reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Hej, ja dopiero się podnoszę z łóżka. Dziewczyny koniecznie zakupcie książkę Judith Bemis "Pokonaj lęki i fobie". Jeżeli jesteście z malych miejscowości, można zamówić przez Internet.
Gosiu dzięki niej poznasz mechanizm działania lęków. Ja wielokrotnie ją czytałam, włącznie z podkreslaniem pewnych fragmentów.

reklama
Justi właśnie kupuję książkę chętnie ją przeczytam. Mąż zaraz idzie do pracy a ja już zaczynam panikować jak tu sobie samej dać radę.

Hej dziewczyny. Ja dzis znow gorzej sie czuje. Siedze i sie ciagle czegos boje...[emoji22] plakac mi sie chce. Jak jestem taka rozchwiana to czuje ze brzuch mi sie napina i skurcze mnie łapią...

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Gosiu jest też taka książka " umysł ponad nastrojem" greenbeer, pandesky. Była to pierwsza książka którą kupiłam i jest ona podstawą przy terapii behawioralno-poznawczej.
To nie jest tak że te książki leczą ale uświadomisz sobie pewne mechanizmy.
Ja dzisiaj mam intensywny dzień, rano byłam u lekarza bo mam 3 tygodnie kaszel i wogole nie przechodzi, potem na małych zakupach i właśnie gotuję obiad. Czuję jednak już napinanie brzucha i macicy więc pora odpocząć.

Asiu u mnie też jeden dzień lepszy a drugi gorszy albo ranek beznadziejny a wieczór całkiem dobry, więc rozumiem twoje wahania nastrojów i frustrację. Jak masz ochotę płakać to płacz, wylej z siebie emocje....

Cześć dziewczyny ja pół nocy i całe przedpołudnie się bałam. Potem poszłam do koleżanki na pogaduchy. Potem poszłyśmy na zakupy. Nakupowałam ubranek dla małego i było super. Ale czas było wracać do domu. No i tu już zaczynam myśleć o swoich lękach. Mam więc podobnie jak ty Asiu. Staram się odwrócić swoją uwagę od tego żeby nie myśleć za dużo o strachach i lękach.

Dziewczyny ja wpadlam w panikę bo lekarka kazala mi zrobić badania na krztusiec....ciągle mam kaszel ale nie pasuje mi do kaszlu przy ksztuscu. Jutro ide do laboratorium zrobić badania. ..ale i tak będę czekala 7 dni. A moj synek ma zapalenie krtani. .. mam już dosyć tych niespodzianek w ciąży. Jedno sie konczy i następne zaczyna...i gdzie jest ten stan błogosławiony?

Jakiś ten dzień duszący dzisiaj[emoji53] justi ta pogoda taka, w domu ciepło, suche powietrze i kaszlesz, a lekarz woli zlecić badanie bo może będziesz jedną na milion z ksztuścem... Raczej nie! Ale zbadaj to bo z naszymi jazdami lepiej nie gdybać.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry