reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

aga.m moja mała zaczeła wymiotowac jak miala miesiąc,poza tym na policzkach i na raczkach miala czerwone plamy,swedzialy ja bo probowala to drapac.Wymyslali nam tutaj choroby takie ze mi deba wlosy stawaly,okazalo sie ,co z reszta sugerowalam od poczatku,ze jest to skaza bialkowa,no ale ze tutaj nie uznaje sie takiego zjawiska to wysylaja po szpitalach.Ja nameczylam sie 4 miesiace z tymi lekarzami. Az wkoncu poprosilam polskiego pediatre na kolejenej wizycie zeby napisal mi list do gp ze ola ma jak to tutaj nazywaja -nietolerancje na laktoze- bo mi gp nie wierzy.A chodzilo o to ze Ola dostawala mleko ktore mozna bylo kupic tylko w aptece i ze recepte mogl na to mleko wypisac tylko gp. Dopielam swego Ola pila to mleko do roku czasu i nie bylo zadnych sensacji. Skaza minela. Wez pod uwage skaze bialkowa zanim wmowia ci ,tak jak mi wmowili ze jest to np choroba ktora leczy sie tylko operacyjnie.

elzu to dobrze ze u was tak wszystko sprawnie wyglada,my musimy jezdzic do Londynu a tam jest poprostu koszmar.!!!!

Ja dzisiaj kiepsko sie czuje,nic nie pomaga,ani travel bands ani coca-cola,a mam tyle spraw jeszcze do zalatwienia przed wyjazdem.Mam nadzieje ze juz niedlugo minie to wszystko.

A dziewczyny mam pytanie do mam ktore sa jeszcze w ciazy i tych ktore sa po. Jestem w 8 tyg ciazy,przytylam juz 5 kg,jestem przerazona!!!! W pierwszej ciazy do 3 miesiaca chudlam,potem tak ksiazkowo,dopiero w dwóch ostatnich miesiacach przytylam bardzo,w sumie 30kg. Jestem zalamana,jak ja teraz juz tyje to co bedzie na koniec:-:)szok: Jak bylo u was?

reklama
mama z UK, ja zaczynalam od 55kg, a pozniej bylo tak (te cm to w pasie):

30 maj 2010 - 18tyg
82cm brzuszek
56,4kg

06 czerwiec 2010 - 19tyg

57,40kg

13 czerwiec 2010 - 20tyg
88,5cm
57,80kg

20 czerwiec 2010 - 21tyg
88cm
60,40kg

27 czerwiec 2010 - 22tyg
91cm
61,30kg

06 lipiec 2010 - 23tyg
93cm
61kg

11 lipiec 2010 - 24tyg
93cm
60,50kg

18 lipiec 2010 - 25tyg
93cm
61,80kg

25 lipiec 2010 - 26tyg
93cm
62,00kg

01 sierpien 2010 - 27tyg
94cm
62,20kg

08 sierpien 2010 - 28tyg
95cm
63,40kg

15 sierpien 2010 - 29tyg
95,5cm
64,20kg

22 sierpien 2010 - 30tyg
97,5cm
64,60kg

29 sierpien 2010 - 31tyg
98cm
65,00kg

05 wrzesien 2010 - 32tyg
99,5cm
65,80kg

12 wrzesien 2010 - 33tyg
101cm
66,00kg

19 wrzesien 2010 - 34tyg
101cm
66,80kg

26 wrzesien 2010 - 35tyg
102cm
67,60kg

03 pazdziernik 2010 - 36tyg
104cm
69,40kg

10 pazdziernik 2010 - 37tyg
105cm
70,02kg

18 pazdziernik 2010 - 38tyg
107cm
70,08kg

Ostatnie dwa tygodnie sie nie wazylam, a teraz mam 62kg i okolo 94cm w pasie.

heja! :) po tamtej mojej wizycie u gp, T. zadzwonil obuzony ze jestemy bardzo upset ze nie rozwiazala wszystkich moich problemow i umowili mnie na dzisiaj na dluzsze spotkanie, sprawdzili mnie od stop do glow i ze tak powiem 'zajrzeli mi we wszystkie dziurki' ;) mam skierowanie na badanie krwi i moczu (nie paseczek tylko oddac do laboratorium)

teraz juz jestem zadowolona :) na oko jednak podobno anemi nie mam

agatakat, czyli jak ich przydusic to zrobia lepsze badania.. ja sie zastanawiam czy nie powiedziec ze mi slabo bylo czy cos.. bo jak poprosze od tak o sprawdzenie krwi na anemie, to pewnie jak zwykle cos wymysla, ze nie trzeba..

Hej dziewczyny ja ostatnio zmagam sie z okropnym bolem glowy :( pewnie skutek uboczny znieczulenia :( okropienstwo!!!! Ciagne na tabletkach caly czas :( swieta coraz blizej a tu nic nie zrobione....tylko choinka ubrana....

elzu troche ich T. przydusil powiedzial ze chcemy zmienic lekarza albo napisze skarge :p ale wiesz ona rzeczywiscie mnie bezsensu potraktowala, mialam 3 problemy a ona do mnie wtedy mowi na pierwszej wizycie to ktory jest Twoj 'main problem'? co dla mnie jest glupota bo przeciez jeden bol moze byc przyczyna drugiego..
ja powiedzialam ze mam zawroty glowy, zwlaszcza wieczorami jak siedze albo juz leze w lozku :p (co jest prawda, ale zdarzylo mi sie to moze ze 3 razy) i ze chce badanie krwi na anemie. sprawdzila mi oczy i powiedzial ze po oczach nie widac zebym miala anemie, ale dala mi az dwa rozne swistki na to badanie krwi i pozaznaczane jest praktycznie wszystko do sprawdzenia ;)
mamcia niedlugo bedzie czas Twojej kontroli po porodzie :) u Nas jest tylko choinka jak narazie, prezenty kupilam przez internet wiec pewnie nie zdarza przyjsc :p a zabawki dla dzieci mam nadzieje ze w argosie maja duzy zapas zabawek :))

u Nas dzisiaj pada snieg,, mam nadzieje ze T. z pracy wroci i nie utknie gdzies znajac ich jak panikuja..

hej dziewczyny,
jutro jedziemy do Polski,wiec bedzie trudno znalezc czas zeby do was wdepnac i napisac przed samymi swietami.

Chcialam wam zyczyc Radosnych Swiat Bozego Narodzenia i Szczesliwego Nowego Roku :-) odezwe sie jak tylko znajde czas w PL.
pozdrowienia

heja,

mama z UK
Wesolych Swiat dla Ciebie i Twojej rodziny:)

a u nas jak nie urok to.... z malym wszystko ok wychodzi na to ze sie przejadl :) natomiast ja zlapalam chyba zapalenie piersi caly dzien umieralam z goraczka 39.8 ;/ i niesamowitym bolem piersi a jak zadzwonilam do gp maja wolne miejsce jutro;/ ale juz jakos zaradzilismy-masaz i sciaganie pokarmu...narazie jest lepiej a zobaczymy jak bedziemy dalej.... zaczynam sie poddawac jesli chodzi o to karmienie piersia.... zobaczymy co mi gp jutro powie oprocz paracetamolu :)

reklama
Ja brałam paracetamol no i oklady z rozbitych lisci kapusty. Pierwsze 2 dni masakra bo wszystko bolalo, ale po 4 przeszlo.

Do góry