reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Towicz teraz Ci wierze z tym sniegiem hehe:) Fajnie, z ewizyta udana:)

Ja dzis byla w job center i tak sie zdenerwowalam, ze masakra. Zapytalam o forlularz na maternity alliowance, a babka do mnie, ze mi sie nie nalezy bo moj maz pracuje, ze jestesmy malzenstwem i jedyne co moge sie starac to tax credit. mowie jej, ze na stronie go.uk jest napisane, ze skoro pracowalam 5lat w jednej firmie i firma zbankrutowala to mi sie nalezy, a ona w zaparte, ze nic nie dostane. Glupia baba, tylko sie zestresowalam. Wrocilam do domu i czytam w necie, ze dostane wiec sama juz nie wiem:/

reklama
Karolina ty powinnas od razu z menadzerem w job center gadac a nie z glupia babka,nalezy ci sie bo ja tez tam mialam wystarczy 26 tyg ze pracowalas w ostatnich 66 i nie wazne czy masz meza czy nie bo to z twojej pracy. wroc tam albo zadzwon po prostu ze chesz formularz. w centrum sa od reki wydawane nawet przez ochroniarzy, nie daj sie . jak masz 25 tyg musisz zglosic i od tej chwili beda ci naliczac

wiem, ze mi sie nalezy i dlatego z nia dyskutowalam az sama zaczelam watpic, ze moze jakies zmiany czy cos. wydrukowalam sobie formularz i jutro musze zadzwonic i umowic sie na wizyte.
Jak dostane przyznane to pojde do niej i powiem jej, ze jest niedoinformowana

W piatek mam polozna to dostane od niej zaswiadczenie, wczesniej jak bylam w job center to taki pan powiedzial zebym wybrala najlepsze payslepy to mi wylicza wiecej. zobaczymy jak to wyjdzie. Jak mojemu powiedzialam o tej akcji to sie wkurzyl i powiedzial, ze jesli nie dostane to sie zwolni i bedziemy na benefitach siedziec. Zartowal oczywiscie:)

5 dni po terminie a ja nadal w ciąży........................ :baffled:

Dzisiaj mam położną a w sobote na 9 do szpitala na pierwsze wywołanie.

Wczoraj miałam silne skurcze i już myślałam że coś się zaczyna ale gdzie tam, tak jak się szybko pojawiły tak szybko przeszły :baffled:

Już napewno jest wystarczająco dopieczony i gotowy żeby wychodzić, nie wiem czemu mu się tak nie śpieszy.. leń totalny ;-)

reklama
witam Was dziewczyny ----od niedzieli nie odzywałam sie w poniedziałek bylismy znowu w szpitalu tak jak pisałam ze jestesmy wciśnięci na koniec bo to ostatni dzień na zrobienie usg --- spedzilismy pól dnia ale usg zrobione na syndrom Downa prócz tego jeszcze pobrano mi krew tez na to samo ---lekarka tak długo i mocno naciskała brzuch tym przyrzadem ze az bolało :( ale musiała wykonac te wszystkie pomiary dokładnie- mówiła ze raczej jest wszystko w normie ale na ostateczne wyniki trzeba poczekac około3tygodni . Dzidzia tak szalała w brzuchu ze az sie smiała ma już 7,5 cm długości :happy2: dostalismy jedno zdjęcie tylko dlatego ze dzidzia była w bardzo brzydkiej pozycji i pani dała nam to jedno za darmo ----niestety ja nie umiem wkleic -----poprosze dopiero męza wieczorem to wtedy dodam . Dziewczyny połozna w niedziele mówiła ze zalecaja tutaj aby brac witamine D 10uq - czy Wy tez brałyscie moze ta witamine --kazała mi juz odstawić kwas foliowy a brac tylko tą witamine . Pozdrawiam was w ten brzydki deszczowy i wietrzny dzień :blink:

Do góry