reklama
Kornasia w Pl, bo moi rodzice nie wyobrazaja sobie tego inaczej. Pierwszy wnuk w rodzinie, wiec sama rozumiesz. Poza tym ja od sierpnia przebywam w PL. Tak wiec tu zalatwie wszystko.
A Ty Diane masz zamiar ochrzcic? Jesli tak to gdzie?
A Ty Diane masz zamiar ochrzcic? Jesli tak to gdzie?
KAMILALOPEZ a tak wogole tez powinnas dostac taka ksiazke z NHS, tam jest wszystko o ciazy i pierwszych chwilach dzidzi na swiecie nazywa sie " the prgnancy book" a pozniej "birth to five".tam jest taki typowy birth plan... no i o ile pamietam to w tej zoltej ksiazce tez powinno byc cos...
pixi
Fanka BB :)
kamilalopez tak jak kornasia pisze w tej żółtej książce jest miejsce na twoj birth plan. Są pomocnicze pytania i obok możesz wpisać swoje życzenia
kamilalopez
Fanka BB :)
Dzieki dziewczyny.
calineczkazbajki
W stanie szczęśliwości :)
ja mam na swoim chomiku książkę do pobraniaThe Pregnancy Book 2009 NHS.pdf (
, bo moja położna niestety nie miała tej książki
poza tym mam tam na chomiku dużo innych ciekawych propozycji
, bo moja położna niestety nie miała tej książki
poza tym mam tam na chomiku dużo innych ciekawych propozycji
Witam wieczornie
Ja w miare dobrze ostatnio sypiam tylko moja mala juz drugi dzien gdzies ok.3 w nocy szaleje w brzuchu. Macie racje co do tych ruchow, bo ja jednak od rana w pracy siedze, wiec caly dzien w ruchu mimo, ze w pracy to sie malo ruszam. Za to mamy patent, zeby mala sie ruszyla. Wieczorkiem moj A. jak polozy glowe na brzuchu to zawsze dostanie kopniaka.
Ja w miare dobrze ostatnio sypiam tylko moja mala juz drugi dzien gdzies ok.3 w nocy szaleje w brzuchu. Macie racje co do tych ruchow, bo ja jednak od rana w pracy siedze, wiec caly dzien w ruchu mimo, ze w pracy to sie malo ruszam. Za to mamy patent, zeby mala sie ruszyla. Wieczorkiem moj A. jak polozy glowe na brzuchu to zawsze dostanie kopniaka.
A co to za 2 rodzaje porodu w wodzie?chciałabym mieć w wodzie ... są go 2 rodzaje , jeszcze się nie zaznajamiałam dokładnie , który jest lepszy dla dziecka i dla mnie , mam na to prawie 7 miesięcy
calineczkazbajki
W stanie szczęśliwości :)
A co to za 2 rodzaje porodu w wodzie?
z tego co się orientuję , to
1) wszystko odbywa się w wodzie - dziecko przychodzi na świat w wodzie
2) większość odbywa się w wodzie ale dziecko przychodzi na świat poza wodą ( pozycja do wybrania przez rodzącą)
reklama
Podziel się: