reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Makta nie martw sie ja tez nic nie mialam do porodu i nawet piersi specjalnie mi nie urosly. Najwazniejsze zaraz po porodzie dadza ci malenstwo do piersi zeby rozpoczac laktacje:tak:Na poczatku tylko siara a na trzeci dzien po porodzie zaczyna sie rzeka mleka:-D Uwazaj bo ja mialam goraczke jak mi mleko w nocy naplynelo po raz pierwszy;-)
Moje kochane doswiadczone mamusie czy zgrubienia pod skora w okolicach szczepionki to normalna reakcja?

reklama
Czesc:-)
Makta- u mnie podobnie jak u melki- czyli piersi prawie w ogole nie urosly, nic z nich nie wyciekalo i tez sie bardzo balam, czy bede mogla karmic piersia, a potem sie okazalo, ze karmilam 12 miesiecy :tak::tak::tak:

Alex, Melka uspokoliłyście mnie kobietki. Co prawda moje cycki urosly i to nawet bardzo (musiałam zapomniec o swojej starej bieliźnie i kupic całkowicie nową) i od razu dzidize bede chciała do cycka przystawić. Na gorączke będę uważała...ta moja ciąża taka mało książkowa od początku więc moze i gorączka sie trafić. :tak::tak:
Przespałam prawie całą noc a i tak czuje się senna...ale to chyba przez te pogodę. Jest szaro i leje pewnie dzisiaj nosa z domu nie wystawię :):-)
Miłego wstawania dziewczyny!

Hej dziewczyny, mam do Was pytanko bo niektore z was juz po porodzie, a niektore tuz tuz.:-)
Co trzeba przywiezc z Polski co bedzie potrzebne do porodu albo dla dziecka na pierwszy miesiac. Czego oczywiscie nie dostane tutaj. Wiem ze temat byl pewnie walkowany tysiace razy, ale nie moge znalezc.
Moj brat przyjezdza za miesiac i przywiozl by mi co potrzebne. My juz do porodu nie bedziemy jechac do PL, a moi rodzice moga przyjechac nawet miesiac po porodzie.
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie rady.

Czesc Mamusie nie wiem jak u was ale u mnie pogoda paskudna wieje i leje takze pewnie caly dzien spedzimy w domku :wściekła/y::-(

Bajeczka ja przywiozlam z Polski kosmetyki nivea baby, spirytus do przemywania pepka w pierwszych dniach go nie stosowalam poniewaz sluchalam poloznej ktora twierdzila ze ladnie sie goi niestety jak odchylilam klamre okazalo sie ze zaczyna gnic i smierdziec i wtedy spirytus (rozrobiony oczywiscie ) okazal sie niezastapiony i juz po 3 dniach przemywania kikut odpadl :tak: jak cos jeszcze mi sie przypomni to dam znac anapewno inne mamusie tez Ci cos podpowiedza :tak:

Oilndus, Bajeczka, ja pępuszka niczym nie przemywalam, fakt śmierdział z jeden dzień i zaraz po tym odpadł, położna mi mówiła,że to noramlne,że ma taki zapach i to oznacza że na następny dzień dopadnie, no i nie myliła się.

reklama
a jak z ta witamina D? Czytalam juz rozne opinie ze lepiej brac, albo ze lepiej zastosowac sie tutaj do rad poloznych i nie brac. Od kiedy,od ktorego tygodnia w razie co podaje sie to dziecku?
Bo ja narazie taka liste robie zeby potem nie panikowac jak urodze ze czegos nie mam.

Do góry