reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
chrzciny będą w tym miesiącu w ostateczności sam początek czerwca.Chrzcić nasze dziecko będzie kapelan(ksiądz wojskowy) Na wiadomość o tym,ze nie mamy ślubu powiedział... cytuje:
Nie martwcie się . Zapytał czy wierzymy w boga. . . Odpowiedzieliśmy ,że tak. Teraz zostaje ustalenie terminu;)

co do ubranek to ceny takiej małej sukieneczki są dosc wygórowane. . . ale cóż co zrobić... mysle jeszcze nad czyms używanym. Podobaja mi się tez takie sukieneczki ręcznie robione

Pieszczoszko - dla mnie też ciut przesadna :no::no: ja bym nie szalała - kupiła albo białą sukienusię, albo jakiś biały komplecik (ja tak zamierzam zrobić - zwykły, biały komplecik, a do tego tak "staromodnie" poduszkę obleczoną w piękną, białą poszwę z koronką i jeśli chodzi o mnie myślę, że w zupełności wystarczy :tak:). Wiem, że nie każdemu mój pomysł może się podobać, ale ja mam czasami dziwny gust hehehe:-D:-D:-D

Np. ten komplecik jest dość skromny, a ładny: Ubranko na chrzciny dla dziewczynki rozmiar 68 (2326143738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

My tez bez ślubu i nie mieliśmy problemów przy chrzcie Nataszy. Mam nadzieje,że i tym razem obejdzie się bez problemów.

pieszczoszka sukienka ładn, choc przesadna i nieco niepraktyczna. Ja bym popatrzyła w sklepch z "zwykła" nieco elegantsza sukienka. Te ktore sa typowo do ślubu sa strasznie "bezowate" i w cench kosmicznych. Kubie kupiłam ubranie typowo na chrzest, zapłacilam kolosalna kwote 250zł liczac ze je sprzedam pózniej ale jest tego tyle na rynu, ze do dzis nawet za 50zł nie udalo mi sie psrzedac, a dla Michała kupiłam ubrankko niby zwyczajne na wyprzedazy z 20zł do tego elegancka czapeczka i byłam bardziej zadowolona niz za pierwsyzm razem. Teraz tez mysle ze poszukam jakiejs sukieneczki białej w kwiatuszki. Ale powiem CI, ze nie wszyscy chrzcza w białym. Dziewczynki bardzo czsto sa ubrane na różowo albo bordowo. I poubierane baaardzo róznie. Wszelka dowolnosc

Ostatnia edycja:
o ta śliczna.

Ja wózkiem. Najwygodniej. U nas zwykle chrzcza starsze nieco dzici i zwykkle maja je na rekach po prostu. Ja zawsze biore wózek, bo u mnie jjest z msza wec trwa to i trwa. Na sam sakrament wyjmuje

a wy w jakim wieku chcecie chrzcić dziecii? Ja na początku chciałam zeby mała miała ze 4 miesiace. Ale zrobimy szybciej bo teraz akurat będzie troszke wiecej pieniążków no i nie ukrywam,ze troche moja mamcia mi truje za uszami,że lepiej wcześniej i takie tam...

reklama
Do góry