Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży problem z ciśnieniem i tętnem? Kurczę, ja biorę Dopegyt na nadciśnienie i Setaloft, a mimo wszystko mam to ciśnienie takie sobie, codziennie boli mnie głowa, ciężko się oddycha. Do tego tętno często świruje (dzisiaj np.po obiedzie prawie 130). Już nie wiem co mam z tym zrobić, strasznie się boję przedwczesnego porodu...
reklama
asiakasia90
Fanka BB :)
Ja ciśnienie mam dobre, a tętno często przeszło 120. Ginekolog mi powiedział, że w ciąży zwiększa się objętość krwi i serce musi 50% pracować ciężej, więc tych uderzeń jest więcej. Też zauważyłam, że po posiłku puls mam wyższy.Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży problem z ciśnieniem i tętnem? Kurczę, ja biorę Dopegyt na nadciśnienie i Setaloft, a mimo wszystko mam to ciśnienie takie sobie, codziennie boli mnie głowa, ciężko się oddycha. Do tego tętno często świruje (dzisiaj np.po obiedzie prawie 130). Już nie wiem co mam z tym zrobić, strasznie się boję przedwczesnego porodu...
Hey!Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży problem z ciśnieniem i tętnem? Kurczę, ja biorę Dopegyt na nadciśnienie i Setaloft, a mimo wszystko mam to ciśnienie takie sobie, codziennie boli mnie głowa, ciężko się oddycha. Do tego tętno często świruje (dzisiaj np.po obiedzie prawie 130). Już nie wiem co mam z tym zrobić, strasznie się boję przedwczesnego porodu...
asiakasia90
A rodziłaś naturalnie czy cc przy takim ciśnieniu? Jak czułaś się w ciąży? Po porodzie? Przyjmujesz /przyjmowałaś leki?Hey!ja miałam w ciąży problem z ciśnieniem ale bardziej na tle nerwowym.. Panicznie bałam się samego pomiaru.. Na początku ciąży umówiłam się zw swoim lekarzem, że nie będziemy mierzyć w gabinecie i miałam kontrolować w domu. Kilka mies było ok, ale później coś mi odbiło że i nawet w domu zaczęłam panikowac i obsesyjnie mierzyć przez co wyniki były wysokie. Lekarz włączył dopegyt, ale mimo leków i tak ciśnienie skakało. Z tym że ja czułam że się nakrecam podczas pomiaru, może tak jest też w Twoim przypadku. Za dużo myślisz o tym problemie i sama sobie napedzasz to cienienie? Dodam, że puls też mi wariowal. Wynosił nawet 130 tj u Ciebie. U mnie to właśnie paniczny lek przed wys cienieniem spowodował właśnie nawrót nerwicy w ciąży. Głowa do góry, będzie dobrze
![]()
Naturalnie naturalnieA rodziłaś naturalnie czy cc przy takim ciśnieniu? Jak czułaś się w ciąży? Po porodzie? Przyjmujesz /przyjmowałaś leki?
Dziewczyny, pomożecie?
Jutro miną 3 tygodnie odkąd biorę Setaloft w dawce 50,mg (wcześniej 2 tygodnie 25mg). Występują u mnie ponownie drżenia, szczególnie odczuwam w klatce piersiowej, ale też brzuchu, rękach :/. Po jakim czasie to powinno minąć? Nie zaszkodzi to Młodej w brzuchu? Kurczę tak mnie to irytuje. Myślałam, że to może być objaw odstawienia relanium, ale jednak nie...
Jutro miną 3 tygodnie odkąd biorę Setaloft w dawce 50,mg (wcześniej 2 tygodnie 25mg). Występują u mnie ponownie drżenia, szczególnie odczuwam w klatce piersiowej, ale też brzuchu, rękach :/. Po jakim czasie to powinno minąć? Nie zaszkodzi to Młodej w brzuchu? Kurczę tak mnie to irytuje. Myślałam, że to może być objaw odstawienia relanium, ale jednak nie...
Hejka! Ja biorę od 3 tygodni asertin w dawce 25 mg. Nie mam żadnych drżeń. Jedyne skutki uboczne jakie miałam to ból głowy i parę dni ból wątroby. Są lepsze i gorsze dni i noce. Ale odkąd biorę ten lek nie przespałam jeszcze całej nocy.Dziewczyny, pomożecie?
Chyba to zależy od organizmu... W sumie wszystkie te objawy są wymienione w skutkach ubocznych. Tylko pytanie po jakim czasie miną i czy w ogóle...Hejka! Ja biorę od 3 tygodni asertin w dawce 25 mg. Nie mam żadnych drżeń. Jedyne skutki uboczne jakie miałam to ból głowy i parę dni ból wątroby. Są lepsze i gorsze dni i noce. Ale odkąd biorę ten lek nie przespałam jeszcze całej nocy.
asiakasia90
To normalne po tym leku, też miałam bezsenność, albo takie wrażenie jakbym była w pół śnie. Minęło po ok. 1,5 miesiąca.Hejka! Ja biorę od 3 tygodni asertin w dawce 25 mg. Nie mam żadnych drżeń. Jedyne skutki uboczne jakie miałam to ból głowy i parę dni ból wątroby. Są lepsze i gorsze dni i noce. Ale odkąd biorę ten lek nie przespałam jeszcze całej nocy.
reklama
Ja mam kurczę problem... Od tygodnia tak mnie męczą drżenia, duszności i "niepokój" w klatce piersiowej, że to powoli robi się masakra. Psychicznie niby lepiej, za to wysiadam fizycznie...
Do tego skaczące tętno do 125... Któraś z Was wie może po jakim czasie powinny minąć skutki uboczne podczas przyjmowania sertraliny? Bo nie mam żadnych nowych leków, więc to raczej musi być z tym związane. Dawkę 50mg biorę 3 tygodnie... wcześniej 25 przez 2 tygodnie
Podziel się: