reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciezarowki na zakupach

wlasnie zamowilam lozeczko z materacem z pianki z czasem wymienimy na lateksowy.czesto w zestawach daja materac gryka pianka kokos.niestety w kokosie i gryce moga pojawic sie robaki od wigoci np gdy dziecku sie uleje itp.wole nie ryzykowac.ale tyle opini ile kobiet na swiecie:-)

reklama
Ja lubie książki kupować starszy czyta i jestem z tego dumna bo wiele wisiłku mnie to kosztowało. Wczoraj skusił się na Mikołajka ponad 600 stron trochę go straszył bo gruby i mówi mama nie mam co czytać hehe to mamusia dzisiaj kupiła coś nowego.

Kropek dasz rade sam uszyć zdolna bestia z Ciebie

Betula my mamy gryka kokos pianka i taki miałam poprzednio i wszystko było ok

Betula ja tez bede kupowac piankowy, ewentualnie lateksowy. Podobno takie sa najlepsze. W Polsce sa popularne z dodatkiem kokosu albo gryki, ale jak sie je zamoczy to moga pojawic sie robaki, a poza tym podobno moga uczulac alergikow. Ogladalam pare filmików i specjalisci polecali wlasnie te piankowe. Nawet jak dziecko troche podrosnie i bedzie stawac przy krawedzi to nie bedzie sie zapadał tylko pozostanie stabilny.
Ale tak jak Jadzka i dziewczyny pisaly kwestia gustu, kazdy wybiera co mu sie podoba i co uwaza za dobre :-)

Ja mam kokos-pianka-gryka co był w zestawie z łóżeczkiem. Na to dokupię ochraniacz i w razie jakiegoś wypadku to w ochraniaczu zatrzyma się wilgoć. A jak tylko mnie coś materacu zaniepokoi to się wymieni. Większość moich koleżanek miała taki materac, nie było z nim problemów. Po prostu to pewnie kwestia higieny :tak:

Zastanawiałam się nad materacem kokos-pianka-gryka, ale wyczytałam opinie, że warstwa kokosu potrafi spleśnieć nawet bez przemoczenia, więc odpuściłam. Z samej pianki też zrezygnowałam, bo ponoć szybko się odkształca. No i po zgłębieniu tematu stanęło u nas jak na razie na lateksowym materacu. Trochę droższy ale Maluch w łóżeczku dużo czasu spędza, więc materac musi być dobry. Kupię też chyba większe łóżeczko (140x70) z możliwością zrobienia z niego tapczanika, więc może troszkę dłużej posłuży.

Oo ;)

Załączniki

• 1447427045499.jpg
    1447427045499.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 75
Miałam to kiedyś kupić w Lidlu były aleś stwierdziłam ze jak będę miała większy brzuszek a teraz ze nie będę miała gdzie tego trzymać ;-)

Haha
No ja się boję, że mi materiału nie starczy. Zamawiałam z allegro, też nie mam gdzie trzymać w domu więc zrobię, zdjęcie machnę i tyle ;)

reklama
Przyszły mi butki...cudneeeeeee, naczekałam się i dooopa! Podbicie mam za wysokie ; (((

Załączniki

• 1447428697024.jpg
    1447428697024.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 81
Do góry