reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Hej, ja dopiero się podnoszę z łóżka. Dziewczyny koniecznie zakupcie książkę Judith Bemis "Pokonaj lęki i fobie". Jeżeli jesteście z malych miejscowości, można zamówić przez Internet.
Gosiu dzięki niej poznasz mechanizm działania lęków. Ja wielokrotnie ją czytałam, włącznie z podkreslaniem pewnych fragmentów.

reklama
Justi właśnie kupuję książkę chętnie ją przeczytam. Mąż zaraz idzie do pracy a ja już zaczynam panikować jak tu sobie samej dać radę.

Hej dziewczyny. Ja dzis znow gorzej sie czuje. Siedze i sie ciagle czegos boje...[emoji22] plakac mi sie chce. Jak jestem taka rozchwiana to czuje ze brzuch mi sie napina i skurcze mnie łapią...

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Gosiu jest też taka książka " umysł ponad nastrojem" greenbeer, pandesky. Była to pierwsza książka którą kupiłam i jest ona podstawą przy terapii behawioralno-poznawczej.
To nie jest tak że te książki leczą ale uświadomisz sobie pewne mechanizmy.
Ja dzisiaj mam intensywny dzień, rano byłam u lekarza bo mam 3 tygodnie kaszel i wogole nie przechodzi, potem na małych zakupach i właśnie gotuję obiad. Czuję jednak już napinanie brzucha i macicy więc pora odpocząć.

Asiu u mnie też jeden dzień lepszy a drugi gorszy albo ranek beznadziejny a wieczór całkiem dobry, więc rozumiem twoje wahania nastrojów i frustrację. Jak masz ochotę płakać to płacz, wylej z siebie emocje....

Cześć dziewczyny ja pół nocy i całe przedpołudnie się bałam. Potem poszłam do koleżanki na pogaduchy. Potem poszłyśmy na zakupy. Nakupowałam ubranek dla małego i było super. Ale czas było wracać do domu. No i tu już zaczynam myśleć o swoich lękach. Mam więc podobnie jak ty Asiu. Staram się odwrócić swoją uwagę od tego żeby nie myśleć za dużo o strachach i lękach.

Dziewczyny ja wpadlam w panikę bo lekarka kazala mi zrobić badania na krztusiec....ciągle mam kaszel ale nie pasuje mi do kaszlu przy ksztuscu. Jutro ide do laboratorium zrobić badania. ..ale i tak będę czekala 7 dni. A moj synek ma zapalenie krtani. .. mam już dosyć tych niespodzianek w ciąży. Jedno sie konczy i następne zaczyna...i gdzie jest ten stan błogosławiony?

Jakiś ten dzień duszący dzisiaj[emoji53] justi ta pogoda taka, w domu ciepło, suche powietrze i kaszlesz, a lekarz woli zlecić badanie bo może będziesz jedną na milion z ksztuścem... Raczej nie! Ale zbadaj to bo z naszymi jazdami lepiej nie gdybać.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry