reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

czesc dziewczyny
jestem tu nowa ale sledze was od 2 miesiecy :D
chwile mi zeszło przeczytac wszystkie posty,jak miło ze nie jestem sama :p
przed ciaza leczylam sie paroksetyna i oczywiscie odstawilam jak tylko sie dowiedziałam,myslam ze przetrwam 9 miesiecy bez lekow,ale sie nie udało w 12 tyg strachy wruciły i po przestudiowaniu internetu zdecydowałam sie na ASERTIN musiałam podpowiedziec mojemu psychiatrze coz to za lek bo w ciazy na nic niee chcial sie zgodzic,a ja myslałam ze zwarjuje...teraz jestem w 18tyg i jakos funkjonuje na tej sertralinie ale bez szału,wiem ze kilka dziewczyn na forum ja zaazywało i nawet nie odstawiało do porodu,serdecznie je pozdrawiam :) nie pamietam juz ich ników ale czesto o nich myslałam czy wszystko z dzieciaczkami ok,bo ja strasznie sie martwie ze zaszkodze mojej dzidzi,ciagłe wyrzuty sumienia :( eahh....
ANETKA121 ty odstawiasz przed porodem?

za jakie grzechy nas to spotkało....pozdraiwam i zycze zdrowka :*

reklama
Hej ja przy napadach leku I paniki tez tak mialam,pamietam ze zawsze sie wstydzilam ze to ktos zauwazy tak samo jak pocenie rak itp ale jakos doszlam do momentu,ze jak ktos zauwazy to zauwazy,co mnie to obchodzi......ludzie maja rozne problemy, I zawsze obawialam sie tego ze wpadne w atak paniki przy kims znajomym. Psycholog mi powiedziala,ze zazwyczaj nasze lęki to tylko lęki,I ze tak naprawde nigdy sie to nie zdarza naprawde,a nawet jesli to mam sobie mowic ze ok dostane ataku to wyjde na chwile do lazienki albo gdzies pooddycham gleboko I postaram sie uspokoic. Powiem Wam ze ju dawno nie mialam takich sytuacji odnosnie tego ze ktos zauwazy ze mam problem. Jedynie wlasnie zostaly natrerne mysli odnosnie teraz tego ze bede miala jakas depresje I sobie cos zrobie. Nawet nie mam objawow somatycznych. Nie wiem co to znaczy. Dzisiaj dostalam date planowanej cesarki. Wszystko w normie,jedynie znowu wyszedl mi podwyzszony cukier w moczu,a ostatnio.przeciez mialam robiona krzywa cukrowa. Zobaczymy,dzisiaj znowu mialam pobrana krew na cukier zobaczyc czy wszystko ok

Cześć dziewczyny.Jestem nowa i tak jak wy w ciąży 18tydzień i z nerwicą.Do tego zaburzenia osobowości lękowo-histroniczne co utrudniajà wyjście z tego g...Od 4 lat się leczę u psychiatry i chodzę na terapię.Efekty średnieKiedy dowiedziałam się o ciąży odstawiłam leki niestety nawrót nerwicy był tak silny,że znów biorę 50mg sertraliny i relanium.Póki co jeszcze nie jest widoczny.Nie wiem czy po teb sertralinie skutki uboczne mnie nie przygniatająLęki i ataki paniki dzień w dzień.Mam 8 synka przy którym staram się funkcjonować normalnie ale czasem wyje w środku z braku sił.Na 2 dziecko czekałam długo a teraz mam myśli,że mu krzywdę zrobię i najchętniej oddałabym do adopcji.To strasznePsycholog tłumaczy mi,że zależy mi na dziecku i to tylko myśli ale jakoś ciężko mi to przyjąćNo i te napięcia czasem mnie powalają...czuję jakby napływały do mnie emocje a ja je duszę ze strachu i dostaje w środku szału...ten lęk ciężko ogarnąć.Mój màż pracuje za granicą i zazwyczaj nie ma go 5 tyg,a potem 5 tyg jest w domu i niestety ta samotność powoduje kolejne lęki.Fajnie,że jest to forum

Anncia: w sumie to kiepsko funkcjonuje. Codzień te lęki niepokój i płacz :( :(. Który tydzień u Ciebie?
U mnie to samo.. ciagly strach. Dodatkowo czasami pod wplywem jakiegos wydarzenia wpadam w straszne histerie. ręce mi sie zaczynaja trzaść, zaczynam strasznie plakac, robi mi sie niedobrze.. po takim incydendie mam pozniej kilka dni nasilone lęki bardzo.. i strasznie sie boje ze to zadzkodzi dziecku, jak myślisz? Nie mam juz sił:( 21tydzien.

Cześć dziewczyny.Jestem nowa i tak jak wy w ciąży 18tydzień i z nerwicą.Do tego zaburzenia osobowości lękowo-histroniczne co utrudniajà wyjście z tego g...Od 4 lat się leczę u psychiatry i chodzę na terapię.Efekty średnieKiedy dowiedziałam się o ciąży odstawiłam leki niestety nawrót nerwicy był tak silny,że znów biorę 50mg sertraliny i relanium.Póki co jeszcze nie jest widoczny.Nie wiem czy po teb sertralinie skutki uboczne mnie nie przygniatająLęki i ataki paniki dzień w dzień.Mam 8 synka przy którym staram się funkcjonować normalnie ale czasem wyje w środku z braku sił.Na 2 dziecko czekałam długo a teraz mam myśli,że mu krzywdę zrobię i najchętniej oddałabym do adopcji.To strasznePsycholog tłumaczy mi,że zależy mi na dziecku i to tylko myśli ale jakoś ciężko mi to przyjąćNo i te napięcia czasem mnie powalają...czuję jakby napływały do mnie emocje a ja je duszę ze strachu i dostaje w środku szału...ten lęk ciężko ogarnąć.Mój màż pracuje za granicą i zazwyczaj nie ma go 5 tyg,a potem 5 tyg jest w domu i niestety ta samotność powoduje kolejne lęki.Fajnie,że jest to forum
Cześć Edzik, Twoje napady paniki na czym polegaja? Eh musimy byc silne..

Dziewczyny czy Wy macie też np.cały dzień napięcie w klatce piersiowej albo głowie co Was wykańcza i nie jesteście w stanie funkcjonować?

Hej.Te napady to straszny lęk,że zaraz zwariuje i trafię do psychiatryka.. że po takim długim czasie leczenia i tak skończe w wariatkowie.
Tez tak mam. Napięcie w glowie mialam kiedyś. Teraz jak mnie zlapie to mam straszne napiecie jakby w miesniach ramion i czuje jakby mrowienie straszne to jet

reklama
Tez tak mam. Napięcie w glowie mialam kiedyś. Teraz jak mnie zlapie to mam straszne napiecie jakby w miesniach ramion i czuje jakby mrowienie straszne to jet
no straszne...ale cieszę się,że nie tylko u mnie tak jest choć tej choroby nie życzę najgorszemu wrogowi

Do góry