reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciaza

reklama
Dziewczyny, czuje sie bardzo źle.. Jestem w 2 msc ciąży, i waham sie czy isc na l4 ciazowe czy przeczekać te objawy???
Ja poszłam na l4 prawie od razu - jak czułam się źle, bałam się że zacznę zawalać terminy i stwierdziłam, że lepiej będzie pójść na l4 jak chwilowo nie miałam nic rozgrzebane, a więcej czasu w pracy poświęcałam, by nie zasnąć na stojąco np podczas meetingu niż realnie w nim uczestnicząc.

Mam prace bardziej fizyczna, od ok. 2-3 tyg mdli mnie ciagle, wymiotowac sie chce, i slabne w polowie dniowki… :(
Pracodawca wie o Twojej ciąży? Powinien Ci zapewnić warunki pracy dostosowane do Twojego stanu, ale jeśli ciąża jest zdrowa a Twoja praca wg przepisów nie stanowi zagrożenia to jeśli trafi Ci się kontrola z ZUS na L4 to stracisz prawo do zasiłku.

Pracodawca wie o Twojej ciąży? Powinien Ci zapewnić warunki pracy dostosowane do Twojego stanu, ale jeśli ciąża jest zdrowa a Twoja praca wg przepisów nie stanowi zagrożenia to jeśli trafi Ci się kontrola z ZUS na L4 to stracisz prawo do zasiłku.
musiałaby chyba w czasie tego L4 na Bahamy polecieć żeby jej zabrali.
Przy kontroli wystarczy powiedzieć, że się ciągle wymiotuje niemal non stop.
A kontrol wysyłają do 1% ciężarnych.

A wracając do @Klaudiaklaudia11 : jeśli czujesz się naprawdę fatalnie to jeśli pójdziesz na l4 , a potem objawy ci miną, a będziesz chciała wrócić do pracy to to przecież żaden problem nie jest.
Nikt z tu obecnych nie brał nigdy l4 przy jelitówce ?

Ja jestem na L4 od 6 TC. Ale to z racji plamieniami które pojawiło się na początku ciąży. Miał też w tym udział fakt że jestem po 2 poronieniach i mój giń kazał dużo odpoczywać i się nie stresować a ja niestety mam bardzo stresująca pracę.

reklama
Ja jestem na L4 od 6 TC. Ale to z racji plamieniami które pojawiło się na początku ciąży. Miał też w tym udział fakt że jestem po 2 poronieniach i mój giń kazał dużo odpoczywać i się nie stresować a ja niestety mam bardzo stresująca pracę.
Też jestem na l4 od 6t. Planowałam normalnie pracować ( a mam fizyczną ) ale jak w 6t zaczęłam krwawić tak do 14t byłam na Duphastonie i niemal non stop miałam przymusowe leżenie ( w tym szpitalne ) bo krwawienia wracały .
Różnie bywa 🤷‍♀️

Do góry