jeszcze ogarniam. Może dlatego, że dopiero co w grudniu skończyłam naprawdę owocną terapię. Tak sądzę.
Na razie tylko raz posiłkowałam się hydroxiziną.
Jednak czasami wszystkie znane mi metody wyciszania i racjonalizowania nie dają rady.
Ale myślę, że w drugim trymestrze będzie lepiej. Mam zamiar wtedy naładować swoje baterie a na trzeci trymestr zastanawiam się nad terapią wspomagającą, mam na prawdę świetnego terapeutę. Ale z tym jeszcze się zobaczy. Mam czas.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Ei77, post: 14996927, member: 171805"]Moj facet patrzy na mnie jak na psychiczna. Ciagle mam wrazenie, ze jest tym przerazony i chcialby miec "normalna" kobiete. Czuje sie gorsza :([/QUOTE]
Czasami

Musisz usiąść i wytłumaczyć mu czym jest nerwica. Możesz użyć powazniejszej nazwy zaburzenie lękowe. Ze twój stan emocjonalny jest teraz zaburzony. Nerwica prowadzi często do stanów depresyjnych bo ten stan nie mija, czujemy się przytloczeni. Pamiętaj też o tym że nawet jesli mąż cię nie rozumie to nie koniec swiata. Nie oczekuj tego od niego bo to tylko pobudzi twoja frustracje. Musisz zaakceptować twój stan ale nie w związku z tym że będzie to trwało całe życie. To może być epizod w twoim życiu. Jak się objawia twoją Nerwica?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja nerwica czy zaburzenia lękowe objawiły się pierwszy raz w wieku 17 lat i nie chciałabym znowu tego przeżyć bo myślałam że umieram nie umiałam oddycha, serce mnie bolało,teraz jest trochę lepiej bo potrafię je w miarę opanować. Najbardziej boję się, że znowu tak się stanie teraz jak jestem w ciąży a nie mogę brać tabletek i co wtedy będzie :( :(

Macie rację dziewczyny z tym mężem że nie mogę za dużo mu narzekać bo facet to tylko facet,ale ja nie wiem czy w ogóle mnie rozumie czy tylko myśli że ja udaję. Ma też dużo racji z drugiej strony bo wiele rzeczy po prostu mi się nie chce albo odkładam na później i właśnie tu jest haczyk. BOJĘ SIĘ ŻE JAK URODZI SIĘ DZIECKO TO DUŻO RZECZY NIE BĘDZIE MI CHCIAŁO. I te myśli tak zaprzątają mi głowę że nie potrafię normalnie funkcjonować. Trudno mi się do tego przyznać ale dużo winy ponoszą tu moi rodzice :( a w szczególności mama. Wszyscy wokół mnie opowiadają jak jeździli z rodzicami na rowerach, robili pikniki, a ja pamiętam tylko że rodzina nas bardzo często odwiedzała albo my ich a później to tylko że moja mama dużo spała po pracy i nic nie robiła bo odkładała to na później,nawet teraz w wieki 58 lat mam myje włosy raz w tygodniu. No i skąd mam brać dobre wzorce i chyba stąd mam te złe myśli że nie będzie mi sie chciało. JAK MYŚLICIE CZY WYCHOWANIE RODZICÓW MA WPŁYW NA TO ŻE MAMY (CIĘŻARÓWKI) TERAZ NERWICE,CZY DEPRESJĘ?

Macie rację dziewczyny z tym mężem że nie mogę za dużo mu narzekać bo facet to tylko facet,ale ja nie wiem czy w ogóle mnie rozumie czy tylko myśli że ja udaję. Ma też dużo racji z drugiej strony bo wiele rzeczy po prostu mi się nie chce albo odkładam na później i właśnie tu jest haczyk. BOJĘ SIĘ ŻE JAK URODZI SIĘ DZIECKO TO DUŻO RZECZY NIE BĘDZIE MI CHCIAŁO. I te myśli tak zaprzątają mi głowę że nie potrafię normalnie funkcjonować. Trudno mi się do tego przyznać ale dużo winy ponoszą tu moi rodzice :( a w szczególności mama. Wszyscy wokół mnie opowiadają jak jeździli z rodzicami na rowerach, robili pikniki, a ja pamiętam tylko że rodzina nas bardzo często odwiedzała albo my ich a później to tylko że moja mama dużo spała po pracy i nic nie robiła bo odkładała to na później,nawet teraz w wieki 58 lat mam myje włosy raz w tygodniu. No i skąd mam brać dobre wzorce i chyba stąd mam te złe myśli że nie będzie mi sie chciało. JAK MYŚLICIE CZY WYCHOWANIE RODZICÓW MA WPŁYW NA TO ŻE MAMY (CIĘŻARÓWKI) TERAZ NERWICE,CZY DEPRESJĘ?
Może tak być ale ja nerwicy nabawilam się na własne życzenie. U mnie w domu nie miałam takich sytuacji które generować by mogły nerwicę. Mnie do tego doprowadził perfekcjonizm i nadmierna chęć kontroli siebie i wszystkiego. Jak się będziesz bać tych objawów to pewnie w końcu się pojawia. Nerwica znika jak nie ma zaczepienia lekowego a u Ciebie lęk bije z każdego postu

Się mamą nie zastawiaj. Szukamy dziury w całym.... Moja mama była i jest tak robotna, że tylko pozazdrościć więc to nie ma wpływu no chyba że jest ci lżej bo winną znalazłaś. Sorki że tak ostro ale nami nerwusami trzeba czasami potrząsnąć.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja nerwica czy zaburzenia lękowe objawiły się pierwszy raz w wieku 17 lat i nie chciałabym znowu tego przeżyć bo myślałam że umieram nie umiałam oddycha, serce mnie bolało,teraz jest trochę lepiej bo potrafię je w miarę opanować. Najbardziej boję się, że znowu tak się stanie teraz jak jestem w ciąży a nie mogę brać tabletek i co wtedy będzie :( :(
Tabletki to nie jest najlepsze wyjście bo tylko maskuja problem

reklama
Masz rację pewnie szukam dziury w całym i próbuje kogoś obwinić za to że sama nie daje sobie rady w dorosłym życiu. Tylko napiszcei jak udało Wam sobie poradzić z tymi lękami i stresem i całą resztą bo na prawdę chcę żyć normalnie jak inne mamy albo chociaż żebym miała o połowę mniejsze obawy, lęki itd.

Do góry