reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja miałam w pierwszej ciąży zapalenie żył od jednego żylaka i ostatnie 1,5 miesiąca ciąży i potem 2 mc po porodzie byłam na zastrzykach w brzuch clexane. Ale nie sprawdzałam ddimerow i też nie miałam objawów nerwicowych w 1 ciazy.
A to zapalenie żył to na podstawie badania usg n9g wykryli tak?

reklama
anncia jak cisnienie , bo moj lekarz na połówkowym o dziwo wyciagnał cisnieniomierz i tak sie przestrasyłam ze odrazu mi skoczyło i chciał mnie położyc w szpitalu,ale całe szczescie udało mi sie go przekonać uffff
Widzisz ja w domu mam w porządku, z reguły wrecz niskie, zauważyłam że teraz jak się stresuje to głównie to pierwsze idzie do góry a drugie ciagle w normie, ale to w domu bo u lekarza to nie by było hoho.. ja juz nawet nie mierze w chwilach silnego stresu bo tylko się nakrecam jak zobaczę ze juz przekracza norme. A lekarz na polowkowym powiedział że jak mi skoczy pod wpływem emocji to najważniejsze że zaraz opada i zebym sie nie przejmowala. Jakie miałaś wartości przy lekarzu?

Ostatnia edycja:
Kurcze bo ja sobie sama zrobiłam to badanie i przy normie do 0.5 wyszlo mi 0.73:/ przed ciaza wychodzilo 0.0. generalnie przy ost wizycie latem u naczyniowca stwierdził że z krazeniem i zylami wszystko ok, tylko widoczne pojedyncze mikrozylaki w żyłach powierzchniowych. A czesto nam uczucie ciężkości nóg. Napisałam do swojego lekarza SMS z tym wynikiem i odpisał że nie trzeba nic z tym robić, zeby ew smarowac mascia lioton..A ja juz schizuje ze może jakaś zakrzepica sie utworzyła, zresztą tak roznie pisza w tym Internecie, ze sama nie wiem w co wierzyc:(
Ja wlasnie mam jakis obrzęk na stopie od wczoraj,aż ciężko mi chodzić.Kiedyś miałam zabieg na żylaki i co jakiś czas chodzę ostrzykiwać nogi żeby jakoś wyglądały...teraz myślę że waga robi swoje ale podpytam we wtorek lekarza o te ddmery

Ja prawie całą ciążę na acardzie, z racji poronien. Robilam badania kariolipinowe przed ciąża i wyszly ok. Na zwolnieniu jestem w sumie od początku stycznia i nudzę sie okropnie. Współczuję Wam odstawiania leków, ja teraz nie biore nic i mam nadzieję, że do porodu wytrwam w miare spokojnie. Na wszelki wielki mam hydro. Puchne ostatnio i musze wiecej odpoczywac, waga tez robi swoje choć przytylam niewiele

Ja wlasnie mam jakis obrzęk na stopie od wczoraj,aż ciężko mi chodzić.Kiedyś miałam zabieg na żylaki i co jakiś czas chodzę ostrzykiwać nogi żeby jakoś wyglądały...teraz myślę że waga robi swoje ale podpytam we wtorek lekarza o te ddmery
Obrzęk masz na jednej nodze? Ja niby typowych żylaków nie mam jeszcze, ale jestem bardzo obciążona genetycznie więc się przejmuje:/ i wiecie co.. chyba jutro zapisze się na usg Dopplera, wolę się upewnic ze wszystko ok. Eh.. glupia głowa:/

A to zapalenie żył to na podstawie badania usg n9g wykryli tak?
Ogólnie było tak, że miałam małego żylaka na prawej łydce który spuchł, zrobił się czerwony dookoła, ból nogi i takie jakby swędzenie w tej okolicy. Zrobili mi USG i ogólnie wyszło zapalenie żył powierzchniowych, gdzie leczenie odbywało się poprzez te zastrzyki i po leczeniu przeszło.

Obrzęk masz na jednej nodze? Ja niby typowych żylaków nie mam jeszcze, ale jestem bardzo obciążona genetycznie więc się przejmuje:/ i wiecie co.. chyba jutro zapisze się na usg Dopplera, wolę się upewnic ze wszystko ok. Eh.. glupia głowa:/
Cos mi spuchlo ale nie chce panikowac.Często żylaki to norma w ciąży potem można sobie estetycznie poprawić wygląd nóg...dziewczyny nie nakręcajmy się bo zwariujemy:-p

reklama
Do góry