reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Hej Kobiałki :-D
Maureen, Kungusia witamy wśród nas!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tu:
Pogoda beznadziejna, wczoraj wieczorem zerwał się tak straszny wiatr i tak lało, że Kubuś się w nocy kilka razy budził bo tak waliło w okna. Dziś jak na razie cisza ale niebo groźnie wisi nad Wishaw :crazy:
To jednak nie jest w stanie zepsuć dziś mojego humoru!!!!!!!!!!!! Przespałam dziś całą noc z dwoma tylko skurczami ;-):-D;-) a wczoraj dobiłam super interesu. Tzn czy super to się okaże przy odbiorze towaru. Jedziemy niedługo do Glasgow po odbiór wózka. Wiem wiem może pamiętacie jak był ten temat pisałam, że przywiozłam już wózek z PL ale trafiła się okazja, której nie sposób było przepuścić!!!!!! Lucina@ pisała niedawno o foteliku Jane Matrix rozkładanym do pozycji leżącej, widziałam go u niej i jest na prawdę super!! Mnie się udało go kupić razem z wózkiem na którym montuje się ten fotelik jak gondolę dla niemowlęcia (właśnie poprzez rozłożenie go na płasko) i to za 10Ł!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:
Jak wrócę i się z nim zapoznam to prześlę Wam zdjęcia. Sama osobiście jestem go bardzo ciekawa!!!
Uwielbiam weekendy!! W piątek wieczór już mam dobry humor bo wiem, że teraz dwa dni będę miała M przy sobie!!!! Kamilalopez i Myleene sorki, że tak piszę, bo wiem, że jest Wam przykro samym, ale przecież Wy też już niedługo się doczekacie na swoich M!!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,:rofl2: rzadko ostatnio tu zaglądałam, a to dlatego, że pracuję ciągle i jak wracam do domu to zrobię obiadek i nawet nie myślę o siadaniu do kompa. Zamierzam tak do końca roku popracować, tym bardziej, że w pracy cały czas sobie siedzę i w ogóle się nie męczę.
Mam do Was pytanko: w którym tygodniu położna daje te papiery na te pieniążki co każda ciężarna dostaje ( nie pamiętam jak to się nazywa, bodajże jest to190 funtów). :confused:

Tak widziałam, że piszecie o imionach, u nas będzie Maja, ale zastanawiamy się nad pisownią. Nie zamierzamy wracać do Polski, więc chyba podamy Maya. Moja kumpelka ma Maje pisane właśnie przez "j" i Anglicy czytają Madża.:-D Więc u nas raczej będzie Maya, mam nadzieję, że w polskim urzedzie nie bedą robić problemu.

A u mnie z brzuszkiem raczej ok, dzidzia wczoraj to cały dzień szalała.:-) Czasami ma dni, że prawie wcale się nie rusza tylko poczuję lekkie smyranie i oczywiście zaczynam panikować, że coś jest nie tak. Za tydzień położną mam to serduszka posłucham. :tak:
Pozdrawiam Was dziewczyny, lecę posprzątać, bo to jedyny dzien kiedy mam czas konkretnie posprzątać. Postaram się zaglądać częściej. :sorry::-D

BAJECZKA mysle ze przy kolejnej wizycie z midwife mozesz sie juz zapytac o ta aplikacje. nazywa ise sure start... co do imienia to nie bedzie problemu.bardziej robia problemy np jezeli w kcie urodzenia nie ma polkskich znakow typ s(z krececzka) c(z kreseczka) itp (soty ze tak pisze ale ja nie mam polskich znakow :-D

Sara pewnie,naciesz sie mezulkiem jak mozeszs.Ja jeszcze musze poczekac 5 tygodni:-(ale mam nadzieje ze szybko zleci.
Bajeczka to sie nazywa Health in Pregnancy Grant i jest to £190 -mozesz o to pytac juz od 25-ego tygodnia ciazy czyli za tydzien juz moze Ci to dac.
Wlasnie mialam sie pytac dziewczyn ktore wysylaly ten papier w nie dalekiej przeszlosci-ile czekalyscie na odpowiedz i pieniadze?Ja wyslalam to 6 tygodni temu,2 tygodnie temu dzwonilam i kazali czekac dalej i do tej pory zadnej odpowiedzi.
Dzisiaj czuje sie leniwa wiec nie zamierzam wylazic z lozka i mam wszystko gdzies,a pogoda u nas tez do dupy,caly czas pada.Do tego moi dziadkowie maja dzis duza impreze z okazji 50-lecia a ja nie moge tam byc tylko dlatego ze juz nie moge latac samolotem:-( Zastanawiam sie gdzie sie podziala Tajchi-juz tez dawno nie zagladala

A u nas taka piekna pogoda, ze wlasnie wrocilismy po 2 godzinnym spacerze. I niedlugo zmykamy do mamy na obiadek. Nie chce mi sie tylko dla siebie jedynej gotowac...Jak maz byl to gotowalam, a teraz...przynajmniej troche schudne;-)

Bajeczka jest to Health in Pregnancy Grant. Ja takze jak kiedys bede miala corcie, to mazwe ja Maya. Taka bedzie pisownia i nie dlatego, ze Anglicy, bo nie mam zamiaru zostac w UK, ale dla mojego widzimisie:tak::tak:

Sara to wysciskaj swojego meza od nas wszystkich za wszystkie czasy:pPP

Kamilalopez
jakos zawsze szybko przyznawali te 190F, zadzwon do nich, bo moze cos przeoczyli. Tyle czasu to sie zazwyczaj czeka na CHB a nie na Health in Pregnancy Grant.

Wlasnie mialam sie pytac dziewczyn ktore wysylaly ten papier w nie dalekiej przeszlosci-ile czekalyscie na odpowiedz i pieniadze?Ja wyslalam to 6 tygodni temu,2 tygodnie temu dzwonilam i kazali czekac dalej i do tej pory zadnej odpowiedzi.
no powiem Ci, ze jedna moja znajoma dostała kasę po 2 tygodniach od wysłania. Za to inna czekała chyba ze 2 miesiące, a tylko dlatego, że położna coś źle wypisała i tak to się ciągnęło. Już kilka osób mi mówiło żeby dokładnie sprawdzić czy wszystko jest dobrze wypisane. I z reguły właśnie te pieniądze podobno szybko przychodzą.

reklama
witajcie
Okropna pogoda dzisiaj:no:.Ja na szczęście już po zakupach.Strasznie chciałam dzisiaj po mieście pochodzić,ostatni raz przed porodem,ale po 15 minutach odechciało mi się.Brzuch boleć zaczął i chodziłam jak paralityk:szok:.Kupiłam tylko skarpetki dla dzidzi i prześcieradełka do łóżeczka i wróciłam do domu.Zaraz chyba się położe bo jakoś tak mi ciężko.
kamilalopez ja czekałam na te 190 funtow ok 5 tygodni.Też już sie marwiłam bo w liście napisali że wyśla odpowiedz czy wogole sie kwalifikuje w ciagu 4 tyg.a tu nic. Na szczescie po 5 tyg pieniadze były na koncie a list dostałam chyba po 6 tyg:shocked2:.Także różnie to bywa.sprawdz czy czasem już ci tych pieniedzy nie przesłąli

Do góry