reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaza

pateczka561

Początkująca w BB
Mam nieregularne cykly wspozylam 6 dni po miesiaczce i chlopakowi pekła gumka i doszedl we mnie czy w takiej sytacji moge zajść w ciąże.

reklama
reklama
Robilam test po siedmiu dniach i byla na C kreska a na T byla widoczna tylko pod swiatlem a normalnie to nie bylo widac czy moze byc to ciaza.Patrzylam na nieuzywanym tescie to na samym T pod swiatlem widac kreske wlasnie.

W ciążę to tak naprawdę najłatwiej zachodzą osoby, które nie chcą mieć dziecka. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę (w dni płodne, u młodych ludzi) wynosi średnio około 30 procent, a więc nie jest to dużo. Tylko niewielkiemu odsetkowi ludzi udaje się w pierwszym cyklu :). Zwykle ciąża pojawia się po 3, 6 miesięcach regularnych starań. Jeśli się udało to jesteście wybrańcami :) - można zazdrościć płodności ;-)
Ja mialam od poczatku nieregularne cykle, rzadko mialam uregulowane. 2 miesiace nie mialam miesiaczki po czym raz wspolzylismy I od razu ciaza, ale my chcielismy tego dziecka tylko nie wierzylismy, ze tak szybko, bo jednak okresu I wgl nie bylo.

Ja mialam od poczatku nieregularne cykle, rzadko mialam uregulowane. 2 miesiace nie mialam miesiaczki po czym raz wspolzylismy I od razu ciaza, ale my chcielismy tego dziecka tylko nie wierzylismy, ze tak szybko, bo jednak okresu I wgl nie bylo.
I takich osób jak Pani (nawet na tym forum jest sporo), ale w stosunku do naszej populacji to niewiele (około 70 proc. się tak nie udaje- takie statystyki). Dlaczego ostatnie zdanie jest skierowanie do Pani: Gratuluję płodności.

Annna30, w ciążę zaszłam w pierwszym i w drugim cyklu, mało z tego, 3/4 moich znajomych nie miało żadnych problemów z zajściem, a mam kilka takich, które zaliczyły wpadki, bo tak, jak Ty wierzyły, że nie tak łatwo być w ciąży ;)

reklama
Do góry