reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
aniołkowa.mama cieszę się i nadal trzymam kciuki.

u mnie też dziś przyjemny chłodek. cieszę się bo lepiej się czuję.

przyjemnego dnia dla wszystkich:-) :)

Dzień dobry,witamy się i MY :-D
Dziewczyny,dostałam na ostatniej wizycie zalecenia,wiadomo badania i dodatkowo wizyta u internisty i dentysty:oo2:oczywiście z wpisem do książeczki ciążowej
Co ja mam im powiedzieć?
Wiem,może głupie ale w pierwszej ciąży nie miałam takich zaleceń:-p
Co u tego internisty się dzieje?u dentysty wiadomo,sprawdzi stan uzębienia a internista?

Miłego dnia:tak:

Dzień dobry,witamy się i MY :-D
Dziewczyny,dostałam na ostatniej wizycie zalecenia,wiadomo badania i dodatkowo wizyta u internisty i dentysty:oo2:oczywiście z wpisem do książeczki ciążowej
Co ja mam im powiedzieć?
Wiem,może głupie ale w pierwszej ciąży nie miałam takich zaleceń:-p
Co u tego internisty się dzieje?u dentysty wiadomo,sprawdzi stan uzębienia a internista?

Miłego dnia:tak:
Dzień dobry :)
Może tylko stan ogólny sprawdzi, bo co innego może :)

Ewelin, a Ty jestes rpcznik 86? Bo ja 84 i sie zastanawiam, jak to jest z tymi bezplatnymi badaniami?
Chodzisz do gin na nfz czy prywatnie?

Napisane na GT-I8160 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja lekarka tłumaczyła mi to tak,badanie prenatalne powinna zrobić każda ciężarna,ale oczywiście tak nie uważa NFZ,dlatego co fajniejszy lekarz,bez względu czy na nfz czy prywatny wypisze skierowanie z fikcyjnym powodem badania jak np nieprawidłowości w usg,nikt tego nie jest w stanie sprawdzić a my mamy kilka złoty w kieszeni,prawda jest taka że po prostu się nam to należy,a nfz utrudnia na każdym kroku,niestety.
Ja np chodzę prywatnie do lekarza ale ostatnio stwierdziłam że opłacam te śmieszne składki więc dlaczego mam nie korzystać,więc wybralam się do ginekologa na nfz po skierowanie na badania,a ona do mnie że nie może :szok:
Dopiero po moim stwierdzeniu ze mi sie nalezy i nie ma prawa omówić z łaską wypisała mi skierowanie ale pod warunkiem że u niej również założe karte ciąży i będę przychodzić na wizyty,najśmieszniejsze że wypisała skierowanie tylko na część badań bo np różyczki i odczynu coombsa nie ma w systemie,jakiś koszmar! tak czy siak te dwa badania musiałm zrobić prywatnie za jedyne 80zł,reszta refundowana,oczywiscie tańsza połowa :blink:

reklama
Do góry