reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Hej Dziewczyny! W ciąży nie jestem i nie planuję jej, ale mam pytanie do Was o PREGABALIN (egzysta). Czy bralyście te tabsy? Jak się po nich czułyście? Lekarz mi przepisał na nerwicę lękową, wykupiłam je i teraz oczywiście boję się ich wziąć🤦‍♀️

reklama
Hej Dziewczyny! W ciąży nie jestem i nie planuję jej, ale mam pytanie do Was o PREGABALIN (egzysta). Czy bralyście te tabsy? Jak się po nich czułyście? Lekarz mi przepisał na nerwicę lękową, wykupiłam je i teraz oczywiście boję się ich wziąć🤦‍♀️

Ja je brałam przed ciążą ale by miały na mnie działanie uspokajające i nasenne. I pod takim kątem były bardzo okej

Nie. Ale ja miałam zalecenie 1 tabletki na 1h przed snem więc nie wiele już w tym czasie robiłam
Ok, rozumiem. Ja mam brać pierwszy tydzień dawkę 75mg rano. A od drugiego tygodnia rano 75mg i wieczorem 75mg. I zwlekam, bo się naczytałam o skutkach ubocznych i wiem, ze wtedy samochodu prowadzić nie mogę, jeżeli wystąpią zawroty głowy.

A może psychoterapia daje takie efekty, ze nie trzeba leków brać? Ja mam póki co 3 spotkania terapii za sobą. Może napiszecie z własnego doświadczenia.

Ja pomimo psychoterapii od lat jestem na lekach (fluoksetyna 10 mg), ale akurat w ciąży miałam przerwę i wtedy o dziwo czułam się bardzo dobrze. Odstawianie na dłuższą metę zawsze kończy się u mnie tak samo, że z tygodnia na tydzień czuję się coraz gorzej. Mój lekarz twierdzi, że tak już mam, taka moja biochemia mózgu i muszę cały czas być chociaż na najniższej dawce. Chciałabym kiedyś żyć normalnie bez leków, ale chyba się nie da. Terapia bardzo dużo mi pomogła, ale nie "wyleczyła" zupelnie.

Czy ktoś miał takie obawy jak ja? Przeraża mnie ze za 4 miesiące będę matka, jak ja się zaopiekuje dzieckiem, czy je pokocham, czy go nie skrzywdzę, mam ochotę zamknąć się w pokoju i płakać

Czy ktoś miał takie obawy jak ja? Przeraża mnie ze za 4 miesiące będę matka, jak ja się zaopiekuje dzieckiem, czy je pokocham, czy go nie skrzywdzę, mam ochotę zamknąć się w pokoju i płakać
ja miałam wiele lęków innego rodzaju, szczególnie nakręciłam się na chemię używaną w domu i autyzm. Mój syn urodził się zdrowy, córka potem też, chociaż nerwica w obu ciążach się nasiliła. Szkoda, że nie wiedziałam wtedy, że mogę bezpiecznie brać jakieś leki. Na pewno będziesz super mamą. Pamiętaj, że ciąża to ciężki stan nawet dla kobiet bez nerwicy.
Co dziwne po drugiej ciąży nerwica całkowicie odeszła. Już na porodówce nie miałam żadnych lęków. Wierzę, że moje modlitwy zostały wysłuchane (opcja dla wierzących 😁).

reklama
Do góry