reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

hej ja też jestem na L4, pracowałam miesiąc, bałam się iść na L4 i siedzieć sama w domu, no i czasem jest ok a czasem.. kompulsje i lęki mnie dobijają.. ostatnio mam wiele na głowie, w sumie od tamtego roku wiele rzeczy się za mną ciągnie, wydaje mi się że oprócz nerwicy mam pecha w życiu

reklama
dziś miałam aferę.. delikatnie mówiąc w domu, teraz boli mnie brzuch ze stresu.. zawsze mnie to przeraża że może się wtedy coś stać mojemu dzidziusiowi w brzuchu ..

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa.

Od 12 lat choruję na nerwicę lękową i bardzo mi ona utrudnia funkcjonowanie - wręcz w pewnych kwestiach mnie całkowicie wywala z życia.

Od 5 dni wiem o ciąży. Bardzo jej chciałam. Ale boję się co będzie dalej. Już nawet nie o nerwicę (chociaż to było zawsze na 1 miejscu), a o fasolkę. To wg okresu (mam bardzo nieregularne - nawet 40-50 dni) 6 tydzien a dzis odebrałam betę i jest 460. Generalnie jestem trochę przerażona, bo mimo tego, że jest w normie, to jednak niektóre kobiety w 5 tygodniu miewają kilka tysięcy.

Podejrzewam, że zostanę z Wami na dłużej.
Kasia.

Czesc Klara u mnie lepiej bo biore tabletki mozarin 5mg. jestem juz w polowie 35 tc i zaczynam sie stresowac porodem 7.09.2017 mam wizyte u psychologa.Mam nadzieje ze mi pomoze, a jak u ciebie jak t sie czujesz?
To super :) cieszę się że jest lepiej u Ciebie :)
U mnie różnie bywa zaczynam 36 tydzień ale wciąż radzę sobie bez leków... somaty trochę dokuczaja, ale czego nie robi się dla naszych maluszków :D

Klara i Różyczka
Termin mam na 1 października i zdecydowałam rodzic się naturalnie bo to lepiej dla dziecka tabletki mam odstawic na 3 dni przed porodem bo mam małe dawki po porodzie wrócę do tabletek i beda karmila zyklym mlekiem. A jak uwas jak sie czujecie

Klara i Różyczka
Termin mam na 1 października i zdecydowałam rodzic się naturalnie bo to lepiej dla dziecka tabletki mam odstawic na 3 dni przed porodem bo mam małe dawki po porodzie wrócę do tabletek i beda karmila zyklym mlekiem. A jak uwas jak sie czujecie
Ja z kolei mam termin na 29.09 na cc ale nie wiem czy cos wcześniej sie nie zacznie. Poza tym jakos leci..raz lepiej raz gorzej.. to z nerwica różnie bywa...ale daje rade bez leków.a po porodzie zobaczę. Jak będzie zle to wroce do lekow i tyle

Dawno nikt nie pisał więc może ja się odezwę. Jestem już na L4,nie jest lepiej ponieważ mam dużo czasu na wyślanie kolejnych obsesji i chce wszystko sprawdzić... dostałam też leki - sertraline, na razie nie działa, w tej dawce raczej nie zadziała... ale trwam - jeszcze parę dni do końca pierwszego trymestru. Mam tez nową ocenę psychologa - poza ocd mam depesję, zmuszam sie nawet by zrobić sobie herbatę... więc jest źle... to walka o każdy dzień...
A co u was?

A czy to naprwno depresja? W ocd i ogólnie nerwicy miewamy epizody depresyjne ale one raczej wynikaja z tego ze lęk nie mija, czujemy sie jak w potrzasku. Trzeba działać swoją świadomością. Leki nic nie zmienia

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć czy na pewno depresja... myślę że tak ale to się okaże pewnie..... chciałabym działać świadomością.... na ten moment nie umiem....

Do góry