reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Olinda czas tak szybko mija,że nie obejrzysz się i będzie listopad:tak:.Ja nie wierze ,że to już dziewiąty miesiąc:szok:.W sumie to czuję się coraz gorzej,no ale wiadomo,to końcówka.Kilka razy dziennie mam skurcze,ale nie tak bardzo bolesne,wydaje mi się,że urodzę przed terminem.Spać w nocy nie mogę,dzisiaj spałam tylko 3 godziny i jestem wykończona,mąż chrapie a ja się męczę :wściekła/y:.Pogoda u nas do niczego,deszcz pada od rana,więc trzeba pomyśleć nad jakimś zajęciem;-).Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia!:-):-):-)

reklama
Hello! ;-):-)
Witaj Mysza24:-)
Nic sie nie martw , bedzie dobrze. Ja tu rodzilam 8 miesiecy temu i wspominam porod i opieke bardzo dobrze. :tak::-)
A jak sie Ty czujesz Olinda?

Dzięki serdeczne

Wzięłam paracetamol jak mi radziłyście i na szczęście pomogło:)) Jak ja Wam zazdroszczę że już macie terminy porodów tak blisko a ja dopiero na koniec lutego:) Jeszcze tyle czasu- chyba się zanudzę w domu nic nie robię bo brat z mężem się znęcają nade mną że mam odpoczywać a ile można - odleżyn dostanę:)) Dobrze że mam córeczkę to chociaż spacerki jeszcze mi zostały bez kontroli :)) Co za opieka !!! A Olusia też bierze przykład z tatusia i non stop mi mówi że mam się położyć :)) Na szczęście do 15 mam spokój i umyje sobie w końcu przedpokój jak ich nie ma :) A Ola mi pomoże tylko że się później tacie jak zawsze wygada:)

Hej!!
troche do Was nie zagladalam a wlasciwie to raz czy dwa tylko pisalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:tak jakos weny mi brakowalo ale sie postaram poprawic:tak:
U nas w sunie ok czuje sie dobrze jutro mam usg mam nadzieje ze wszystko ok i zobacze zdrowa rosnaca dzidzie ,tylko jakby ktos tak tesciiowa zabral odemnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bo nie wytrzymam....
teraz mialam 3 dni urlopu a jutro z\now musze do pracy najchetniej bym tam w ogole nie wraca ale narazie musze niestety......:crazy:

a powiedzcie mi jeszcze czy slyszalyscie cos o cesarce w pelnej narkozie jak to w yglada itp tak sie boje to bedzie moja 4 cesarka w pelnej narkozie ale pierwsza w uk...

Hej mamuski.

Olinda no i jak tam bryka już się wdrożyłaś.Ja tez nie mam prawka i nie wiem czy w najbliższej przyszłosci bede miała.No tak jak Alex ciągle brak czasu.

Mysza witaj na forum.Oj wiem co przeżywasz bo ja w drugiej ciazy tak sie meczyłam.Ostatnie tak połtorej miesiaca nie mogłam spac.Tez miałam ciagle to jakis ból to lekkie skurcze.Myśłam ze urodze wczesniej, bo pierwsze dziecko urodziłam w 36 tyg ale meczyłam sie do konca.urodziąłm 3 dni po wyzanczonym terminie.

Asinka ale masz dobrze nie każa Ci nic robic:-)
Tylko z drugiej strony to ja bym zwariowała,wiec nie dziwie sie ze cie ciągnie do sprzatania.A i tobie czas szybko minie,zobaczysz jeszcze troche i bedizesz wozek prowadzała.

pozdrawiam was wszystkie i zdrówka życze

DZIEŃ DOBRY:-) U NAS DZISIAJ SŁONECZNIE :tak: POSPRZĄTAŁYŚMY W DOMKU I TERAZ ODPOCZYWAMY NIESTETY NIE ZADŁUGO BO TRZEBA SZYKOWAĆ OBIADEK:-pCZUJE SIĘ DOBRZE I MAM NADZIEJE ŻE TE DWA MIESIĄCE Z HAKIEM MINĄ MI JAK TEN WEEKEND NIE OBEJRZAŁAM SIĘ A TO JUŻ PONIEDZIAŁEK:szok::-D

asinka_z cieszę się że Ci pomógł paracetamol. a jeśli chodzi o pilnowanie w ciąży to je miałam przechlapane z Olą pilnowała mnie najbardziej teściowa i nic kompletnie nie mogłam zrobić a mąż sprawdzał temperature wody w wannie co by nie była za gorąca :tak::-D teraz się z tego śmieje ale wtedy nie było mi do śmiechu. No a teraz mieszkamy sami a dodatkowo męża mam tylko od piątku do niedzieli więc mam luz co do pilnowania:-D:-D:-D

Mysza24 ja też się obawiam końcówki bo teraz już jest mi ciężko i mam bóle kręgosłupa a co będzie za 2 miesiące :szok: mam nadzieje że dam rade. a co do spania w nocy też coś ostatnio rzucam się na tym łóżku i niby śpie ale jakbym czuwała. a na kiedy masz dokładnie termin ?

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE :tak:

zQo niestety co do cesarki to Ci nie pomogę nie mam pojęcia jak to tutaj wygląda:no: WSPÓŁCZUJE TEŚCIOWEJ JA NIE MAM ZŁEJ TEŚCIOWEJ ALE I TAK SIĘ CIESZĘ ŻE MIESZKAMY 120 KM OD SIEBIE:tak::-D:-D OCZYWIŚCIE CZEKAMY NA OPIS WRAŻEŃ PO USG NO I NA DOTRZYMANIE SŁOWA WZGLĘDEM POPRAWY:tak:

IZKA FURA OPANOWANA W MIARE MOŻLIWOŚCI :tak: CZAS POKAŻE CO TO BĘDZIE:szok: JA PRAWKO ZROBILAM W ZESZŁYM ROKU W PL BO TUTAJ NAPEWNO BYM NIE DAŁA RADY ZROBIĆ NIE MIALABYM Z KIM OLI ZOSTAWIAĆ NA CZAS NAUKI

POZDRAWIAMY:rofl2::happy:

Oj oj, ale tu gwarno sie zrobilo....nie nadazam czytac, hi hi....:-D:-D

A co do ogolnego znieczulenia, to ja tez niestety nie wiem. Ja bylam znieczulona od pasa w dol.Moze tylko w jakis ekstremalnych sytuacjach to wykonuja, np zagrozenia zycia..? Ale nie wiem :confused:

reklama
Ja napewno bede miec ogolne bo 3 mialam ogolne i ze wzgledu na epi bede i ta cesarke miec w znieczuleniu ogolnym...ale boje sie tutaj tego jak cholera i nie tego tylko ale takze czy np jesli pod koniec ciazy beda jakies problemy czy oni to wychwyca moja ostatnia ciaza byla rozwiazana w 34 tyg....
olinda moja tesciowa niestety jak przyleciala do nas 3 mies temu tak jakos nie potrafi sobie ulozyc zycia a mialo to trwac najwyzej miesiac:crazy:

Do góry