reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

Marma a do kiedy masz brac fenoterol?i jakie dawki przyjmujesz? nasze malenstwa maja jeszcze czas na obrot pobobno w 32 tyg sie ustawiaja ale tak jak KAKA pisze moze sie to stac nawet pzred samym porodem.

reklama
mój ostatnio leżał w poprzek ale jeszcze robi obroty bo czuje jak sie przekręca

Fenoterol biorę od 23 tygodnia jak wylądowałam w szpitalu. Teraz biorę go co 8 godzin jedną tabletkę i co drugą tabletkę izoptin. W razie skurczy czy bólu jeszcze no-spe. Zaczynałam od tabletki co 4 godziny i nospy 3x1.

To że mój synek jest nóżkami w dół wiem z USG i akurat w tym momencie mnie kopał więc wiem jakie to dokładnie uczucie. 7 sierpnia kolejne USG i zobaczymy co ten mój skarbek nawyczyniał :) No i o ile okaże się że na 100% to chłopak bo jak na razie to tylko na 80 bo jest okręcony pępowiną między nóżkami.

Dzieki marma! ja biore co 6h fenoterol i magnez nie biore izoptinu i narazie czuje sie dobrze.W poprzedniej ciazy dal mi fenoterol popalic.Jestem ciekawa co mi powie 6 sierp.na wizycie tzn jak dziala ten fenio czy pomaga czy nie mam nadzieje ze mnie do szpitala nie polozy.

Ja nie najlepiej znoszę ten fenoterol dlatego staram się schodzić z dawki do minimalnej i dlatego też biorę tyle tego izoptinu. U mnie występują chyba wszystkie opisane objawy uboczne....

No szkoda bo wiem jak to jest z tymi skutkami ale jak piszesz ze coraz czesciej odczuwasz to twardnienie to moze musisz czesciej przyjmowac??? a sprobuj brac tez magnez on tez pomaga zlagodzic skutki uboczne po fenoterolu. Kiedy masz wizyte u lekarza?

Wizytę mam teraz 5 sierpnia bo jest na urlopie tak to mam teraz regularnie co 2 tygodnie. Biorę oprócz tego magnez, potas i żelazo no i zestaw witamin dla kobiet w ciąży.

7 sierpnia będę miała USG to zobaczę czy mi się szyjka nie skraca.

Hmm, odebrałam wyniki i nie jest źle, ale nie jest też dobrze :baffled:. Po godzinie wynik podwyższony, bo 198 (norma do 180), ale po dwóch ok, bo spadło do 120. Po konsultacji tel. z panią gin nie mam się martwić - odstawić słodyczę, z czym nie mam problemu, no i stosować dietę cukrzycową, a przede wszystkim jeść mniej, ale częściej - z tym też nie będzie problemu ;-). I spokojnie mogę jechać na urlop i przyjść na wizytę jak planowana 04.08. Ulżyło mi, bo moja koleżanka z podobnym problem wylądowała na jeden dzień na patologii, żeby poobserwowali wyniki i ustalili dietę, a w sumie dowiedziała się tego samego co ja teraz.
Jak to mówią jak nie urok, to sr*****. W pierwszej ciąży nadciśnienie, teraz cukier :baffled:

reklama
Do góry