reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

o qrcze:/ moze pojedz dla swietego spokoju na pogotowie , niech Cie zbadaja...bo samym zastanawianiem sie i martwieniem nic nie zdzialasz:(ja sama nie mam pojecia jak wyglada czop./..nawet nie wiem jak uplawy wygladaja:(martwie sie o Ciebie:(

reklama
Justyneczka w 3 trymestrze ciaży zwiększa się produkcja śluzu. Ale zawsze możesz podjechac do szpitala i się upewnić. Trzymam kciuki za Was.

Justyna to moze byc faktycznie sluz,bo ja sama ostatnio sie denerwowalam,bo zaczelo mi duuuzzzzooo tego leciec:baffled:.Jak naprawde masz zle przeczucia to jedz lepiej do szpitala i sprawdz!!!Trzymaj sie!!!!!

hm, to było raz ale konkretnie. zaczekam do powrotu Roberta z pracy jak sie sytuacja potoczy. Jeszcze ten dziwny ból podbrzusza:baffled: najpierw chyba zadzwonie do połoznej, bo obawiam sie że i tak mnie nie będą chcieli zbadać:baffled: a ona może jakos przetrze dalej mi szlak. dla nich wszystko jest w porządku i zupełnie normalne
grrr, czuje taki cholerny nacisk co chwile

Justys nie denerwuj sie miejmy nadzieje ze to nic powaznego.
Mi odszedl czop z Matim i wygladal on mniej wiecej tak: taka biala galareta wielkosci czopka-globulki jakies 2cm pol koloru bialego a pol czerwonego.Jesli czop jest krwisty to znaczy ze szybko porodu mozna sie spodziewac a jesli bialy to nawet do 3 tyg jest jeszcze czasu.Trzymam kciuki.Podaj na priva albo GG jakiejs mamusi numer tel. jakbys nam zniknela oki bo my sie tu zamartwimy!!
Ale mimo iz ci tego nie zycze to dzidzi juz jest duza i nawet jesli jej by sie spieszylo to napewno sobie poradzi.
Bedzie dobrze nie denerwuj sie.

Kurde ja nie wiem mi czop i wody odchodziły jak juz rodziłam:zawstydzona/y:
Moze obserwuj sie ale skoro piszesz ze boli i ciag n ie Cie podbrzusze zadzwon do tej położnej.
Wyśle ci nr tel na priv i jakby co pisz!!!!!!!!!!!

dziękuję dziewczyny za wsparcie.
bóle troche mi przeszły ale takie ćmienie miesiączkowe cigle czuję. odpoczywam teraz. bardzo mi sie wydaje że to jednak czop, bo nie mam upławów a to było jednorazowe,spore ilościowo no i wyglądało jak gęsta zwarta klucha. choć bez zabarwienia krwią ale to mi daje nadzieje że troche dłużej ten proces potrwa:baffled:
czarna, dziękuję za numer, już zapisałam.

reklama
Rob dziś w domu, poszedł na spacer z Laurą a ja leże i słucham co tam się w środku dzieje.
położna powiedziała że to normalne w tym czasie jednak nie uspokoiła mnie szczerze powiedziawszy. bo teraz jest 32 tydz. dopiero a po odejściu czopa akcja trwa jeszcze 2-3tyg max, czyli może wypaść na 35-36tydz, czyli tak średnio. najlepiej byłoby tak na 38 tydz, to już w terminie. a 8 miesiąc do porodu to mówią że najgorszy, lepiej już rodzić w 7 niż w 8.:confused:
a równie dobrze wszystko może zacząć się w każdej chwili.
qurcze. same domniemania tylko. może i może..:confused:
dziwnie sie czuje od kilku dni i to mnie martwi bo wszystko się łączy, opadnięty brzuch od soboty, bóle pachwinowe i podbrzusza, czuje jak kości mi sie w środku rozchodzą i przeczyszcza mnie od dwóch dni.
oby dzidzia posiedziała jak najdłużej w brzuszku....

Do góry