reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża

Laura260294

Początkująca w BB
Dzień dobry mam takie pytanko staramy się z mężem o dziecko poroniłam już dwa razy dlatego się teraz boje czy znów coś będzie nie tak. Okres powinnam dostać 3.01.2022 ale go nie dostałam dziś zobaczyłam jasno różowy śluz na bieliźnie zrobiłam również dziś rano test ciążowy ale wyszła jedna kreska. Piersi bolą mnie już od kilku dni widać że mi urosły i są na nich takie żyłki również węch i smak mam metaliczny o co chodzi ? Czy to jest ciąża czy jednak nie ? Kiedy zrobić następny test? Dodam że okres nigdy mi się nie spóźniał zawsze mam regularny.

reklama
Zależy kiedy miałaś owulację, być może później niż zwykle i dlatego test wyszedł negatywny. polecam pójść na betę hcg, będziesz miała jednoznaczny wynik, a koszt podobny jak do wykonania kolejnych zwykłych testów

Ale 1 dzień spóźnienia, to jeszcze wszystko jest w normie.
Jeśli test jest negatywny, to i objawów ciążowych mieć nie możesz, bo one pojawiają się wraz ze wzrostem beta hcg. Moim zdaniem wszystko zapowiada nadchodzącą @, bo jeśli się nie mylisz, co do swojego cyklu, to test byłby już pozytywny.
Istnieje nikłe prawdopodobieństwo, że to plamienie implantacyjne - a w takim przypadku jak dziewczyny radzą możesz zrobić badanie beta hcg z krwi w labie (lub poczekać 2-3 dni i zrobić test ciążowy).

Witam.
Mam zapytanie.
Od 3 miesięcy zakończyłam przyjmowanie antykoncepcji. Cykl 1 miał długość 32 dni drugi 29 trzeci trwa.

Ostatnia miesiączkę miałam 22.12. trwała około 4 dni skąpo kochałam się z mężem 3, 10 i 11 dnia cyklu iż mąż wyjechał za granice
Czy któraś z pań miała podobną sytuację z cyklami i seksem w takie dni cyklu i bum dwie kreseczki ?

Ale 1 dzień spóźnienia, to jeszcze wszystko jest w normie.
Jeśli test jest negatywny, to i objawów ciążowych mieć nie możesz, bo one pojawiają się wraz ze wzrostem beta hcg. Moim zdaniem wszystko zapowiada nadchodzącą @, bo jeśli się nie mylisz, co do swojego cyklu, to test byłby już pozytywny.
Istnieje nikłe prawdopodobieństwo, że to plamienie implantacyjne - a w takim przypadku jak dziewczyny radzą możesz zrobić badanie beta hcg z krwi w labie (lub poczekać 2-3 dni i zrobić test ciążowy).
chyba wiem jakie mam objawy są to wrażliwe piersi nie mogę aż ich dotknąć są twarde i nabrzmiałe są również widoczne na nich żyły. I mam smak i węch taki metaliczny. Moja miesiączka się nigdy nie spóźniała zawsze mam ja regulanie. Dziś miałam rano jasno różowe plamienie a teraz jest lekko czerwona i brązowa i pobolewa mnie na dole brzuch

Jasnoróżowe coś na bieliźnie również może zapowiadać okres...
Druga sprawa objawy o których mówisz możesz sobie wkręcać "staraniami"...
nic sobie nie wkręcam wiem jakie mam objawy że nawet nie mogę dotknąć piersi po strasznie bolą. I mój smak i węch jest metaliczny od kilku już dni. Nie mów mi że sobię coś wkręcam bo wiem jakie mam objawy !

nic sobie nie wkręcam wiem jakie mam objawy że nawet nie mogę dotknąć piersi po strasznie bolą. I mój smak i węch jest metaliczny od kilku już dni. Nie mów mi że sobię coś wkręcam bo wiem jakie mam objawy !

Żeby jakieś objawy uznać za ciążowe musi być wzrost hormonu beta hcg - a jego znaczny wzrost to pozytywny test ciążowy. Nauki nie oszukasz.

Ból piersi może być równie dobrze od wzrostu progesteronu, który rośnie po owulacji nawet jeżeli ciąży nie ma

Test jednak mówi co innego, idź na betę będziesz miała 100% pewności...
Smak i węch (nie tylko utrata się okazuje może być objawem covida - znajomej się zmetalizowal właśnie)...
A piersi przed okresem też bywają bolesne.
Druga sprawa nie chodzi o wkręcanie świadome, podświadomie chcesz dziecka i psychika odreagowuje...

Różnie może być, oby była ciąża, ale pewność będziesz miała po becie z powtórzonym przyrostem.

reklama
chyba wiem jakie mam objawy są to wrażliwe piersi nie mogę aż ich dotknąć są twarde i nabrzmiałe są również widoczne na nich żyły. I mam smak i węch taki metaliczny. Moja miesiączka się nigdy nie spóźniała zawsze mam ja regulanie. Dziś miałam rano jasno różowe plamienie a teraz jest lekko czerwona i brązowa i pobolewa mnie na dole brzuch
Czyli okres się rozkręca, 1 dzień to żadne spóźnienie, piersi mnie zawsze przed okresem bolą i są większe

Do góry