Hej Dziewczyny! W ciąży nie jestem i nie planuję jej, ale mam pytanie do Was o PREGABALIN (egzysta). Czy bralyście te tabsy? Jak się po nich czułyście? Lekarz mi przepisał na nerwicę lękową, wykupiłam je i teraz oczywiście boję się ich wziąć
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Hej Dziewczyny! W ciąży nie jestem i nie planuję jej, ale mam pytanie do Was o PREGABALIN (egzysta). Czy bralyście te tabsy? Jak się po nich czułyście? Lekarz mi przepisał na nerwicę lękową, wykupiłam je i teraz oczywiście boję się ich wziąć
Ja je brałam przed ciążą ale by miały na mnie działanie uspokajające i nasenne. I pod takim kątem były bardzo okej
A skutki uboczne? Mialaś zawroty glowy albo coś w tym stylu?Ja je brałam przed ciążą ale by miały na mnie działanie uspokajające i nasenne. I pod takim kątem były bardzo okej
olka11135
Fanka BB :)
A skutki uboczne? Mialaś zawroty glowy albo coś w tym stylu?
Nie. Ale ja miałam zalecenie 1 tabletki na 1h przed snem więc nie wiele już w tym czasie robiłam
Ok, rozumiem. Ja mam brać pierwszy tydzień dawkę 75mg rano. A od drugiego tygodnia rano 75mg i wieczorem 75mg. I zwlekam, bo się naczytałam o skutkach ubocznych i wiem, ze wtedy samochodu prowadzić nie mogę, jeżeli wystąpią zawroty głowy.Nie. Ale ja miałam zalecenie 1 tabletki na 1h przed snem więc nie wiele już w tym czasie robiłam
Ja pomimo psychoterapii od lat jestem na lekach (fluoksetyna 10 mg), ale akurat w ciąży miałam przerwę i wtedy o dziwo czułam się bardzo dobrze. Odstawianie na dłuższą metę zawsze kończy się u mnie tak samo, że z tygodnia na tydzień czuję się coraz gorzej. Mój lekarz twierdzi, że tak już mam, taka moja biochemia mózgu i muszę cały czas być chociaż na najniższej dawce. Chciałabym kiedyś żyć normalnie bez leków, ale chyba się nie da. Terapia bardzo dużo mi pomogła, ale nie "wyleczyła" zupelnie.
Czy ktoś miał takie obawy jak ja? Przeraża mnie ze za 4 miesiące będę matka, jak ja się zaopiekuje dzieckiem, czy je pokocham, czy go nie skrzywdzę, mam ochotę zamknąć się w pokoju i płakać
ja miałam wiele lęków innego rodzaju, szczególnie nakręciłam się na chemię używaną w domu i autyzm. Mój syn urodził się zdrowy, córka potem też, chociaż nerwica w obu ciążach się nasiliła. Szkoda, że nie wiedziałam wtedy, że mogę bezpiecznie brać jakieś leki. Na pewno będziesz super mamą. Pamiętaj, że ciąża to ciężki stan nawet dla kobiet bez nerwicy.Czy ktoś miał takie obawy jak ja? Przeraża mnie ze za 4 miesiące będę matka, jak ja się zaopiekuje dzieckiem, czy je pokocham, czy go nie skrzywdzę, mam ochotę zamknąć się w pokoju i płakać
Co dziwne po drugiej ciąży nerwica całkowicie odeszła. Już na porodówce nie miałam żadnych lęków. Wierzę, że moje modlitwy zostały wysłuchane (opcja dla wierzących ).
reklama
A jesteś pod opieką psychologa/psychoterapeuty?Czy ktoś miał takie obawy jak ja? Przeraża mnie ze za 4 miesiące będę matka, jak ja się zaopiekuje dzieckiem, czy je pokocham, czy go nie skrzywdzę, mam ochotę zamknąć się w pokoju i płakać
Podziel się: