reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża

Witam. Mam pytanie, od jakiegoś czasu strasznie źle się czuje. Mam boleści podbrzusza, mdłości, zmęczenie. Miesiączki od 4 dni brak, testy wychodzą negatywne. A badanie beta HCG to <0,2 czy jest szansa że jestem w ciąży?

reklama
Witam. Mam pytanie, od jakiegoś czasu strasznie źle się czuje. Mam boleści podbrzusza, mdłości, zmęczenie. Miesiączki od 4 dni brak, testy wychodzą negatywne. A badanie beta HCG to <0,2 czy jest szansa że jestem w ciąży?
Objawy ciąży powoduje hormon beta HCG, który rośnie, gdy zarodek się zagnieździ. Twoja beta to 0, a więc objawy, które masz, nie mogą w żadnym wypadku być ciążowe. Może sobie je wmawiasz (tak bywa), a może to przemęczenie, stres. Boleśni podbrzusza mogą zwiastować zbliżającą się miesiączkę.

Skoro beta jest tak niska to raczej jest to niemożliwe. Mdłości na pewno nie są od ciąży bo jej po prostu nie ma.
Czasem zdarzają się odchylenia, staracie się o dziecko?

Do góry