anias:)
Fanka BB :)
flaurka-próbowałaś u Labera?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ten lump co pisałam jest na Chrobrego 34 koło salonu urody
Dla samych dzieciaczków jeszcze są fajne i tanie ciuszki na wagę w budynku Hotelu Śródmiejskiego na ulicy Kupieckiej
Manta czy jak pójdę się zapytać do szpitala jak wygląda poród rodzinny i zapytam się o ceny to odpowiedzą mi bez problemu??? Pytam Ciebie bezpośrednio bo Ty jesteś chyba najbardziej na bieżąco
Pozdrówka :*
Poród rodzinny jest bezpłatny. Twój mąż/partner może Ci towarzyszyć przez cały poród. W momencie, gdy urodzisz, to musi on opuścic box/pokój na czas rodzenia łożyska i szycia krocza. Potem bez problemów może do Ciebie wrócić. Natomiast jeśli będzie konieczne cesarskie cięcie, to tutaj nie ma możliwości, żebyście byli razem. Cesarka jest zabiegiem chirurgicznym i na sali może znajdować się oprócz Ciebie jedynie personel szpitala.
Jeśli nie chcesz rodzić w boxach, to możesz wynająć pokój jednoosobowy do porodu - koszt 150 zł. Pod warunkiem oczywiście, że żaden nie będzie w tym czasie zajęty - wtedy nie masz wyjścia i zostaje Ci poród w boxie.
Od Pani Reginy (prowadzącej zajęcia w przyszpitalnej szkole rodzenia) wiem, że w sytuacji, gdy wszystkie 3 boxy porodowe są zajęte, rodzące umieszczane są w pokojach jednoosobowych i to od nich już zależy, czy przy wyjściu ze szpitala zapłacą za taki poród.
Po porodzie masz do wyboru sale wieloosobowe lub prywatne jednoosobowe (koszt 250 lub 300 zł za cały pobyt). I tu sytuacja podobna - jeśli nie ma wolnych prywatnych, zostaniesz umieszczona w sali wieloosobowej. Jak zwolni się miejsce, to możesz poprosić o przeniesienie. Dodam, że w prywatnych nie ma oddzielnej toalety, więc różnią się od wieloosobowych jedynie tym, że tu jesteś sama z dzieciaczkiem i nikt Ci nie przeszkadza.
Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem.
Pozdrawiam
hej dziewczyny dzięki za listy rzeczy do szpitala, ja powoli zaczynam kompletować sobie te rzeczy a powiedzcie czy też w III trymestrze macie taką zadyszkę? ja się ciągle czuję jakbym wchodziła pod górę, każda, nawet mała czynność strasznie mnie męczy. Ogólnie jestem coraz bardziej zmęczona - dziś przespałam całe popołudnie pozdrawiam
Hej witajHej Dziewczyny!!
Chętnie do Was dołączę. Też mieszka w Zielonej Górze i spodziewamy się naszego pierwszego Dzieciątka. Termin na 1 maja, ale zobaczymy, który miesiąc sobie wybierze nasza Kruszynka.