reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Niestety juz wiemy wszystko 2dni temu lekarz oznajmił nam ze nasz Max ma mukowiscydoze :( cóż jedyne co zostaje to Walczyć mam nadzieje ze te wszystkie mądre glowy wymyśla lek na całkowite zatrzymanie tej choroby. Ja i mój jesteśmy nosicielami tak jak większość populacji i jedno z 4 możliwości podziału komórek trafiło akurat na to ze urodził sie chory. Dziekuje tylko opatrzności ze mieszkamy w UK tu są prężne fundacje , pieniazki na dzieci i średnia wieku życia z tą chorobą dłuższa o 20lat niż w Polsce .
Pozdrawiamy was cioteczki .
Piszcie co u Was bo cos forum ucichlo .

Towicz trzymam kciuki za Was i walke z choroba. Bardzo malo wiem o tej chorobie. Jestescie bardzo silni. Mam nadzieje ze pomoga wam tu i ze wszystko bedzie dobrze.
Jakies leki synek dostaje, jestescie w domku?

Max dostaje Creon to są enzymy zeby jego trzustka dobrze trawila podaje sie tez to zeby przyswajal jak najwiecej z mleka które dostaje. Od kilku dni to dostaje a juz widzę ze jest mniej głodny . W przyszłym tyg dostanie resztę leków i będziemy sie uczyć z fizjoterapeutą jak z nim ćwiczyć . Tak naprawdę z zewnątrz nikt by nie powiedział ze jest chory . To wszystko dzieje sie w środku . Piszcie jak wasze maluchy . Max juz dostaje deserki bo z deserkiem muszę podawać enzymy. Póki co Max ma radochę gdy wypluwa jabuszko z bananem :)

Towicz kochana trzymaj sie! Tak jak piszesz, to ciezka choroba ale prognozy dobre. Ja osobiscie znam chlopaka kolo 30 estki z ta choroba, ma bardziej zaatakowane pluca, ale ma sie dobrze!
Najwazniejsze, ze macie diagnoze i wiecie jak pomoc Maxiowi :)

reklama
Towicz jestescie napewno pod dobra opieka.
U nas wszystko ok maly jutro konczy miesiac, jest bardzo spokojny, je i spi a jak nie spi to grzecznie sobie lezy. Jutro konczy miesiac. Dzis bylismy na wazeniu i wazy 3580, ladnie przybiera bo urodzil sie 2800 i spadl na poczatku do 2700.
Trusia wytrwallosci zycze, kolki przerabialam z pierwszym synem i wiem co to znaczy :(

Do góry