reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

:-D zobczymy co z tego wyjdzie. Bardzo chetnie cos bym porobila tylko moje popuchniete paluchy mi nie daja

reklama
Ja to na targu u nas kupiłam takie czapeczki jak te co robi ta dziewczyna za obie białą z różowym kwiatkiem i czerwoną dałam razem 7 złotych(nowe) wiadomo trzeba uprać. i dwa sweterki oba za 10 złotych I może jeszcze się wybiorę e co kupiłam to już mami zamówię u babki sukieneczkę bo w porównaniu z tymi cenami to za bezcen dostałam.Gorzej czy ją znajdę bo to jakoś zimowa porą brałam .A co do chrztu to po prostu jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy najpewniej w sierpniu ale się zobaczy.

pieszczoszka ja ostatnio miałam okazje być chcrzestną i z tego co widziałam to każde dziecko inaczej nasza chrześniaczka była w wózku druga w foteliku a chłopiec na rękach :-) chyba zalezy jak komu wygodniej co do ubranek to rożnie mi się sukienki pododbają ale takie skromniejsze dostępne w zwykłycch nawet sklepach do tego jakiś ładny kapelusik czy czapeczka :-) my też chrzcić będziemy wcześniej najprawdopodobniej w lipcu a to z powodu że rodzina najbliższa w górach a my nad możem i akurat część będzie wtedy na wakacjach ;-)

pieszczoszka szukaj w normalnych sklepach... H&M, Zara i tego typu. Maja cudne bawelniane sukieneczki, ktore mozna zalozyc i na codzien. Do tego jakies buciki i np opaska i cudownie bedzie..
W tych sklepach z ubraniami typowo do chrztu to nie dosc, ze ceny straszne to to wszystko takie prymitywne..

reklama
pieszczoszka - poluj na Allegro, szukaj używanych, bo to przeważnie raz ubrane.

Nasza Lenka na Mszy spała w wózku, obudziła się na sam chrzest, który był zaraz po Mszy i ja ją z M. trzymaliśmy, bo chrzestny miał za zadanie odpalić i trzymać świecę a chrzestna krzyżmo. W każdej parafii inne zwyczaje zapewne są. Ważne, by dziecku było wygodnie:tak:

Do góry