reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Maureen oczywiscie ze moja szwagierka bedzie cos przygotowywac,ale nie beda to polskie potrawy.
Musze sie zastanowic na co mam ochote i zrobic sobie chociarz ze 3 dania-o ile bedzie mi sie chcialo oczywiscie:tak:Ale obiecalam sobie ze za rok jade do Polski i wtedy sobie pojem;-)

reklama
witajcie :)
ja jestem w 24 tygodniu i to moja druga ciaza ;) termin mam na 2go kwietnia ale jak to bedzie okaze sie wszystko w praniu ;)

pozdrawiam wszytskie przyszle mamusie ;)

Tajchi, jak na suwaczku dobrze widze,to synusia masz Kacperka hihi ja tez mam Kacperka,ma prawie 2,5 roku :-)A Kacperki to niezle asy,ja z poczatku nie wierzylam jak ktos mi mowil,ze Kacperki lubia byc w centrum zainteresowania itp.ale to prawda :tak: Przynajmniej jest wesolo w domu.A te imie to jest dla mnie przecudne :-)

hihi i ja dolaczam sie do klubu Kacperkow :) moj starszy jest Kacperek i to co napisalas zgadza sie zupelnie :) drugi to Franio :) hehe chyba sie nie doczekam dziewczynki moze nastepnym razem ;)

dzien dobry
jestem pierwsza dzisiaj. Mala spi najedzona wkoncu,i mama ma chwilke dla siebie.
Wiecie wlasnie zdalam sobie dzisiaj sprawe ze swieta za 2 tyg:szok:.Jakos tak zapomnialo mi sie.W tym roku bedziemy miec zywa choinke po raz pierwszy . Nie moge sie doczekac:tak:. Najgorzej że nie bede mogla wszystkiego sprobowac na swieta bo karmie piersia i dieta musi byc

gratuluje coreczki ;)
my tez w tym roku planujemy zywa choinke moj T ma dzis po nia jechac i mam nadzieje ze dostanie bo juz sie nie moge doczekac :) jak nie ma choinki to wogole nie czuje swiat....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A z moich planow pieknie ustrojonego miszkanka na swieta nici. Sil i weny zabraklo...a moze gdybysmy nie jechali do Polski bardziej bym sie postarala. A tak jakos motywacji zabraklo :(:-:)-:)-(

No ale ale sluchajcie kochane u nas postep. Moje dziecie wczoraj z kolyski zostalo przeniesione do lozeczka. I przespala cala noc...a do tego dzisiaj pierwszy raz usmiechnela sie wydajac taki smieszny dzwiek .:-D:-D:-D:-D:-D Dzien pelen niespodziankek he he he
Kamilalopez daj znac jakie potrawy wyczarowalas na swieta...;-);-)

Wiecie co dziewczyny, czytam o imionach... i... u nas też jeśli okaże się, że noszę chłopca, będzie FRANEK !!!
Chyba to imię jest obecnie popularne :-( A wybraliśmy je właśnie dlatego, że nie znamy żadnego dzieciątka o tym imieniu i w okolicy żadnego Frania nie ma :-D

rudzia789,

witamy u nas na wątku ;-) Ja mam termin równo miesiąc po Tobie - czyli na 2 maja :tak:

Makta,

gratuluję pierwszego uśmiechu i łóżeczkowego postępu córci ;-)

Dziaisj mama potwierdziła datę przyjazdu - 22 grudnia, wyjadą 5 stycznia, mam nadzieję że przeżyjemy bez spięć te 2 tygodnie :-D
Teraz zastanawiam się jak logistycznie rozwiązać kwestię spania, ponieważ "dziadek chrapie" :cool2:

Witam wieczorowa pora.
Wczesniej nie mialam chwili by cos skrobnac. U mnie przygotowania do Swiat ruszyly pelna para. Maly spal, a ja szorowalam okna i udalo mi sie posprzatac kuchnie. Zalatwilam tez kilka spraw na miescie.

Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bedzie lepsza, niz kilka poprzednich. Odkad maly wrocil ze szpitala, budzi sie w nocy co kilkanascie minut. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, moze to stres zwiazany z przezyciami w szpitalu. Dzidzius jes talutki, ale jednak swoj rozumek ma i pamieta wszystko.

Co do imion, to jesli bede miala kiedys kolejne dziecko, to i ja chcialam synka nazwac Franek, albo Mikolaj:))

Milej nocki:)

Maureen milo miec rodzinke na swieta. Ubiegle swieta sppedzalam w UK ze wzglednu na ciaze, wiec rodzice z batem i bratowa przyjechali, bylo milo, ale i tak sie poklocilismy i szybko pogodzilismy. Zawsze tak jest, no norma:))

Aaaaa i najwazniejsze, nauczylam synusia bic brawo. Cudnie to robi:))

czesć kochane!
rudzia- ja też mam dwóch chłopców:tak: fajnie będziesz teraz miała:-), a Kacperek to łobuziak, czy raczej należy do spokojnych dzieci?
Maureen- o jak dobrze pamiętam to już za parę dni będziesz miała szansę poznać płeć prawda? Pewnie się cieszysz, że mama przylatuje, mam nadzieję, że to poprawi Ci nastrój:tak:.
Makta, Myleene- niby drobne rzeczy a ile radosci dla rodziców:tak::-).
Ja dla kolejnego synka nie mam pomysłu na imię, jeżeli natomiast trafi się dziewczynka to bedzie Zuzia lub Amelka

Ostatnia edycja:
Wiecie co trochę inaczej wyobrażałam sobie ten implant, myslałam, że jest dużo krótszy i trochę grubszy, a jak już zdjęłam ostatnie plastry to wyczuwam taką wsuwkę do włosów:-).
Tak sobie pomyslałam, że jak Medio do nas wróci to niełatwo jej będzie nadrobić zaległosci:tak:.

reklama
Myleene,

to chyba musimy zacząć przykład z Ciebie brać z tym sprzątaniem przedświątecznym ;-) U mnie o tyle gorzej, że przy małej ciężko mi cokolwiek zrobić, cały czas chodzi za mną i domaga się uwagi, a drzemkę w ciągu dnia ma tylko 1 i to krótką :eek:

Pewnie, że dzidziuś choć malutki, to ma swój rozumek, a co ;-)
A może nocne pobudki mają związek z ząbkami ?

Poprzednie Święta też spędziliśmy w Uk, moja mama nie mogła przyjechać, bo moja babcia była już bardzo chora, na początku stycznia zmarła :-( W tym roku jak będzie.. zobaczymy. Jak w każdej rodzince - u nas też czasem potrafi być wybuchowo :-D

mamunia2,

dobrze pamiętasz :tak: W czwartek mam usg i modlę się, by dzidzia pokazała co ma między nóżkami :-D;-)

Z przyjazdu mamy cieszę się, chociaż tak jak napisałam wyżej - u nas też w rodzince różnie bywa ;-)

Ja już spadam do łóżka, jeszcze trochę poczytam, czekając aż M. wróci z pracy. Śpijcie dobrze kobitki.

Do góry