reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciązowe Kłopociki

wlasnie chodzi o to ze nic mi nie powiedzial,choc pytalam,w internecie szukalam i nie znalazlam odpowiedzi,tylko na wielowodzie.a lekarz mi powiedzial ze wielowodzie a duzo wod to co innego.tak wiec juz zglupialam,myslalam ze moze ktoras z Was miala do czynienia z tym problemem i mi pomoze,sory ze tak wyszlo poprostu jestem zestresowana i nawet nie umiem sformuowac pytania.pozdrawiam.

reklama
LANA - wydaje mi sie ze jest roznica miedzy pojeciem duzo wod, a za duzo wod......Za duzo - to dla mnie jest wielowodzie......A duzo......to nie koniecznie znaczy, ze za duzo....tylko np w gornej granicy normy.....A z tego co wyczytalam ta druga sytuacja raczej nie stwarza zadnego zagrozenia.
Ja znalazłam o duzej ilosci wod plodowych krotki artykuł
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79334,2866727.html
Definicje wielowodzia na wikipedii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielowodzie
I jeszcze jeden artykuł
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/wody-plodowe-_-za-duzo_-za-malo,1912_9710.htm

Ostatnia edycja:
Jesli lekarz nie zalecil ci czegos specjanego jakiegos kontrolnego usg albo czegos co odbiegalo by od normy ja bym wyluzowala zanczy ze dzidzia ma w czym plywac i tyle.... jak by cos bylo nie tak wierz mi ze nikt by nie czekal na oklaski tylko odrazu bys doslala skierownko do szpitala albo jakies leki... tylko spokuj.... pamietaj to juz trzeci trymestr i dzidzia jest pod stala kontrola:tak:

Najgorzej z anemia po ciazy bo preparart zelaza zaklucaja laktacje wiec dziewczeta duzo watrubki i wolowiny procz tego kwasne jedzenie to ulatwia przyswajanie zelaza ,,,, trzymam kciuki ze wyjdziecie za raz z tego .... ja nadal mam klopoty ze spaniem budze sie nad ranem 3-4 i nie spie do 6 a potem moje malenstwo wstaje po7 i chce sniadanie ...... jak oglada jedynkowe przedszkole albo jakas poranna bajke ja jeszce dosypiam chociaz z polgodzinki jakis horror a co bedzie jak malenstwo bedzie dralo dziubas w nocy a ja rano jeszce cala gotowa dla tego malego pieszczocha???:sorry2::dry::confused:

Hej, z wątróbka bym uważala bo ma zbyt wiele toksyn i witaminy A ktora w nadmiarze szkodzi!! Lucyann - tez mam problemy ze spaniem, jest dokladnie tak jak piszesz, pobudka miedzy 3 a 4 i koniec spania :(( jestem w o tyle lepszej sytuacji że moja córcia chodzi do żłobka i moge sobie odespać w ciągu dnia!!

Hej, z wątróbka bym uważala bo ma zbyt wiele toksyn i witaminy A ktora w nadmiarze szkodzi!!
:-D:-D:-D To samo chcialam napisac :-p
Jednakze proponuje jeszcze zielona pietruszke i sok z burakow:tak:Ja tez mam nie najlepsze wyniki morfologii.....ale nie biore zadnego zelaza bo mam po nim straszne bole zoladka :sorry2:
.....jestem w o tyle lepszej sytuacji że moja córcia chodzi do żłobka i moge sobie odespać w ciągu dnia!!
Kurcze...ICEDAL fajnie masz.....we Wrocławiu moge sobie pomarzyc o miejscu w zlobku jesli jestem na urlopie wychowawczym :baffled:

Kurcze...ICEDAL fajnie masz.....we Wrocławiu moge sobie pomarzyc o miejscu w zlobku jesli jestem na urlopie wychowawczym :baffled:

Aneta, wogole z miejscem w żłobku nie jest łatwo :no: jak byłam na macierzyńskim z córcią to załatwiłam miejsce a poźniej wziełam wychowawczy do momentu aż przyszedł "nasz" termin. Teraz jak byłam dopiero w drugim miesiącu ciąży to już zapisałam dzieciątko , mam miejsce na listopad 2009 i tez po macierzyńskim pojdę na wychowawczy. W sumie dobrze się złożyło że będzie to listopad 2009 bo wcześniej i tak nie mialam zamiaru oddawać małego , ciekawe tylko jak będzie z przedszkolem u córki, bo od września 2009 juz powinna pójść a ja na wychowawczym będę brrrrrr mam nadzieję że nie będzie problemu .

Lana nie masz za co przepraszac po to sie spotykamy na forum zeby bylo nam latwiej przejsc bez stresowo przez ciaze... zdrowka i spokoju ...:tak:

reklama
lana3 - o to jakie jest to wielowodzie i o ile norma wód jest przekroczona musisz swojego gina spytać. od niego musisz zażadać wyjaśnienia nurtującego Cię problemu.

Do góry