reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciekawe artykuły, wykłady, konferencje itp.

reklama
no i jeszcze zaległa relacja z warsztatów ********(.pl):

Oczywiście bralam dużą poprawkę na to, że są to wykłady sponsorowane i za każdym krył sie jakis producent czy wydawnictwo które chce cos sprzedac albo sie zareklamowac :)

Było o:
- porodzie, dla mnie dość ciekawe bo to bedzie pierwszy mój poród, dowiedziałam się troche o roli męża podczas porodu, o fazach porodu i o tym, czego należy oczekiwać w szpitalu i raczej sie domagać sensownej opieki itp. (no i żeby potem opisać conieco na stronie Gdzie rodzić - szpitale i oddziały położnicze, lokalizacje, opinie, a na Fundacja Rodzić po Ludzku - Home - Fundacja Rodzić po Ludzku jest szablon planu porodu)
- dieta - małe przypomnienie że trzeba jesc ryby (ostatnio jakos mi to umknęło z diety) no i to picie.. kurcze, kobieta w ciąży powinna prawie 3 litry płynów przyjmować, a karmiąca 4 litry!
- krew pępowinowa (i komórki macierzyste) temat ktory jest dla mnie szalenie ciekawy i myslelismy z meżem o zamrożeniu krwi pepowinowej. Ciagle nie wiem co zrobimy, nie jestem ani całkiem za ani przeciw, ale to jest bardzo młoda metoda i tak naprawde w fazie badań. Jest to wspaniałe że prężnie się rozwija i efekty już widać, ale też nie na wszystkie schorzenia można ją zastosować.
- douli - w ogóle sie dowiedziałam kim taka osoba jest i kim ma byc podczas porodu, i musze przyznać że dla mnie to jest mega naciągane i nie wyobrażam sobie tego i nie czułabym sie dobrze przy takiej obcej osobie, ale rozumiem że mają słuszne pobudki i znajduja sie ludzie ktorym to odpowiada.
- mleku kobiecym - tu chyba nic nowego, warto karmić jak najdłużej, można przechowywac w lodówce, można mrozić, są banki mleka kobiecego..
- opiece nad noworodkiem - tu spodziewałam się więcej, chociażby pokazu na żywo a nie wykładu o wszystkim i o niczym.. ale tu to ja akurat miałam oczekiwania wiec moze to moja wina że chciałam coś wiecej :)

jakbyscie miały pytania to piszcie :)

oo, oregano :) ja chętnie przeczytam, ale za pare dni bo jestem zawalona dziś dla odmiany pracą...
a jak Ci sie podobały warsztaty w Legionowie?

lucere, sądzę było za dużo reklamy. Tylko Zawitkowski był dla mnie ciekawy i pierwsza pomoc, a cała reszta zabrała im czas. Brakowało mi czegoś o chustach, może będzie w tę sobotę :-)

oregano - ja się spodziewałam że będzie dużo reklamy.. wszystko jest sponsorowane, no poza pierwsza pomoca w sumie bo oni nei mieli sie jak "sprzedac". Dlatego są bezpłatne.. Ale mimo wszystko dowiedziałam się paru fajnych rzeczy i staram się przesiać przez sito to co mówią i jak to zachwalają swoje produkty, a wybrać z tego coś co może mi sie rzeczywiście przydać :)
Swoja droga nie dostałam ciągle programu tych warsztatów bezpieczny maluch :/ a w sumie w zaleznosci od programu bede decydowac czy jechac czy nie..

lucere jaki młody Zawitkowski w tym poradniku, co wrzuciłaś ;););)
Ja też nie dostałam programu, choć obstawiam, że o chustach może nie być, a bardzo bym chciała...

reklama
na tym spotkaniu w Warszawie co było z ******** było o chustach, ale raczej w formie pytań, tzn były panie z LennyLamb i pokazywały wiązanie i odpowiadały na pytania w przerwie. Trudno mi powiedzieć czy teraz coś będzie o chustach...

Napewno będzie o chustonoszeniu w Wawie w cyklu Mamo to ja (16 lub 17.10) Informacje (z tymże w tym cyklu dla mam z dziecmi a nie dla Brzuchatych...) ale może będzie można jakoś tam zajrzec na ten wykładzik :)

Do góry