reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
też myślałam,że będzie większy ale na spacer teraz super jest.No i jest taki fajny mięciutki
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
widze,że już szaleje na kocyku ,śliczny.
nawiazujac jeszcze do fotelikow samochowowych to moja pediatra uwaza, ze podawane na nich kilogramy sa wziete z kosmosu. Tak na dobry lad dziecko 9kg wyrasta z fotelika 12kg i trzeba szukac rozwiazan przejsciowych tj. fotelikow z regulowanym oparciem. Podobno m.in. Römer ma cos takiego. Srednio mnie kreci perspektywa fotelika na 2msc a potem nastepnego, zwl. ze mamy isofixa - alternatywa jest niejezdzenie samochodem przez 2 msc
WIOLKA1509
Fanka BB :)
kugela szczerze mowiac dla mnie taka alternatywa to zadna alternatywa, a to dlatego ze mam meza w pracy 12 h na dobe, wszedzie jezdze i zalatwiam sama z dziecmi, dzieci nie mam gdzie zostawiac ( no dobra moze i bym miala, ale wychodze z zalozenia ze skoro to moje dzieci to ja sie mam nimi zajmowac a nie tesciowa)i gdybym teraz miala sie nie ruszyc z domu przez 2 miesiace to chyba bysmy z glodu umarli.
a poza tym nie mozna tak slepo wierzyc kazdemu lekarzowi jakiego spotka sie na swojej drodze, ilu lekarzy tyle opini.
ale to tylko i wylacznie moje zdanie
a poza tym nie mozna tak slepo wierzyc kazdemu lekarzowi jakiego spotka sie na swojej drodze, ilu lekarzy tyle opini.
ale to tylko i wylacznie moje zdanie
wiolka: po pierwsze to z alternatywa to byla ironia z mojej strony, nie rada lekarza. Po drugie zacytowalam opinie mojego lekarza a nie rade osobista dla Ciebie, wiec nie wiem, czemu przyjelas mojego posta niemal jak atak (a moze ja cos nadinterpretuje z rana ). Po trzecie jestem ostatnim czlowiekiem na ziemii ktory bezmyslnie i bezrefleksyjnie wierzy lekarzom. Szczepilas swoje dzieci? Ja nie. Dajesz im poslusznie witamine D przez cale lato? Ja nie. Uzywasz kremow z filtrem? Ja nie. Wiec kto tu wierzy z automatu? ;-)Po czwarte zas i najwazniejsze w tej historii nasz dziec wazy aktualnie prawie 8,5kg i ja widze, ze jeszcze ciut ciut i sie w foteliku nie zmiesci (a mamy podobno jeden z wiekszych na tutejszym rynku ), ja i bez lekarza widze, ze jest przyciasno. Lekarka mi tylko potwierdzila, ze to sie zdarza nagmiennie, ze 9kg dzieci maja ciasno w 12kg nosidelkach, co mi dalo te informacje, ze nie jestesmy wyjatkiem a raczej regula. No i poradzila szukac fotelikow z regulowanym oparciem, jezeli dziecko wyrosnie szybciej z fotelika 0-12 a bedzie za male (nie umie stabilnie siedziec) na klasyczny fotelik 9-36. Mnie sie wydaje to logiczne. Ty masz pelne prawo miec zupelnie inne zdanie (tylko mnie wkurzylas zdziebko z tym, ze ja tak zawierzam bezpodstawnie byle komu )
WIOLKA1509
Fanka BB :)
Kugela moja opinia nie byla atakiem( a przynajmiej nie miala byc;-)).co do fotelika to nasz maly wazy juz ponad 9kg i pomimo ze fotelik mielismy niby do 13 kg to sie w niego nie miesci.zgadzam sie ze takie typowe foteliki 9-36 sa za duze na nasze dzieciaki ale wuydaje mi sie ze na taki fotelik 9-25 z regulacja siedziska spokojnie mozemy juz wymienic foteliki, zwlaszcza ze po ustawieniu fotelika w pozycji,,lezacej"maluch siedzi w takiej samej pozycji jak w nosidelku.
co do reszty to , tak szczepie dzieci, witaminy d nie podaje, kremow z filtrem nie uzywam
przepraszam jezeli odebralam moja wypowiedz jako atak , poprostu tekst z siedzeniem w domu przez 2 miesiace troche mnie zdraznil
co do reszty to , tak szczepie dzieci, witaminy d nie podaje, kremow z filtrem nie uzywam
przepraszam jezeli odebralam moja wypowiedz jako atak , poprostu tekst z siedzeniem w domu przez 2 miesiace troche mnie zdraznil
reklama
Podziel się: