reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja o świętach raczej nie myślę jeszcze bo nawet nie wiem czy będę w domu czy na porodówce. Ale jeśli już to kilka potraw po troszku, nie dam rady tyle w kuchni stać. Zastanawiam się czy nie zrobić np pierogów na weekendzie teraz i zamrozić. Byłoby z głowy :tak:

Ale wiecie boję się tego porodu o wiele bardziej niż poprzednio. I tak codziennie wieczorem myślę sobie, że jeszcze jeden dzień bo co jak się zacznie. Z drugiej strony chcę już być po ale ten strach przed bólem czasem mnie przerasta. Nie wiem co mi się wbiło do głowy :-p

kochana jak Cie złapie to zrobisz swoje i już! trzyma kciuki żeby jak najkrócej najmniej boleśnie:tak:
:tak::tak::tak:
ja narazie myśle o tym oby do 38 tygonia bezpiecznie i bez przygód....

reklama
Bajeczka dokladnie tak jak Karis pisze;-)Juz raz przezylas to i drugi przezyjesz.Jak az tak bardzo sie boisz to nie myslalas moze nad epiduralem np ??wszyscy sobie chwala

Dzięki dziewczyny :-) Wiem, że jak się zacznie to już poleci, najgorsze to wyczekiwanie...
Na razie myślę o porodzie w wodzie. Pamiętam za pierwszym razem, gdy brałam kąpiel w szpitalu to przyniosło mi ulgę. Zresztą zawsze chciałam spróbować takiego porodu, a że to ostatnie dziecko to chcę skorzystać.
Zobaczymy, to też zależy czy sala z basenem będzie wolna. Oczywiście epiduralu nie wykluczam....
A mnie dziś cały dół boli, czuję jak mały się pcha... nawet siedzieć nie mogę...:baffled:

Bajeczka ja chcialam Olivie rodzic w wodzie ale przez to ze przenosilam i wywolywali porod to mi nie pozwolili bo powiedzieli ze taki porod zaliczany juz jest do duzego ryzyka.Teraz tez sie trzymac bede porodu w wodzie i mam nadzieje ze tym razem mi sie uda:-)

Witajcie,

bajeczka trzymam kciuki:tak: lada dzień;-)
Życzę, żebyście w święta byli już w czwórkę:tak::-)

kamilalopez nie chciałam, pierwsze świeta 3 lata temu spędziliśmy w Polsce a kolejne tutaj, w tym roku mamy w planie ze znajomymi:tak: ja pochodzę spod Wadowic, mąż z Lodzi i nie wiem jakbyśmy pogodzili, żeby i tu i tu być np. na wigilii bo chyba by nam nie wybaczyli ani jedni ani drudzy:-D w zeszłym roku byli u nas tesciowie:tak: i i ogolnie nie narzekm :-)

nic, idę spać, jutro tzn. dzisiaj USG:-) Jeszcze 14 godzin tylko,

dobranoc;-)

hej
Ja też po wizycie. Troszkę się bałam bo mały od wczoraj bardzo spokojny, prawie wcale się nie ruszał. Od razu wzięła mnie na słuchanie serduch i wsio ok. Może to cisza przed burzą :blink: Ogólnie ciśnienie ok, mocz ok. 3/5 główki w kanale jeśli dobrze rozumiem te ich oznaczenia.
Cały czas się pcha więc może coś się zacznie niedługo, ten albo przyszły weekend by mi pasował :-p O tyle dobrze, że chociaż się troszkę wciska. Maya w 40 tygodniu miała 2/5 główki w kanale.

A jak u Was na wizytach? Karis, polaa?

dziekuję za pamieć;-)
bajeczka oby było tak jak masz w planach:-D:tak:
no więc wyniki dobre pięknie było słychać serducho czyli jak narazie ok:-) jedynie co to miałam wyższe ciśnienie ale to pewnie efekt midwife:-p
pozdrawiam Was cieplutko
pola jak tam?

reklama
Hej :)

Dzięki Dziewczyny, u mnie na szczęście wszystko w porządku:tak::-)
Maleństwo fikało na całego:-D trudno je "złapać" było:-) płeć jeszcze nieznana, ale mąż stwierdził,że musi być dziewczynka a czemu?
Bo kuba na każdym USG spał a to wariowało na całego :) niech sobie tak tłumaczy ale sama już ciekawa jestem :) nasepny scan 8 lutego czyli dwa miesiące czekania jeszcze. Wizytę u poloznej mam 28 grudnia więc pewnie serduszka posłuchamy.

bajeczka pamiętam jak Kuba pod koniec ciązy też się nie ruszał a jak się pozniej okazało miał mało miejsca :) duży się urodził:tak:
Powodzenia, juz niedługo;-)

Do góry