reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
ja mam po siostrzeńcu coś w typie pieszczoszki i elci krzesełka i jak najbardziej polecam tzn moja siostra poleca ona zadowolona z niego pod każdym względem i ja jestem jak najbardziej za takim krzesełkiem drewniane jakoś mi nie podchodzi... ogromnym plusem są kółka bo to duża wygoda zwłaszcza jak ma się mało miejsca. To nasze ma zdejmowaną tackę dzięki czemu łatwo się czyści itd.

Ja kiedyś okazyjnie odkupiłam chico mama za jedyne 40 pln bardzo fajne nawet dzieciak może w tym usnąć bo rozkłada się ma kółeczka więc fajnie się przesuwa i można używać w różnych wysokościach.Według mnie dokonałam udanego odkupu:-):tak::-D

My krzesełko mamy takie: Peg Perego Prima Pappa Diner
i powiem szczerze,że jest fajne,wygodne ale teraz bym takiego nie kupiła drugi raz-choć będe używać. Głównie dlatego,że tacka jest dośc wysoko i pamiętam,że córcia już sama chciała jeść jak miała ok roczku a ta tacka była dla niej za wysoko (nie ma możliwości regulacji jej wysokości). Zabawy w tym krzesełku też przez to odpadały bo mimo,że ona do najniższych nie należy to tacka była fajna do jej wysokości jak już Mała rok skończyła. Krzesełko jest super ale dla starszego dziecka. Teraz np sprawdza się super,ale teraz to córcia już na zwykłych krzesłach przy stole siedzieć umie :)

pieszczoszka to co pokazałaś to jest fajna rzecz do podawania pokarmu,wkładasz tam np banana/jabłko/marchewkę/lub inne rzeczy i dziecko sobie je/ssie/liże a Ty jesteś spokojna,że się nie zadławi.

Moja córcia lubiła w zasadzie każdy rodzaj gryzaka :) najbardziej chyba te z serii tommy tippee-tam są różne na różne ząbki(jedynki i dwójki,trójki,czwórki)
teraz poszukłam w neci-są 3 etapy,tu masz wiecej info closer to nature® - gryzaki | Tommee Tippee
,mojej córci te gryzaki bardzo pasowały aczkolwiek podczas ząbkowania pchała do buzi wszystko co się dało :)

Ja nie wiem czy mogę coś polecić bo jak bobas zaczyna pchać do buzi to pcha wszystko co popadnie :-D

A krzesełko mam po Julci na 4-ech kółkach- Meggy, z regulację wysokości i kątu nachylenia oparcia ;-) patrzę że nawet nie ma już ich na allegro :-D

Ostatnia edycja:
Krzesełko polecam takie drewniane nawet do małych mieszkań.
Dlaczego?
odpowiedź jest prosta.
Nie zajmuje wbrew pozorom dużo miejsca ,a fajnie spełnia funkcje potem w kąciku dla starszego dziecka.
Wiadomo,że z czasem każde dziecko musi mieć swój kącik ,gdzie siedzi i rysuje ,bawi się przy stoliku...
Maluszki szybko rosną ,więc niektóre już w wieku około roczku śmiało korzystają ze stoliczka;-)

Moje dzieci miały takie właśnie stoliki drewniane i używały ich spokojnie do 5-6 lat ,a teraz stolik służy jako półka za kanapą na kwiatek :-D:-D:-D
http://dladzieci.net/sklep/katalog/..._id/415?osCsid=8be435888b29ff5f940d0915dd4bb2

Karolcia pewnie będzie miała takie,bo Klaudii jako chrzestnej bardzo się podoba.;-)
Ja też nie mam nic przeciwko niemu :tak:
http://www.lulajbaby.com/krzeselko-do-karmienia-primus-brazowe-p-329.html

A dla osób ,które kompletnie nie mają miejsca na krzesełko lub chcą by dziecko od początku uczestniczyło we wspólnych posiłkach przy wspólnym stole bardzo polecam takie rozwiązanie...
Krzesełko w walizce zakładane na zwykłe krzesło.

http://www.lulajbaby.com/fotelik-do-karmienia-s01-p-3.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry