Z dzieckiem naprawde wiele można zrobić bo ofert jest teraz na różne zajeć mnóstwo. Trzeba tylko z rozsądkiem do tego podchodzić i porzadnie spojrzeć na to co jest dziecku oferowane. A najlepiej przejść - jeśli organizują- na dni otwarte, to dużo daje - takie spojrzenie z boku jak zajecia sa prowadzone, jaki kontakt ma prowadzący z dziećmi, rozmowa co oferują itd. Ja w taki sposób trafiłam na Akademię Nauki, bo szukałam czegoś wyjątkowego dla dziecka ( było mocno wstydliwe i wystraszone wszystkim co nowe) Akademia przyjmuje dzieci juz od 3 roku życia na zajęcia, zajecia skierowane sa na ogólny rozwój dzieci, na "rozwijanie skrzydeł" można powiedzieć, pomagają budować poczucie własnej wartości, skierowane są na rozwój emocjonalny, naukę rozwiązywania problemów, wiary we własne siły, ponadto ucza jak sie uczyć , dzieciaki błyskawicznie opanowują naukę czytania nawet, ćwicza pamięć. Z doświadczenia napisze, że Akademia dziecku bardzo dużo daje. Moja córka wreszcie bez wstydu i lęku podchodzi do nowych rzeczy, nie boi się wchodzić w nowe nieznane towarzystwo, naprawde widać "przemiane" i to nie tylko w tej sferze. Takich zajeć dla dzieci naprawde nigdy mało. Akademia Nauki jest na Nowogrodzkiej , we wrześniu zawsze są organizowane Dni Otwarte, warto zobaczyć jeśli ktoś jest zainteresowany przyszłościa swojego dziecka. Zajecia są dla dzieci w różnym wieku, od najmłodszych po dzieci szkolne