reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Gosiu ja jutro zaczynam 29 tydzień. Mnie również pociesza mąż że nie jestem z tym wszystkim sama. Mama obiecała mi że przyjedzie pomoc jak urodzę Maciusia.
Gosiu tak sobie myślę że po urodzeniu przynajmniej hormony będą się nam stabilizowac. Wydaję mi się że działanie leków w naszym stanie też nie jest miarodajne. Często naprzyklad stany lękowe występują przy problemach z tarczycą i wtedy normuje się poziom hormonów tarczycy i stosuje się leki antydepresyjne. U nas progesteron i estrogeny szaleją.....

reklama
Dziewczyny, jedyne co moge Wam poradzic, to nie skupiac sie zbytnio na sobie. Znajdzcie sobie jakies zajecia, czy to spacery czy spotkanie ze znajomymi. Wszystko byle za duzo nie myslec. Mi bardzo pomaga odwrocenie mysli ogladajac jakis ciekawy film czy spacerujac. Duzo tez daja spotkania z przyjaciolmi i modlitwa. Z naturalnych wspomagaczy polecam sedatif albo validol. Zawsze mi pomagaja. Mowi to osoba z silna nerwica, ktora nigdy nie brala lekow.
Gosia, po ciazy duzo sie zmienia. Jestes tak zaabsorbowana dzieckiem, ze nie masz czasu myslec o swoich dolegliwosciach :-)

Polito podziwiam twoje podejście do nerwicy...Ja swego czasu też umiałam sobie poradzić z napadami ale jak zaszłam w ciążę jest to nie do opanowania.
Polito ja bardzo boję się swoich myśli, że umrę, że coś sobie zrobię i że zwariuję....Jak tylko mnie nachodzą mam poczucie winy, że ja tak wogole myślę i błędne koło się zamyka.

Justi ja też tak mam, od jutra muszę syna do przedszkola wozić,a nikt tego nie rozumie że boję się wyjść do ludzi, że coś mi się stanie. Ja najlepiej czuje się w domu i to jeszcze jak nikogo obcego nie ma, to jest chore ale tak właśnie mam, już nawet nikomu o tym z rodziny nie mówię bo albo mają mnie za lenia który by tylko leżał przed tv albo mówią weź się za siebie. Życie mi ucieka między palcami...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dawo ja lubię wychodzić do ludzi i lubię jak do mnie przychodzą. Jeżeli czujesz lęk przed tego typu sytuacjami musisz go przelamywac. Warto żebyś powiedziala swojej rodzinie o zaburzeniach lekowych z ktorymi się zmagasz.

Justi ja wcześniej mówiłam ale oni tego nie rozumieją... Psycholog też mówiła żeby wychodzić bo przecież jak coś by mi się stało to są ludzie i mi pomogą ( stało- bo już na to czekam [emoji36])

Hej dawo! Śpimy ale co to za spanie co godzinę pobudka z wielkim strachem. To sie chyba nigdy nie skończy. Teraz boli mnie głowa jakieś dziwne nerwy. Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić

Właśnie wróciłam z przedszkola i śniadanie odprawiam[emoji16] teraz to bym sobie spać poszła[emoji42]

reklama
Do góry