reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Hej ja też staram się myśleć pozytywnie ale nie jest to takie proste teraz mam tak że panicznie boję się drugiej cesarki że tam nie uleze na tym stole spokojnie ja mam tak że mnie nosi jak mam atak paniki i nie mogę usiedziec na miejscu wcześniej miałam tak że bałam się tego że jak dziecko zacznie mi się ruszać w brzuchu to że tego nie wytrzymam że sobie z tym nie poradzę na szczęście już u mnie 33 tc i 3 d i te lęki się nie sprawdziły ale też mnie to meczylo i mam lęki bo przed cesarka będę musiała wcześniej pójść do szpitala i już się boję żebym znowu soe na coś nie napatrzyla i nie nasluchala[emoji17]

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom
To może uda Ci się poprosić o narkozę? Też się między innymi boje, że przy porodzie naturalnym zaczne chodzić, uciekać, wpadne w jakąś potrzebe ucieczki

reklama
Ale też ciężko mi powiedzieć czy to ruchy dziecka, czy może praca jelit.. lekarz ost pytał czy czuje ruchy to nie potrafilam odpowiedzieć
Pierwsze ruchy to takie muskanie motylka. Nie martw się, są z biegiem tygodni coraz mocniejsze więc jest czas przyzwyczaić się

To może uda Ci się poprosić o narkozę? Też się między innymi boje, że przy porodzie naturalnym zaczne chodzić, uciekać, wpadne w jakąś potrzebe ucieczki
Właśnie że narkozy też się boję że się po niej nie obudze

Właśnie że narkozy też się boję że się po niej nie obudze

Kasia a czy możesz powiedzieć czy cisnienie masz w normie? Ja mam syndrom białego fartucha, u lekarza nie mierzymy cisnienia, sprawdzam w domu i jest ok. Ale w momencie silnej paniki potrafi skoczyć ta pierwsza wartość do 140. Dlatego też tak bardzo panikuje przed szpitalem, porodem itd.. Ty nie masz takiego problemu??

Kasia a czy możesz powiedzieć czy cisnienie masz w normie? Ja mam syndrom białego fartucha, u lekarza nie mierzymy cisnienia, sprawdzam w domu i jest ok. Ale w momencie silnej paniki potrafi skoczyć ta pierwsza wartość do 140. Dlatego też tak bardzo panikuje przed szpitalem, porodem itd.. Ty nie masz takiego problemu??
Wydaje mi się że nie mam przy każdej wizycie mam mierzone ciśnienie i z tego co mi wiadomo to jest w normie

Wydaje mi się że nie mam przy każdej wizycie mam mierzone ciśnienie i z tego co mi wiadomo to jest w normie

Tyle dobrego! U mnie nerwica zaczela sie właśnie od strachu przed wysokim ciśnieniem... i tak się ciągnie to za mną już kupe lat. Wydaje mi się że gdyby ten problem odszedł to równocześnie odeszłoby z nim wiele innych lęków

Tyle dobrego! U mnie nerwica zaczela sie właśnie od strachu przed wysokim ciśnieniem... i tak się ciągnie to za mną już kupe lat. Wydaje mi się że gdyby ten problem odszedł to równocześnie odeszłoby z nim wiele innych lęków
Ale czego ty się boisz tego wysokiego ciśnienia???

Ale czego ty się boisz tego wysokiego ciśnienia???

Tak.. kiedyś miałam nawet strach przed mierzeniem w domu cisnienia.. Bo zawsze wynik ze strachu był wysoki. Teraz w domu mierze ze wzglednym spokojem i jest ok, chociaz lęk gdzies tam z tylu glowy caly czas siedzi. Glupie to, ale tak mam.. teraz w ciazy jeszcze bardziej zaczelam sie przejmowac, boje sie ze jeśli cisnienie wzrośnie dojdzie do jakis powikłań i coś złego się wydarzy:(

Tak.. kiedyś miałam nawet strach przed mierzeniem w domu cisnienia.. Bo zawsze wynik ze strachu był wysoki. Teraz w domu mierze ze wzglednym spokojem i jest ok, chociaz lęk gdzies tam z tylu glowy caly czas siedzi. Glupie to, ale tak mam.. teraz w ciazy jeszcze bardziej zaczelam sie przejmowac, boje sie ze jeśli cisnienie wzrośnie dojdzie do jakis powikłań i coś złego się wydarzy:(
To wcale nie jest głupie bo ja też tak mam ze jak się czegoś boję i w danym momencie uda mi się o tym nie myśleć to gdzieś z tyłu głowy on jest to są właśnie natrętne myśli

reklama
To wcale nie jest głupie bo ja też tak mam ze jak się czegoś boję i w danym momencie uda mi się o tym nie myśleć to gdzieś z tyłu głowy on jest to są właśnie natrętne myśli

Kasia, a mam jeszcze pytanie.. Z racji tego że to będzie Twoja druga cesarka, mozesz powiedziec jak dużo wcześniej biorą do szpitala? I w ogóle jak to wygląda? Wywołują skurcze przed samym zabiegiem czy dziecko jest tak nagle po prostu wyciagane z brzucha ?

Do góry