Właśnie wczoraj o tym czytałam, polecam artykułDziewczyny czy któraś z was pobierała krew pępowinowa? Bo ostatnio borykam się z myślami na ten temat.
Link do: Krew pępowinowa 6 prawd, o których nikt nie mówi. | Mama Lekarz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie wczoraj o tym czytałam, polecam artykułDziewczyny czy któraś z was pobierała krew pępowinowa? Bo ostatnio borykam się z myślami na ten temat.
A ile masz?Ja zawsze mam lekko podwyższone - lekarz mówi, ze to nic i w ogóle na to nie zwraca uwagi.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Warto? Ja właśnie zamówiłam z lidla i remy. Ale muszę poczekać na odbiór.Wiem, dzieki Dzisiaj wlasnie odebralam trzy: z lidla, remy i fakty
Dziewczyny miała któraś w morfologii podwyższone WBC (leukocyty)? Norma jest do 10 a ja mam 11,2. Wyczytałam gdzieś, że dla ciężarówek norma do 15, ale trochę się martwię. Nie wiem czy dzwonić do lekarza...
A masz w domu te wyniki żeby sprawdzić czy też miałaś podwyższone WBC krwinki białe?Nie masz co sie martwic, to są normy ogólne a nie dla ciężarnych, ja cały czas cos mam powyżej albo poniżej norm ale są to małe odchylenia i lekarz mówi,ze wyniki super [emoji6] a jeden powyżej to prawie nic.
Teraz mi wyszły bakterie w moczu ok 200, norma niby do 300, ale zobaczymy co lekarz powie
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ja miałam podwyższone z 2 razy lekarz nic nie mówił ja miałam ponad 13, też się zastanawiałam nad tym nie masz jeszcze az tak przekroczonej normy więc spoko ale wiadomo człowiek już myśli,jeżeli cię coś niepokoi zawsze możesz zadzwonić i się zapytać u mnie leukocyty u mnie za to spadły erytrocyty hemoglobina i hematokryt. Wyszła mi przez to anemia przy najmniej u mnie patrzy na te 3 rzeczy a na końcu są leukocytyDziewczyny miała któraś w morfologii podwyższone WBC (leukocyty)? Norma jest do 10 a ja mam 11,2. Wyczytałam gdzieś, że dla ciężarówek norma do 15, ale trochę się martwię. Nie wiem czy dzwonić do lekarza...
u mnie od pocztku ciąży mam podwyższone, około 15, raz miałam 17 cos ale kazal mi tylko powtórzyć bo w tym czasie mnie przeziębienie dopadlo, a tak to caly czas mam 14 , 15 . lekarz nic na to nie mowiDziewczyny miała któraś w morfologii podwyższone WBC (leukocyty)? Norma jest do 10 a ja mam 11,2. Wyczytałam gdzieś, że dla ciężarówek norma do 15, ale trochę się martwię. Nie wiem czy dzwonić do lekarza...
po 2h nicy za wysoko, powinno być do 140Dziewczyny mam też już wyniki glukozy:
na czczo 66
po 1 h 129
po 2 h 146
Chyba ok?
To chyba wg starych norm. Wg nowych 153 chyba.po 2h nicy za wysoko, powinno być do 140