A to zapalenie żył to na podstawie badania usg n9g wykryli tak?Ja miałam w pierwszej ciąży zapalenie żył od jednego żylaka i ostatnie 1,5 miesiąca ciąży i potem 2 mc po porodzie byłam na zastrzykach w brzuch clexane. Ale nie sprawdzałam ddimerow i też nie miałam objawów nerwicowych w 1 ciazy.
reklama
Widzisz ja w domu mam w porządku, z reguły wrecz niskie, zauważyłam że teraz jak się stresuje to głównie to pierwsze idzie do góry a drugie ciagle w normie, ale to w domu bo u lekarza to nie by było hoho.. ja juz nawet nie mierze w chwilach silnego stresu bo tylko się nakrecam jak zobaczę ze juz przekracza norme. A lekarz na polowkowym powiedział że jak mi skoczy pod wpływem emocji to najważniejsze że zaraz opada i zebym sie nie przejmowala. Jakie miałaś wartości przy lekarzu?anncia jak cisnienie , bo moj lekarz na połówkowym o dziwo wyciagnał cisnieniomierz i tak sie przestrasyłam ze odrazu mi skoczyło i chciał mnie położyc w szpitalu,ale całe szczescie udało mi sie go przekonać uffff
Ostatnia edycja:
Edzik36
Fanka BB :)
Ja wlasnie mam jakis obrzęk na stopie od wczoraj,aż ciężko mi chodzić.Kiedyś miałam zabieg na żylaki i co jakiś czas chodzę ostrzykiwać nogi żeby jakoś wyglądały...teraz myślę że waga robi swoje ale podpytam we wtorek lekarza o te ddmeryKurcze bo ja sobie sama zrobiłam to badanie i przy normie do 0.5 wyszlo mi 0.73:/ przed ciaza wychodzilo 0.0. generalnie przy ost wizycie latem u naczyniowca stwierdził że z krazeniem i zylami wszystko ok, tylko widoczne pojedyncze mikrozylaki w żyłach powierzchniowych. A czesto nam uczucie ciężkości nóg. Napisałam do swojego lekarza SMS z tym wynikiem i odpisał że nie trzeba nic z tym robić, zeby ew smarowac mascia lioton..A ja juz schizuje ze może jakaś zakrzepica sie utworzyła, zresztą tak roznie pisza w tym Internecie, ze sama nie wiem w co wierzyc
magdaswiet
Ja prawie całą ciążę na acardzie, z racji poronien. Robilam badania kariolipinowe przed ciąża i wyszly ok. Na zwolnieniu jestem w sumie od początku stycznia i nudzę sie okropnie. Współczuję Wam odstawiania leków, ja teraz nie biore nic i mam nadzieję, że do porodu wytrwam w miare spokojnie. Na wszelki wielki mam hydro. Puchne ostatnio i musze wiecej odpoczywac, waga tez robi swoje choć przytylam niewiele
Obrzęk masz na jednej nodze? Ja niby typowych żylaków nie mam jeszcze, ale jestem bardzo obciążona genetycznie więc się przejmuje:/ i wiecie co.. chyba jutro zapisze się na usg Dopplera, wolę się upewnic ze wszystko ok. Eh.. glupia głowa:/Ja wlasnie mam jakis obrzęk na stopie od wczoraj,aż ciężko mi chodzić.Kiedyś miałam zabieg na żylaki i co jakiś czas chodzę ostrzykiwać nogi żeby jakoś wyglądały...teraz myślę że waga robi swoje ale podpytam we wtorek lekarza o te ddmery
Ogólnie było tak, że miałam małego żylaka na prawej łydce który spuchł, zrobił się czerwony dookoła, ból nogi i takie jakby swędzenie w tej okolicy. Zrobili mi USG i ogólnie wyszło zapalenie żył powierzchniowych, gdzie leczenie odbywało się poprzez te zastrzyki i po leczeniu przeszło.A to zapalenie żył to na podstawie badania usg n9g wykryli tak?
Edzik36
Cos mi spuchlo ale nie chce panikowac.Często żylaki to norma w ciąży potem można sobie estetycznie poprawić wygląd nóg...dziewczyny nie nakręcajmy się bo zwariujemyObrzęk masz na jednej nodze? Ja niby typowych żylaków nie mam jeszcze, ale jestem bardzo obciążona genetycznie więc się przejmuje:/ i wiecie co.. chyba jutro zapisze się na usg Dopplera, wolę się upewnic ze wszystko ok. Eh.. glupia głowa:/
Edzik36
Dziewczyny zakochalam się!!!!muszę tylko zobaczyć na żywo
www.cosatto.com/shop/travel-systems/wow
www.cosatto.com/shop/travel-systems/wow
Ostatnia edycja:
No dokładnie ... Bo naprawde idzie zwariowac A wozek cudasny! I kolory te kolory ♡Cos mi spuchlo ale nie chce panikowac.Często żylaki to norma w ciąży potem można sobie estetycznie poprawić wygląd nóg...dziewczyny nie nakręcajmy się bo zwariujemy
reklama
Edzik36
No wlasnie te kolory tylko widzę że w Trojmieście nigdzie go nie maNo dokładnie ... Bo naprawde idzie zwariowac A wozek cudasny! I kolory te kolory ♡
Podziel się: