reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
@Ania020317 mow polozmej I lekarzom przy każdej wizycie, o ile wiem zazwyczaj nie ma problemu z cc na podlozu medycznym.
Super ze wiadomosci dobrze przyjete :)
Tak mama sie cieszy ze będzie młoda Olma (z śląskiego babcia,u nas w rodzine dominuje śląska gwara) bała sie ze nie wcześniej niż jak skończy 70 będzie babcia i ze nie dożyje a tak cieszy sie ze będzie młoda olma, mama ma 47 lat...właśnie dziś byłam w children centre ale nie było żadnej położnej to na recepcji pani powiedziała ze mam próbować złapać telefonicznie...dlatego czekam aż maz wróci i będziemy dzwonić bo u mnie troszkę aby sie dogadać gorzej

Witajcie dziewczyny
Bede Po raz pierwszy mama w kwietniu
Czy to Norma tu jesli ciaza zdrowa miec scan w 14tyg I ponowny w 22(moj obecny stan)??
Pozdrawiam wszystkie mamusie z Uk ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez slazaczka;) a Uk Kent

No wiesz ja tu na pierwszej wizycie nie miałam scanu tylko usg i to w 12 tyg później bodajże 16-19 tyg teraz mam 12 grudnia Almeria zależy od położnej jak będziesz ja naciskać to wtedy będzie wcześniej ja tak często mam bo to pierwsza ciąża i do tego od dzieciństwa chorowałam potem pcos wiec może dlatego

Witaj aniu

No scan-usg pierwsze mialam w 7 tyg bo chcialam potwierdzic ciaze ;))
A drugie wlasnie w 14 tyg
Teraz za Tydz bede w 22 tyg i bedzue to scan bym mogla Sue dowiedzuec kogo mamy wkoncu;), u mnie o usg nie decyduje midwife tylko gp (szpital maternity), wiec dostaje listy kiedy Sue wstawic i tyle ,.,,
Myslalam o prywatnym Ale ostatnio w 14 tyg przyszedl list ze wszy ok organy ok to stwierdzilismy ze skoro ok to Po ci prywaciak
To tez nasze pierwsze ;)
Skad jestes ?

Witaj aniu

No scan-usg pierwsze mialam w 7 tyg bo chcialam potwierdzic ciaze ;))
A drugie wlasnie w 14 tyg
Teraz za Tydz bede w 22 tyg i bedzue to scan bym mogla Sue dowiedzuec kogo mamy wkoncu;), u mnie o usg nie decyduje midwife tylko gp (szpital maternity), wiec dostaje listy kiedy Sue wstawic i tyle ,.,,
Myslalam o prywatnym Ale ostatnio w 14 tyg przyszedl list ze wszy ok organy ok to stwierdzilismy ze skoro ok to Po ci prywaciak
To tez nasze pierwsze ;)
Skad jestes ?
Doncaster ja jeśli chodzi o płeć maluszka to powiedziano mi w bodajże 18 bądź 19 tyg(ostatnio dosyć szybko zapominam) tera będę mieć 8 kolejne badanie krwi a to będzie 28 tydz... tylko nie wiem jak z pozwoleniem na latanie od lekarza bo skoro moja ciąże prowadzi położna a gin jeszcze na oczy tu nie widziałam to jak tu można dostać to zaświadczenie od gin...

Hmmm no dziwne widzisz
Ja w dodatku caly czas pracuje
Szkoda ze jestes daleko .....
Z midwife to mam tylko spotkania jak sie czuje I badania moczu i pisze w tej ksiazce a badania krwi to szpital razem ze scanem

Ja tez duzo zapominam nawet klucze z auta ;), byle glowy nie zgubic;ppp
Milego dzionka dawaj znac co u ciebie

Ja Sam znsc9/12

Ale napisalyscie dużo. urwanie głowy miałam przed świętami, chcialam wszystko mieć gotowe.

Widzisz, mama nie zareagowała tak źle aż miło kochana!! pewnie dużo lżej Ci teraz?? w końcu możesz w pełni cieszyć się ciąża.
Miałam tu cc. mialam nisko ułożone lozysko wiec mam dwie blizny. cc miałam też z córką. po cc wyszłam na następny dzień.. jak masz jakieś pytania to pisz. na pewno musiszmpowiedziec o tym, bo faktycznie rodzic sn nie powinnaś. nie mówiłaś omtym, przy zakładaniu karty ciazy??

Peugotka tez ze śląska jestem.
Gratuluję.

Miałam dwa scanynjuz, zawsze mam tu wczesny. jestem w innej sytuacji niż Ty wiec nie doradze., mam prowadząca lekarke i dodatkowe scany ale normalnie masz scan pierwszy genetyczny, polowkowy i później.

Zawsze chodzę na prywatne hd bo to ekstra oamiatka. :)

reklama
Do góry