reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Wiecie jestem troszke zawiedziona bo tylko zbadali mi mocz, pomacała mnie po brzuchu posłuchała serca i nic poza tym u małego nie sprawdziła.
Zaaplikowali mi jakis żel nazwała go "sweet" nie wiem czy tak to sie pisze,do środka i powiedziała,że w 7 dni powinno się ruszyć coś, jesli natomiast nie to dopiero na 23.11 mam sie stawic na porodówce po wcześniejszym sprawdzeniu telefonicznym czy jest wolne łóżko dla mnie,paranoja:angry::angry:
Ten żel to myślalam,że mi gardłem wyjdzie, a ta kobitka była taka mizerna,że nawet bym sie nie spodziewała,że tyle siły ma.:sorry2:
Może któraś z Was wie co to jest ten żel sweet:rofl2:

Tajchi- on zawiera hormony, ktore maja wywolas porod. Tez to mialam. U mnie nie podzialalo, z reszta u mnie jak pisalam nic nie skutkowalo, ale moze u Ciebie wywola to skurcze i w efekcie porod. A do szpitala wysylaja 12 dni po terminie- norma:tak:. Mnie tez to wkurzalo, ze tak pozno, ale coz...tak juz tu maja....

Medio- i jak imprezka? Szalejecie?

No do 23 jeszcze trochę czasu, ach to czekanie, najtrudniejsze, przynajniej dla mnie było w pierwszej ciąży, bo tez przenosiłam.

A co do żelu to znalazłąm cos takiego:
Żel z prostaglandynami – substancjami, które powodują zmiękczenie szyjki macicy, przygotowując ją do porodu, ale także wyzwalają czynność skurczową macicy. Lekarz wprowadza żel do szyjki macicy ciężarnej.
Masaż szyjki macicy. To bardzo nieprzyjemna i bolesna metoda, obecnie rzadko stosowana. Lekarz lub położna palcem masują szyjkę macicy, próbując otworzyć jej kanał i oddzielić dolną część pęcherza płodowego od ściany macicy. Aby można było zastosować tę metodę, lekarz musi znać położenie łożyska, a rozwarcie szyjki macicy musi być przynajmniej na palec.

Alex3meyer, dzieci szaleją, ja czekam jak się skończy, czyli gdzieś za godz i sprzątanko mnie czeka, oj nieżle mi nabałaganili, ale cóż, niech się dziś Krzys bawi beztrosko.
108685.JPG

Ostatnia edycja:
Dzięki za informacje dziewczynki, ale wiecie co boli mnie wszystko na dole jakbym miała rodzić(chociaż nie wiem jak to jest) chyba to jest spowodowane tym badaniem ale juz troche czasu od niego upłyneło,więc powinno przechodzić a nie wciąż tak samo bolec:no:

Medio jaki fajny ten Twój chłopczyk:-)

medio- torcik rewelacja a Krzyś bardzo wydoroślał od ostatniego zdjęcia jak go widziałam rośnie mężczyzna oj rośnie nie opędzi się od dziewczyn a Ty od potencjalnych synowych:tak::-D:-D
Tajchi - wyobrażam sobie jak to ciężko jest tak czekać i czekać ja na szczęście miałam przy pierwszym porodzie jak i teraz ustalona date i wiem kiedy co i jak a Tobie życzę szybkiego i niebolesnego rozdwojenia się :tak::-) trzymaj się

reklama
Tajchi i jak dzisiaj?

A Krzysiowi owszem, więcej powagi dodały okularki.
Olinda no fajnie tak znac datę porodu:)

Do góry