reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dzień dobry!
Wita się 13 tc z nerwicą, hipochondrią, atakami paniki 😬
Po zrobieniu testu ciążowego myślałam, że się duszę 🙂 na razie jest lepiej, ale czasami pojawiają się lekkie ataki.
Nie jestem na lekach, miałam tylko psychoterapię.
Dasz radę, trzymam mocno kciuki ✊🏻 Ze swojego doświadczenia powiem Ci ze póki jest lepiej to się tym ciesz i staraj się nie myśleć o tym, ze może przyjść gorszy moment. Martwić się będziesz jak on nadejdzie (a może nie przyjdzie wcale czego Ci życzę :)) nigdy nie wiadomo jak ciazowe hormony na nas zadziałają. Jeszcze trochę i zaczniesz czuć ruchy dzidzi a mnie osobiście to bardzo pomaga się wyciszyć, gadam do niej ona mi odpowiada odpukujac w brzuszek i tak już zleciały 24 tygodnie.
Trzymaj się!

reklama
Cześć wszystkim, ja również łączę się z wami w bólu 🥺 czasami mam lekkie ataki paniki ale jakoś sobie radze. Teraz mąż wyjeżdża w delegację i boję się zostać sama w domu....help !!!

Cześć wszystkim, ja również łączę się z wami w bólu 🥺 czasami mam lekkie ataki paniki ale jakoś sobie radze. Teraz mąż wyjeżdża w delegację i boję się zostać sama w domu....help !!
Oj jak świetnie cię rozumiem! Moj mąż wyjeżdża w przyszłym tygodniu na 4 noce i tez już przeżywam. Ale mam możliwość podjechania wtedy do rodziców na kilka dni także chyba tak zrobię i nie będę sie męczyć.

Oj jak świetnie cię rozumiem! Moj mąż wyjeżdża w przyszłym tygodniu na 4 noce i tez już przeżywam. Ale mam możliwość podjechania wtedy do rodziców na kilka dni także chyba tak zrobię i nie będę sie męczyć.
Mój mąż wyjeżdża dokładnie w niedzielę wieczorem a już się czuje niespokojna. Staram się myśleć pozytywnie ale ciężko z tym.... Też myślałam o tym żeby pójść do rodziców spać tylko mam kota i musiała bym go nieźle nakarmić na zapas 😅 a poza tym stąd mam bliżej do pracy

Mój mąż wyjeżdża dokładnie w niedzielę wieczorem a już się czuje niespokojna. Staram się myśleć pozytywnie ale ciężko z tym.... Też myślałam o tym żeby pójść do rodziców spać tylko mam kota i musiała bym go nieźle nakarmić na zapas 😅 a poza tym stąd mam bliżej do pracy
To może mama albo tata mogą nocować u Ciebie? ;) jeśli się da tak zorganizować i ma to chociaż trochę pomoc to warto żeby się nie męczyć i niepotrzebnie stresować

To może mama albo tata mogą nocować u Ciebie? ;) jeśli się da tak zorganizować i ma to chociaż trochę pomoc to warto żeby się nie męczyć i niepotrzebnie stresować
Hehe w sumie niezły pomysł! Choć czasem tak się zastanawiam, czego tu się bać ? Przecież to mój własny dom. Ale to chyba łatwiej powiedzieć niż wykonać. Kiedyś nie miałam z tym aż takiego problemu 😕

Hehe w sumie niezły pomysł! Choć czasem tak się zastanawiam, czego tu się bać ? Przecież to mój własny dom. Ale to chyba łatwiej powiedzieć niż wykonać. Kiedyś nie miałam z tym aż takiego problemu 😕
No właśnie, tego strachu się nie da wytłumaczyć… ja jak przed ciąża zostawalam sama to tez miałam taki dyskomfort, nie mogłam zasnąć a jak już się robiło widno to tez pierwsza myśl „No i czego Ty się bałaś głupku” 🙈

Hej dziewczyny rowniez jestem w ciazy i zmagam sie z nerwica . To moja druga ciąza w pierwszej ataki sie wyciszyly i cala ciaze miałam spokoj. :)A teraz dopiero poczatek i juz cZuje ze cos sie dzieje .:( Brałyście jakies leki ?

reklama
Hej dziewczyny rowniez jestem w ciazy i zmagam sie z nerwica . To moja druga ciąza w pierwszej ataki sie wyciszyly i cala ciaze miałam spokoj. :)A teraz dopiero poczatek i juz cZuje ze cos sie dzieje .:( Brałyście jakies leki ?
Hej 🥰 druga ciąża wow podziwiam jak dałaś radę ! U mnie się akurat tak złożyło że brałam leki i akurat zaszłam w ciążę. Leki odstawiłam i na razie korzystam z psychoterapii i daje radę. Pociesze cię że pierwsze trzy miesiące też były trudne, ale lekarz mnie przekonywał że drugi trymestr jest lżejszy i tego się trzymam. Ale wczoraj jak wróciłam od psychologa to zaczęłam wątpić czy będę dobrą mama i czy w ogóle się nadaje 😞

Do góry