reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciązowe Kłopociki

Martynaag - pewnie jak się przelewa w brzuszku płyn owodniowy i układa wszystko w jelitach to sobie burczy ;) mnie np bulgocze jak dużo wody wypije, wtedy z moim M mamy ubaw bo wydaję naprawdę ciekawe dzwięki :)

reklama
Dombar - Szpital w Świętochłowicach faktycznie nie funkcjonuje... podobno od pierwszego ma ruszyć .. podobno... bo dyrekcja nie zgodziła się na warunki 20 lekarzy (nowa dyrekcja). Ja już mam wybrany inny szpital w katowicach.... zadzwoniłam tam, wszystkiego się dowiedziałam i berz problemu mogą przyjąć wiec juz jestem, spokojniejsza. Jedyny minus to taki że do tego katowickiego mam duzo dalej....

CzarnaAnutka no właśnie wiem o tym szpitalu, przekichane, wczoraj rozmawiałam z dr.Pabianem i poleca mi, bo ma tam przyjaciół Gliwice, Pyskowice i Rudę Ślaską też. Chciałabym Gliwice ale też mam tam kawałek podobno jak Ty do Katowic, w nocy to pół biedy ale jak naszym maluszkom zachce się w dzień :happy2: no i te korki :baffled:

NATHALIEP - dlaczego myslisz ze to odlegly termin tego cc? Przeciez to i tak przed terminem Twojego porodu, wiec chyba ok? :blink:
ANTILKA - Ty jeszcze pracujesz? :szok: Dobrze ze juz ostatni dzien....
Hihi ANUTKA - no szkoda ze taka lipa z tym szpitalem swietochlowickim :-( Ale do Katowic nie az tak daleko, przynajmniej nie ma takich korkow jak we Wrocku....Ile zajmuje Ci tam dojazd?
Ja mam do szpitala ponad 7 km...niby malutko.....a jechalismy tam ostatnio 40 min :baffled:
DOMBAR - mam kolezanki ktore rodzily w Pyskowicach i sa bardzo zadowolone....zreszta z Rudy tez :-)

Ostatnia edycja:
anetko kurde bela obawiam się tego co może zdarzyć się wcześniej tym bardziej że mały ma już główkę bardzo nisko... i sama nie wiem... jakiś taki strach mnie oblatuje co rusz... :zawstydzona/y:

Aneta - jak pojedziemy średnicówką i potem bocznymi drogami to jakies 20 minut da się przeżyć...

Dombar - do Rudy Śląskiej, Gliwic i pyskowic jeszcze dalej...

Szpitala szukałam na stronie "rodzić po ludzku" i zrezygnowałam z raciborskiej w Katowicach bo raz powiedzieli że nie mają miejsca... a po drugie lepsze opinie miał inny szpital też w katowicach w dzielnicy bogucice. fajne opinie, szpital przyjazny dziecku i nagroda "rodzic po ludzku", no i są miejsca... poza tym położna udzieliła mi wyczerpującej odpowiedzi na wszystkie moje pytania i to mnie przekonało mam nadzieję, że nie będę załowała :) Szpital bierze udział w ogólnopolskim Programie Badań Przesiewowych Słuchu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy metodą otoemisji.
A poza tym podoba mi się historia tego szpitala :D bo jest to kompleks szpitalno klasztorny pod wezwaniem Świętych Aniołów Stróżów - jakoś tak odnoszę wrażenie, że będzie tam bezpiecznie :D a to stronka do ich oddziału

Odział położniczo - noworodkowy z salą porodową. Odział ginekologii. Szpital L. Rydygiera

nathaliep skoro lekarze wyznaczyli Ci taki termin a nie inny to pewnie wiedza co robia, a Ty sie niepotrzebnie zamartwiasz, wazne ze jestes pod stala kontrola lekarzy i wszystko jak narazie idzie zgodnie z planem
aneta23 bliziutko masz do szpitala, ja to mam 40km, a do tego jak na zlosc cala trasa jest rozkopana bo poszerzaja szose, i jedzie sie tam teraz 2x dluzej
Ja po raz pierwszy wczoraj wieczorem dowiedzialam sie co to znaczy miec zgage, dziewczyny ktore sie z tym mecza- wspolczuje Wam strasznie, oby nigdy wiecej przez to nie przechodzic

Dombar Czarna Alutka ja rodziłam w Świętochłowicach i jestem bardzo zadowolona maluszek również miał zbadany słuch personel bardzo przyjazny warunki przyzwoite fakt że niektóre pielęgniarki z neonatologi nie były zbyt sympatyczne ale maluszek jest z mamą i w zasadzie nie ma z nimi kontaktu za to położne i lekarze super:tak:

reklama
niki - mnie wczoraj moja ginka powiedziała, że poki co oddział nie funkcjonuje i kierują pacjentki do innych szpitali... a jest lekarką z tego szpitala... więc raczej nie będe ryzykowała ;)

Do góry