reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Hejka
Jakbys zgadla Olinda, oczywiscie ze rozpiescili. Teraz tylko na rece i na rece, bo tam to non stop przechodzil z rak do rak. Ale daje rade.Predzej czy pozniej zawsze cos go zainteresuje, a to bajka jakas, a to pilot, a to otwieracz do butelek...:-D
A jak wrazenia Oli. Mowila cos o dzieciach, ktore inaczej mowia? I jak to w ogole tam wyglada? Mowila co robila?

reklama
TAK TO JEST ALEX PO POWROCIE Z POLSKI TAM STĘSKNIONE BABCIE I CIOCIE I TRUDNO COKOLWIEK IM WYTŁUMACZYĆ:tak:

A OLA NIEBARDZO CHCE OPOWIADAC O PRZEDSZKOLU TO ZNACZY MI OPOWIEDZIAŁA I TO JEJ WYSTARCZY ;-) ALE O DZIWO NIC NIE MÓWI O TYM ŻE NP. ICH NIE ROZUMIE CZY ONI JEJ NIE ROZUMIEJĄ A TO CHYBA OZNACZA ŻE JEJ TO NIE PRZESZKADZA :tak::-D Z CZEGO BARDZO SIĘ CIESZE ZOBACZYMY JAK BĘDZIE JUTRO. BUZIAKI I MIŁEGO WIECZORKU

Dzien dobry :-)
No i Ola znow do przedszkola, he he :-)( do mnie zawsze tak mowili) :tak:. Jak bedzie cos opowiadala, to pisz, ciekawa jestem, jak to tam wyglada, tym bardziej ze kiedys Oliwier bedzie chodzil..
A my dzis idziemy na zwazenie i zmierzenie malego, bo juz dawno nie bylam i tez ciekawa jestem, ile on tam ma...

Milego dnia :-)

TAK POSZLA OLA DO PRZEDSZKOLA I BYŁO SUPER:tak: ZACHOWUJE SIĘ TAK JAKBY BYLA JUŻ WETERANKĄ :szok::-D W DRODZE DO PRZEDSZKOLA PYTALA SIĘ CHYBA Z 10 RAZY CZY ABY NAPEWNO ZNAM DROGĘ:-D:-D JA JESZCZE TROSZKE POPRZEŻYWAŁAM I PARE ŁEZ POLECIAŁO ALE JUZ SIĘ OSWAJAM ŻE DZIECIĄTKO MI SZYBKO ROŚNIE.

ALEX DZIEKI ZA ZAPROSZENIE. A JEŚLI CHODZI O TO PRZEDSZKOLE TO JEST TO PRZEDSZKOLA TZW: KATOLICKIE, SUPER OPIEKA PRZEDE WSZYSTKIM SIĘ BAWIĄ, MAJĄ TAKIE DRUGIE ŚNIADANKO W POSTACI OWOCÓW, SŁUCHAJĄ MUZYKI , TAŃCZĄ I ŚPIEWAJĄ. MY JESTEŚMY ZADOWOLENI.

ALE SIE ROSPISAŁAM :tak:;-) ŻYCZE MIŁEGO WIECZORKU. BUZIAKI

Acha, to calkiem podobnie pewnie jak polskie przedszkola. No, to fajnie , ze malej sie podoba.
Oliwier ma 73 cm i wazy 8.860 kg. Wszystko w normie i na wadze tez przybral od ostatniego wazenia, wiec sie cieszymy, ze wszystko gra.

Udanego wieczoru rowniez :-)

Witam Was Drogie Mamy

Jestem szczęśliwą mamą rozbrykanej 3 letniej Olusi i spodziewamy się kolejnego brzdąca na luty i planuje urodzić tutaj w uk. W październiku wybieram się na ostatnią podróż do Polski przed urodzeniem malucha:) I obecnie jestem na etapie robienia listy co mogłabym kupić w PL jak będę a co będę potrzebować tutaj i jestem w kropce może wy mi coś zasugerujecie. Napisze Wam co mam na liście może podsuniecie mi jakieś pomysły co jeszcze.
1. Małe ubrania po Oluni
2. koperek i rumianek w torebkach
3. Wit. D
4.PŁATKI Z ALKOHOLEM DO CZYSZCZENIA PĘPKA
5. sól fizjologiczna do czyszczenia noska
6. grube, chłonne podpaski po porodzie
i tyle wymyśliłam :)) nie wiem co może mi się przydać do szpitala i później do pielęgnacji malucha- chyba wyszłam już z wprawy:)
Bo takie rzeczy jak laktator, wanienka, mydełka, nawilżacz powietrza, łózeczko z akcesoriami to planuje kupić tutaj.

DZIEŃ DOBRY :-) ALE MAM DZISIAJ LENIA :szok: POTWORNEGO NO I NIEUSTANNIE ZIEWAM MIMO ŻE SPALAM PRAWIE 12 GODZ STRASZNY DZISIAJ TEN DZIEŃ:no:

ASINKA WIDZE ŻE JESTEŚMY W TEJ SAMEJ SYTUACJI :tak: MAMY CÓRECZKI W PODOBNYM WIEKU MOJA OLA SKOŃCZY 4 LATKA W STYCZNIU NO I OBIE W CIĄŻY Z TYM ŻE JA MAM TERMIN NA KONIEC LISTOPADA:tak::-D:-D
A JEŚLI CHODZI O LISTE ZAKUPÓW TO MI JESZCZE SIOSTRA PRZYWIEZIE NADMANGANIAN POTASU TO SĄ TE FIOLETOWE TABLETKI JA JE UŻYWAŁAM DO KĄPIELI, NIE WIEM CO JESZCZE SAMA ZACHODZĘ W GŁOWE:sorry2: JAK COŚ MI SIE PRZYPOMNI TO NAPEWNO DOPISZE.

ZAGLĄDAJ DO NAS IM NAS WIĘCEJ TYM WESELEJ:laugh2:

reklama
Witam popoludniowo.
Asinka- ja tez sie zastanowie, bo na razie nic mi nie przychodzi do glowy, ale wydaje mi sie ze wlasciwie wszystko to, co napisalas, to najwazniejsze. Na razie nic innego nie moge sobie przypomniec.
A jak dzis dzionek u wszystkich?
U nas lalo, ale i tak wyskoczylismy na dwor, co by sie w domu nie kisic. Ale niefajnie jest :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy:

Do góry