reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Czesc dziewczyny, dlugo mnie nie bylo, bo moj maluszek postanowil wyjsc przed terminem. Widze ze duzo naskrobalyscie kiedy mnie nie bylo, wiec musze na raty nadrobic zaleglosci :) Synek urodzil sie 28.08.09 i wazyl 3170. Porod jak stwierdzila polozna byl bardzo szybki co zaowocowalo paskudnym peknieciem. Jak to mi napisali w dokumentak "trzeci stopien pekniecia". Wody odeszly mi o 8 rano, o drugiej mialam juz skurcze jakie bolesniejsze. O 5 mialam rozwarcie na 2 cm, a o 20:29 Kubuś byl juz na świecie. Z przeciwbulowych to dostalam jakies tabletki, gaz i powietrze, a do szycia to zawiezli mnie na sale do cesarek, gdzie mialam zastrzyk do kregoslupa ale nie z epiduralem, tylko z czyms innym. W szpitalu bylam w sumie 1,5 dnia. Wiecej naskrobie jak znajde czas. :-D podrowka dla was i buziaki

reklama
WOW Matisek GRATULACJE i wszystkiego najlepszego dla Was!!!
Szkoda tylko, że to pękniecie takie paskudne ale zagoi sie i za jakis czas nie bedziesz o nim pamiętała...czekamy oczywiscie na zdjęcia :tak::tak::tak:
Kamilalopez no własnie myśl o tym, że Mała juz zaraz bedzie z nami dodaje mi sił...chociaz i tak juz mam wrażenie , że jestem największa maruda na tym forum he he he;-)
ale obiecuję, ze jak bedzie po wszystkim nie bedę juz marudziła ani ani:-D:-D

MATISEK ogromne gratulacje!!! duzo zdrowia dla Ciebie i synka!!! Medio nie martw sie ja tez strasznie marudze,moj maz juz ma mnie dosc i czeka az znow bede ,,normalna"hihi.:-) ja juz tak nie moge sie doczekac wczoraj wieczorem znow skurcze nieregularne w nocy wymiotowalam... juz bym chciala byc po wszytkim i tylko wspominac porod... a jak patrze na moja cudowna chrzesniaczke,narazie tylko na zdjeciach to tym bardziej nie moge doczekac sie naszej coreczki:tak:

Matisek wielgachne gratulacje:))))))))))
Bajeczka PLANTEX to herbatka dla niemowląt w saszetkach, sprawdź w necie napewno coś o niej pisze, dostępna w aptekach.

Matisek - GRATULACJE !!!!!!! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Junia - jaki piękny brzusio :tak::tak::tak:

A teraz pytanie do mam około-3-latków :cool2: lub tych które mają zapisane pomiary swoich starszych pociech :cool2: Ile wzrostu mają Wasze dzieci? Ostatnio patrzyłam w siatki centylowe i powychodziło mi tak:
dla Alicji:
Dziewczynka, 2 lata i 10 miesięcy -Siatki Centylowe - prawidłowy rozwój dziecka
Dziewczynka, 2 lata i 10 miesięcy -Siatki Centylowe - prawidłowy rozwój dziecka
dla Krzysia:
Chłopiec, 5 tygodni -Siatki Centylowe - prawidłowy rozwój dziecka
Chłopiec, 5 tygodni -Siatki Centylowe - prawidłowy rozwój dziecka

I widzę, że z Krzysia niezły drwal mi tu rośnie :-D Wielkolud jakiś :-D
Ale Alicja niestety jest niziutka, a nawet tego nie zauważyłam, w ciągu ostatnich kilku miesięcy urosła jedynie 1 cm, czy powinnam się martwić? :cool: Dla nie znających siatek centylowych wyjaśniam, że za alarmujące, wymagające nadzoru lekarza oraz prawdopodobnie interwencji uważa się wartości poniżej 3. i powyżej 97. centyla, norma wypada między 25 a 75 centylem. Mnie zaniepokoiło to, że linia wzrostu Ali szła praktycznie cały czas koło 50 centyla, czyli idealnie, a teraz gwałtowanie się zatrzymało i spadło do przedziału między 10 a 25 centylem :cool:
A jak wypadają Wasze dzieciaki? Podzielcie się ze mną, można sobie łatwo obliczyć na tej stronce Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

Edit: musiałam wyciąć te wykresy bo jakieś nie te się powklejały, dałam linki, jakby któras z Was zechciała spojrzeć, a najlepiej obliczyć dla własnych dzieci byłabym wdzięczna :tak: Nie krzyczcie tylko, że nie mam większych problemów, ale ostatnio akurat to zatrzymanie wzrostu u Ali mnie dość mocno zaniepokoiło :eek:

Ostatnia edycja:
Matisek ogromne gratulacje! Synus wazył tyle co mój Olek:-) Współczuje rany ale to maleństwo wynagradza wszystko:-D Odpoczywaj i ciesz sie tymi pierwszymi dniami spokoju:-):-D:-D
Medio dzieki, bo martwiłam sie tymi szczepionkami. Za tydzien znowu go pokłuja na gruzlice:-(Jak ja mu współczuje:sorry: Mam pytanko - gdzie kupowałas swoją chustę?Pamietam że masz a nie moglam znalezc starych postów. Teraz młody nie może sie ode mnie odkleić bo strasznie marudny po szczepieniach i to chyba najlepsze rozwiazanie zeby cokolwiek w domu zrobić:tak:
Myleene widziałam w starych postach że twój Alek tez miał problemy ze spaniem w ciagu dnia, jak sobie poradziłas? Przeszło mu czy nasze dzieci juz tak maja?

reklama
Do góry