reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

A tak na marginesie to po tym szczepieniu wrócilismy do domu mały spał obudził sie po 1,5 godz.dałam mu 0,25 Calpolu i przeszedł to brdzo dobrze,w porównaniu z poprzednim razem to byl aniołkiem wczoraj.;-)

reklama
Mój nie miał jeszcze żadnych szczepień, pierwsze jest tu w wieku 2 miesięcy na: DTaP/IPV/Hib i PCV.

Medio no ja nie wiem ,ja mam to wpisane w ksiązeczke małego i na pewno dostał w 2-ej dobie, zreszta połozna jakprzychodziła to jedno z pierwszych pytań to jak sie goi rączka po BCG, czy nie napuchła,żeby jej nie smarowac oliwka mówiła itp.więc myslałam że to standard tutaj,ale poczytałam i okazuje się że i BCG i szczepienie na żółtaczkę jest tylko podawane przy duzym ryzyku.
"Można też zaszczepić dziecko przeciwko gruźlicy (BCG vaccination against Tuberculosis) i wirusowemu zapaleniu wątroby typu B (Hepatitis B). Szczepionki te nie są podawane w ramach szczepionek standardowych, więc w razie potrzeby (np. w sytuacji wysokiego ryzyka wystąpienia danej choroby u dziecka) należy skontaktować się z ośrodkiem zdrowia albo Health Visitor, która wydaje na nie skierowania."

Czesc :-)
Tak, jesli chodzi o gruzlice, to Oliwier tez nie mial. Jakos to pamietam dziwnie bylo, bo w karcie, jak jeszcze bylam w ciazy bylo zapisane, ze dziecko ma dostac, a potem jak sie maly urodzil, to w szpitalu powiedzieli, ze nie ma takiej potrzeby. :confused: I badz tu madry.
Olinda- znalazlam znalazlam...:-) Wpisalam nazwe Twojej miejscowosci i Twoje imie, i wyskoczyly 2 osoby, no wiec juz wiedzialam ktora to Ty...;-):-)
Fasoleczka- BRAWO dla meza....:tak::-D:-D

A jesli idzie o kilogramy, to mnie pare zostalo, ale akurat mnie to na dobre wyszlo, bo wczesniej za chuda bylam, a teraz tak akurat....:tak:;-):-)

tajchi- oj to sie namartwilas... oj ci lekarze beznadzieja... szkoda jedynie Kacperka ze tak sobie to wszystko olewaja ci lekarze... dobrze ze do nich wyskoczylas sama...

ja po wczorajszej wizycie u lekarza dostalam kolejne zwolnienie na 12 tygodni juz do konca ciazy... mam lezec i odpoczywac nic nie moge robic...mala szaleje az czasem boli... a tak strasznie meczy mnie zgaga ze szok dzis nie spalam az do 2 rano... oj jestem wymeczona...

fasoleczka no to mężuś się spisał :)
A co do wagi to przed pierwszą ciążą ważyłam 54kg. przed drugą 58, czyli dokładnie tyle co teraz i już bardziej spaść nie chce:no:.

No dzielny mezulek dzielny...:))))))

Dziekuje za gratulki hehehe:-D

a co do tego badania krwi to jest podejrzenie o.........THALASSAEMIA

z tego co wyczytalam...to w najgorszym wypadku jak dzidzia bedzie miala to bedzie 3ba krewke przetaczac co jakies 15 dni....:no::no::no:

Cześć Wszystkim

U mnie bez większych zmian. Wczoraj się nie odzywałam bo miałam koszmarny dzień- nawet szkoda mówić. Myślałam, że jak przyjedzie kuzynka będzie mi choć trochę pomagać- ale generalnie to ja robię za służącą praczkę itd. nawet śniadania sobie sama nie potrafi zrobić nie mówiąc o obraniu ziemniaków:wściekła/y: Nie spodziewałam się tego i jeszcze mnie wkurza jak zaczynam sprzątać - no ale cóż są ludzie i ludziska.
Nie mogę się już doczekać malucha:-D :-) chociaż w obecnej sytuacji trochę się boję- ale przynajmniej Paweł w domu będzie trochę obowiązków przejmie:happy:.
Skurcze mam ale jakby rzadziej i maluch się mało rusza no ale jestem dobrej myśli.
A co u Was? Bernadetka?

reklama
No to asinka codziennie nam sie melduj Kochana, Bernadetta też:)
Olinda fajnie Wam, udanego wypoczynku życze:)
Paula no to niefajnie z tą Twoją kuzynka, poproś ja by Ci pomogła i juz, chyba nie odmówi.

Do góry