reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja się melduję ale ostatnio zabiegana,zalatana i nie bardzo mam czas na bb. U nas średnio,byłam we środę u położnej,synek nadal głową w górę,ale nie martwię się tym jeszcze bo ma jeszcze czas aby się obrócić. Natomiast po macaniu brzucha położna stwierdziła,że on jest mniejszy niż byc powinien na tym etapie ciąży i mam się do niej zgłoscić za 3 tyg,jeśli nadal odniesie takie wrażenie to mnie skieruje na usg aby sprawdzić dokładnie. Natomiast rusza się ciągle,serduszko w normie więc niby powiedziała aby na razie siętym nie martwić-łatwo jej powiedzieć.

reklama
witajcie w sloneczny dzionek :) czekam cierpliwie na wtorek bo pierwsza wizyta z polozna.... stresik jest, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. czy podczas pierwszej wizyty sa jakies badania (krew mocz) czy sam wywiad? trzymajcie kciuki!!! :-)

Ostatnia edycja:
Karis- ale przezycia, niezazdroszcze :szok: Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo i jestescie "cali"
Kamila- czyli urlop sie udal i dobrze, najwazniesze, ze wypoczelas i widzialas sie z rodzinka i przyjaciolmi a to napewno dalo Ci duzo energii :-)
Joasia - Ty sie tak nie przejmuj, ze maly jest malutki, najwazniesze, ze fika i serduszko bije :tak: Ja dzis bylam u poloznej i moja mala wymiary ma super wg poloznej ;-) a mi sie wydaje ze jest za duza:-( Niechce urodzic ponad 4kg dziewczynki i to za pierwszym razem :sorry: Nio ale nawazniejsze, ze zdrow sie rozwija a ja bede musiala jakos to przezyc :-)
Karolak- witaj! Na pierwszej wizycie jest wywiad, pobieraja krew i mocz. Polozna tez umawia Cie na pierwszy skan (USG).
Polaa- jak Kubus, utrzymuje sie ta niska temperatura czy znowu wzrosla??

a jak jest z terminami poszczegolnych wizyt z polozna? sa to wizyty co miesiac czy jak? bo koncem kwietnia chce leciec do PL i jak teraz bede miala 3 kwietnia to kiedy moze byc nastepna? bo lece na 3 tyg.i nie wiem czy to bedzie mozna pogodzic... mam nadzieje ze tak :-(

Na pierwszym spotkaniu dostaniesz rozowa karte i tam beda zaznaczone wizyty tzn w jakich tygodniach masz spotkania z polozna. Pierwsza wizyta jej w 10tc potem w 12 USG a w 16tc kolejna. Na poczatku sa to wizyty co 4 tygonie a poniej co 3 i co 2 ale to juz na sam koniec :-) wiec powinno byc ok z wizyta tylko nie wiem co z tym USG bo to juz zalezy jak jest miejsce w szpitalu.

Witam,

karolak powodzenia na wizycie:tak:

joasia wszystko bedzie dobrze, Maly nadrobi wagowo przez te 3 tyg.;-)

Sunshine jak juz wiesz z "czerwca" z Kuba juz ok, dzięki:-)

A mnie wczoraj bolał zab, na szczescie przeszło:tak:
nie ma jak zeby madrości:baffled:

nie dziekuje zeby nie zapeszyc :-) a co do zebow madrosci to ja tez mam ich juz dosc, mialam 3, dwa juz usunelam ale nameczylam sie tez strasznie z nimi...na szczescie bylo to 2 latka temu:-) a nie teraz

ja mam "tylko" dwa te zęby:tak:
wszystkie zeby wyleczyłam rok temu w kwietniu jak byłam w Polsce i do tej pory nie narzekalam a tu wredna "8" dała znać o sobie:wściekła/y:
niby lepiej ale zobacze co bedzie dalej bo nie mam zamiaru sie meczyc:-(

witajcie
na szczęście u nas ostatnio spokojnie:tak::tak::tak: i niech tak zostanie
ja dalej na etapie sadzenia kwiatków w ogrodzie i ciągle się uczę normalnie nie jest to takie łatwe jabky się wydawało:shocked2: oby tylko efekty były fajne i wzięło mnie na wieczne sprzątanie to już chyba przez to że bliżej porodu:-D
mam problemy z oddychaniem mały mi żebra rozpycha no 13 dowiem czy w końcu mały fiknął w dół
joasia nie martw się bo jak tak miałam z córką brzuch mniejszy bo maleństwo w poprzek dlatego też miałam dodatkowy scan

reklama
witajcie! dzis mialam pierwsza wizyte z polozna w szpitalu....jestem bardzo mile zaskoczona obsluga i wogole, jeszcze trafilam na polke studentke wiec byla ze mnau poloznej, takze mniej stresu:-) slyszalam bicie serduszka mojego malenstwa.
czekam teraz na termin usg i na triple test. a jak u Was? pozdrowionka:-)

Do góry