reklama
anies_zg
Początkująca w BB
Ja dziś szukałam ubrań ciążowych w moim ulubionym Lumpku ale niestety dla przyszyłych mam nie mają nic
za to dla maluchów były 4 worki cudów, polecam ul. Francuska ceny ok a ubranka nówki lub w super stanie
gdyby ktoś wiedział gdzie na lumpakach kupie coś na ciąże to dajcie znać będe wdzięczna
Hej, a dokładnie na francuskiej to gdzie? gdzieś w starej hali targowej może??
Hej a wiec jest to sklepik który nazywa się "Tania elegancja" to taki domek wolno stojący pomiędzy szkołą podstawową a szkołą ekologiczna na ul. Francuskiej. W tym budyneczku są dwa lumpki ja polecam Tanią elegancje, chodzę tam od 8 lat, pracuje tam miła i pomocna Pani (daje upust przy większym kupnie) i mają bardzo dożo rzeczy nowych z metkami do 50 zł. W tym drugim nigdy nie byłam, bo nie chciała bym podpaść Pani z Taniej elegancji, która często stoi na schodach. dodam jeszcze że właścicielka lumpka ma drugi sklep na przeciwko Lidla na ul. Wyszyńskiego, ten nazywa się Bry&tania (czy jakoś tak)., wcześniej była tam mydlarnia. Też tam zachodzę, towar mają także dobry, tylko Pani ekspedientka jest mniej sympatyczna (np. nigdy nie dostałam od niej rabatu, nawet przy większych zakupach). mam nadzieję że pomogłam
pozdrawiam
pozdrawiam
anies_zg
Początkująca w BB
super wielkie dzięki na pewno tam zajrzę w poszukiwaniu ciuszków dla mojej niuniHej a wiec jest to sklepik który nazywa się "Tania elegancja" to taki domek wolno stojący pomiędzy szkołą podstawową a szkołą ekologiczna na ul. Francuskiej. W tym budyneczku są dwa lumpki ja polecam Tanią elegancje, chodzę tam od 8 lat, pracuje tam miła i pomocna Pani (daje upust przy większym kupnie) i mają bardzo dożo rzeczy nowych z metkami do 50 zł. W tym drugim nigdy nie byłam, bo nie chciała bym podpaść Pani z Taniej elegancji, która często stoi na schodach. dodam jeszcze że właścicielka lumpka ma drugi sklep na przeciwko Lidla na ul. Wyszyńskiego, ten nazywa się Bry&tania (czy jakoś tak)., wcześniej była tam mydlarnia. Też tam zachodzę, towar mają także dobry, tylko Pani ekspedientka jest mniej sympatyczna (np. nigdy nie dostałam od niej rabatu, nawet przy większych zakupach). mam nadzieję że pomogłam
pozdrawiam
Dla dziewczynek jest full wypas, najlepiej od wejścia zapytać Panią ekspedientkę o ubranka dla dzieci bo mają taka wnękę i tam są powywieszane ciuszki dla maluszków ale też często ubrania stoją w plastikowych workach na sklepie, w sumie w tych workach to zawsze są najlepsze ciuchy czy dla dzieci czy dla nas dlatego od razu zachęcam do ich 'przegrzebania' ,
witajcie dziewczyny , rany jak ja sie ciesze ze jestem tu na forum malo pisze ale za to czytam kazdy Wasz post . Miod na serce . Jakos tak wyszlo ze nie mam ciazowych kolezanek albo juz sa dlugo po ciazy albo wcale jeszcze o tym nie mysla Nie mieszkam w Zielonej ale na pewno bede tu rodzic bo w moim miescie zlikwidowali szpital
Staram sie o tym jeszcze nie myslec bo sie bojjjjeeee ! i samego porodu i nowych lekarzy i pielegniarek heh .
Za dwa tyg mam badanie 3d wlasnie w Zielonej Gorze . Sciska mnie z ciekawosci
Staram sie o tym jeszcze nie myslec bo sie bojjjjeeee ! i samego porodu i nowych lekarzy i pielegniarek heh .
Za dwa tyg mam badanie 3d wlasnie w Zielonej Gorze . Sciska mnie z ciekawosci
anies_zg
Początkująca w BB
Hej dziewczyny! orientujecie się może jak to u nas jest z tą jednoosobową salą do porodu?? Wyczytałam na wizażu że szpital nie ma prawa pobierać za taką salę opłat, a jedynie zasugerować wykupienie cegiełki na rzecz szpitala. Z tego co wiem to jednak u nas jest płatna 150 zł, chyba, że wszystkie boxy są zajęte i wtedy jest się z musu na jednoosobowej to można nie płacić. Dzisiaj idę na wizytę to jeszcze zapytam się lekarki, ale jest to zastanawiające.
Czy któraś z Was słyszała coś o takim żelu ginekologicznym dianatal niby ułatwiającym poród albo o elle tens? Myślicie, że to coś pomaga czy tylko pic na wodę fotomontaż?
Pozdrawiam :-)
Czy któraś z Was słyszała coś o takim żelu ginekologicznym dianatal niby ułatwiającym poród albo o elle tens? Myślicie, że to coś pomaga czy tylko pic na wodę fotomontaż?
Pozdrawiam :-)
kalamakala
Zaciekawiona BB
podobno szpital nie może pobierać żadnych opłat ani za sale do porodu ani za sale poporodowe jednoosobowe. jednak jest jak jest i płacić trzeba można się sądzić ze szpitalem i teoretycznie sprawa jest wygrana, ale dużo czasu i zachodu jest z tym zwrotem pieniędzy przez szpital.
reklama
kacperek i fasolka
Fanka BB :)
Witajcie przyszle mamuski ale wam po cichu zazdroszcze ze jestescie dopiero przed narodzinami :-)
A ja chcialam tylko napisac ze mam na sprzedaz troche ciuszkow po swojej coreczce a takze wanienke, karuzele, nosidelko firmy womar gdyby ktoras z Was byla chetna to zapraszam piszcie na priv.
A jesli chodzi o platna sale poporodowa to trzeba placic chyba ze nie ma miejsc na nie platnej to wtedy jest za darmo ale powiem wam z wlasnego doswiadczenia ze tez bardzo chcialam byc po porodzie w jednoosobowej sali ale nie zaluje ze jednak sie nie zdecydowalam bo z dwoch powodow nie warto
po pierwsze ze jesli chcesz isc sie wykompac czy do wc skoczyc to nie masz z kim dziecka zostawic a pielegniarki wiekszasc jest nie chetna do pomocy a dwa to trwa zaledwie 2dobry po dwuch dobach puszczaja do domu tak wiec mysle ze te 150zl warto przeznaczyc na malenstwo ale to tylko moje osobiste zdanie
i przepraszam ze sie wtracilam w wasz watek
pozdrawiam i trzymajcie sie
A ja chcialam tylko napisac ze mam na sprzedaz troche ciuszkow po swojej coreczce a takze wanienke, karuzele, nosidelko firmy womar gdyby ktoras z Was byla chetna to zapraszam piszcie na priv.
A jesli chodzi o platna sale poporodowa to trzeba placic chyba ze nie ma miejsc na nie platnej to wtedy jest za darmo ale powiem wam z wlasnego doswiadczenia ze tez bardzo chcialam byc po porodzie w jednoosobowej sali ale nie zaluje ze jednak sie nie zdecydowalam bo z dwoch powodow nie warto
po pierwsze ze jesli chcesz isc sie wykompac czy do wc skoczyc to nie masz z kim dziecka zostawic a pielegniarki wiekszasc jest nie chetna do pomocy a dwa to trwa zaledwie 2dobry po dwuch dobach puszczaja do domu tak wiec mysle ze te 150zl warto przeznaczyc na malenstwo ale to tylko moje osobiste zdanie
i przepraszam ze sie wtracilam w wasz watek
pozdrawiam i trzymajcie sie
Podziel się: